pierogi ze szpinakiem - 731 przepisów (strona:17/49)

Ośmiorniczki baby w czerwonym winie 256

Można ewentualnie dorzucić bardzo drobny makaron, który w czasie duszenia ugotuje się – osobiście wolę bez. Podawać ze świeżym pieczywem.   Podobne przepisy Przegrzebki z pomidorową salsą Pierogi piemonckie z ricottą, szpinakiem i palonym... Pizza prosciutto – pizza z szynką parmeńską... Risotto z krewetkami .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height

Pociąg Do Kuchni
Recenzja #.14 - tofu tradycyjne wędzone (polsoja) 130

smakuje po obróbce termicznej, nie przepadam za nim "na zimno". Bardzo dobrze wkomponowuje się w dania obiadowe na bazie kasz, równie dobrze smakuje w kanapce lub w pierogach w połączeniu ze szpinakiem . Jest wartościowym produktem i warto po nie sięgnąć. Jeśli nie próbowaliście jeszcze tego rodzaju tofu bardzo Wam je polecam :) Ocena : 5/6 Kaloryczność 100g : 137 kcal Cena : produkt

breakfast of dreams
Schab z nuta pomaranczy i tymianku oraz surowka z fenkulu i mlodej kapusty 209

takie z marchewka i jabłkiem, i jakimś łącznikiem w postaci oliwy lub majonezu), i właściwie tyle. Sałata jedynie rzymska ale tylko takie małe główeczki, do kanapek, jeśli szpinak to tylko w pierogach, rukola garstka do czegoś i tyle... nie umiem jeść zieleniny i mam tak od zawsze a na widok sałaty ze śmietana zbiera mi się na wymioty... Postanowiłam

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pierogi z twarogiem 110

Przepis na idealne ciasto na pierogi od mojej kochanej Mamy. Są obłędne. Pierogi możemy oczywiście nadziać twarogiem, szpinakiem itp. Dziś nadziewamy twarogiem. Robimy duży zapas i mrozimy na później, oczywiście będą też na dzisiejszy obiad. Składniki na około 50 pierogów o średnicy 4 cm 0,5 kg przesianej mąki tortowej 3 łyżki przesianej mąki ziemniaczanej 2 łyżki

Kocham Czekoladę
Pierogi z twarogiem 220

Przepis na idealne ciasto na pierogi od mojej kochanej Mamy. Są obłędne. Pierogi możemy oczywiście nadziać twarogiem, szpinakiem itp. Dziś nadziewamy twarogiem. Robimy duży zapas i mrozimy na później, oczywiście będą też na dzisiejszy obiad. Składniki na około 50 pierogów o średnicy 4 cm 0,5 kg przesianej mąki tortowej 3 łyżki przesianej mąki ziemniaczanej 2 łyżki

Kocham Czekoladę
Pierogi ze szpinakiem i twarogiem 126

domowego menu. Nie mając weny na wykorzystanie niespełna 3 opakowań świeżego szpinaku, wpadłam na pomysł zrobienia takich oto pierożków :) Wyszły fantastyczne! Delikatne ciasto pierogowe z wyrazistym w smaku szpinakowo-twarogowym farszem w intensywnym zielonym kolorze z wyczuwalną nutą czosnku (bo jak jest szpinak to czosnek być musi). Takie pierogi na pewno pojawią się u mnie na tegorocznej Wigilii obok(...)świeżego szpinaku 250 g twarogu 1 jajko sól pieprz Wykonanie: Farsz: Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy drobno posiekany czosnek, chwilkę podsmażamy, a następnie dorzucamy szpinak. Często mieszając, smażymy szpinak póki nie zmniejszy objętości, a nadmiar wody nie odparuje. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Szpinak zdejmujemy z patelni i odstawiamy do przestudzenia. Ostudzony szpinak blendujemy na gładką masę (można też

MyCookBook.pl
Przepis # 11 Żytnie pierogi ze szpinakiem i kurczakiem 152

zupy lub sosu. Zrobiłam z niej nawet pierogi a w planach mam jeszcze domowy makaron. Dzisiaj jednak chcę Wam pokazać przepis na domowe pierogi z tej mąki.  Nadzienie to połączenie kurczaka oraz szpinaku. Warto je ostrzej przyprawić by smak nie okazał się za mdły. Mają fajny ciemnobrązowy kolor i smak też zdecydowanie różni się od tych tradycyjnych(...)farszu. Cebulę pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na oleju. Dodałam zmieloną pierś z kurczaka. Kiedy mięso trochę się podsmażyło dodałam szpinak. Całość dusiłam około 10 minut. Następnie doprawiłam powstały farsz i odłożyłam do wystudzenia. Następnie przygotowałam ciasto na pierogi. Na stolnicę wysypałam mąkę, dodałam jajko i powoli dolewałam wodę. Z tak powstałej masy zagniotłam ciasto.  Podzieliłam na mniejsze

Health-Fit-Life
Pierogi z kapustą i grzybami 114

Przepis na idealne ciasto na pierogi od mojej kochanej Mamy. Są obłędne. Pierogi możemy oczywiście nadziać twarogiem, szpinakiem itp. Dziś nadziewamy kapustą z grzybami, która została po Świętach. Robimy duży zapas i mrozimy na później, oczywiście będą też na dzisiejszy obiad. Składniki na około 50 pierogów o średnicy 4 cm 0,5 kg przesianej mąki tortowej

Kocham Czekoladę
Pierogi z kapustą i grzybami 204

Przepis na idealne ciasto na pierogi od mojej kochanej Mamy. Są obłędne. Pierogi możemy oczywiście nadziać twarogiem, szpinakiem itp. Dziś nadziewamy kapustą z grzybami, która została po Świętach. Robimy duży zapas i mrozimy na później, oczywiście będą też na dzisiejszy obiad. Składniki na około 50 pierogów o średnicy 4 cm 0,5 kg przesianej mąki tortowej

Kocham Czekoladę
Drożdżowe bułeczki ze szpinakiem i fetą 156

pokruszony ser feta - podgrzewamy razem około 3 minuty i zdejmujemy z ognia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość odrywamy nieduże porcje, dłońmi formujemy krążki i nadziewamy łyżeczką szpinaku z fetą. Zaklejamy jak pierogi a następnie formujemy bułeczki. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia tak aby się nie posklejały. Wierzch bułeczek smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni(...)przez około 25 minut. Drożdżowe bułeczki ze szpinakiem i fetą Drożdżowe bułeczki ze szpinakiem i fetą Drożdżowe bułeczki ze szpinakiem i fetą Drożdżowe bułeczki ze szpinakiem i fetą Drożdżowe bułeczki ze szpinakiem i fetą SMACZNEGO

peggiwkuchni
Pierogi z grilla 99

Pierogi z grilla w aromatycznej panierce. Pierogi z grilla, z mięsem, chłopskie, ze szpinakiem lekko chrupiące to bardzo smaczny i oryginalny przepis na nasze klasyczne pierogi. Często pytamy co na grilla? Co na grilla oprócz mięsa? Szaszłyki, kurczak, karkówka, kiełbasa, kaszanka z grilla to wszystko już było. Szukamy czegoś innego do grillowania, czym można zaskoczyć innych

Dieta moja pasja
Pierożki ze szpinakiem i serem 171

szczypta bazylii Szpinak rozmrozić, cebulę przyrumienić na tłuszczu dodać szpinak, przyprawy, sól i pieprz do smaku, odparować. Kiedy wystygnie wymieszać z serem i jajkiem. Przygotować ciasto; Mąkę  wymieszać z solą i olejem zalać wrzątkiem i wymieszać łyżką. Kiedy odrobinę przestygnie zagnieść ciasto .. Wałkować, wycinać szklanką krążki i lepić pierogi. Ugotować , podawać z tłuszczem i przysmażoną cebulką. Przepis opublikowany

Gotowanie jest łatwe
Szpinakowy brykiet 190

ciągle rosną młode listki, więc można korzystać w sumie do późnej jesieni. Szpinak idealnie sprawdza się między innymi jako sos , dodatek do makaronu , pizzy, mięsa , pierogów, krokietów, zup i innych dań. Składniki: Szpinak w ilości dowolnej (im więcej tym lepiej :) Nie piszę jaka ma być ilość szpinaku, gdyż można po trochu zamrażać każdą ilość. Umyte liście szpinaku wkładamy

Smakowy Raj
Ciasto na pierogi 179

Osobiście nie znam osoby która nie lubiłaby pierogów. Z mięsem, kapustą, grzybami, szpinakiem czy na słodko z owocami. Każdy znajdzie coś dla siebie! Ile gospodyń domowych tyle przepisów na ciasto pierogowe. Istnieją dyskusje czy ciasto pierogowe z dodatkiem jajka to jeszcze ciasto pierogowe czy już makaronowe. Niezależnie od tego jakiego jesteście zdania warto poznać kilka sprawdzonych przepisów. Przybliżam zatem(...)kilka z których sama korzystam i uważam za godne polecenia. Klasyczne ciasto na pierogi Składniki: 300 g mąki pszennej 250 ml gorącej wody 1/4 łyżeczki soli Do miski wsypać mąkę i sól. Następnie dolewać stopniowo ciepłą wodę i mieszać łyżką. Kiedy mąka z wodą połączą wyrabiania ciasto ręką. Rozwałkowujemy i wycinamy krążki. Zalety: ciasto miękkie i sprężyste, bardzo nieskomplikowana

Pyry na Gaz
TORTELLINI ZE SZPINAKIEM, RICOTTĄ I PRAŻONYMI ORZECHAMI 195

Ostatnio totalnie rozkochałam się w przeróżnego rodzaju pierożkach – tortellini, pierogi czy też pielmieni goszczą u mnie w domu coraz częściej. Dziś mam dla Was jedną ze swoich ulubionych wersji – małe pierożki tortellini wypełnione po brzegi aromatycznym szpinakiem z dodatkiem czosnku, serem ricotta i prażonymi orzechami – połączenie, które wprawia w zachwyt! Są idealnym pomysłem na obiad, kolację(...)też randkę. Gwarantuję, że każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę. Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) CIASTO NA PIEROGI: * mąka pszenna – 1 szkl * małe jajko – 1 szt * masło – 0,5 łyżeczki * sól – 1 szczypta * ciepła woda – ok. 1/3 szt FARSZ: * szpinak- ok. 250 g * ser ricotta – 100 g * orzechy włoskie – 50 g * czosnek – 2 ząbki * sól

Ostra na Słodko