pierogi ze szpinakiem - 731 przepisów (strona:20/49)

Dobra dieta dla seniora w Akademii Smaku Sokołów przy herbacie Basilur 204

herbat Basilur. Pani Moniko dziękuję za opowieść o Sri Lance!  Szef kuchni Akademii Smaku przygotowała dla nas przepis na: Pierogi lub uszka nadziewane Pastą z ciecierzycy Sokołów „Z gruntu dobre”  ze smażoną cebulą i młodymi liśćmi szpinaku Składniki: • 200 g Pasty warzywnej z ciecierzycy Sokołów „Z gruntu dobre” (1 opakowanie) • 50 g cebuli • 100 g młodych liści(...)oleju lnianego, soli i świeżo mielonego pieprzu. Gdy zmiękną i nabiorą lekko złocistej barwy, zdejmujemy z ognia, dodajemy młode liście szpinaku. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na patelni rozpuszczamy świeże masło, dodajemy 4-5 łyżek wody z pierogów, sól, świeżo mielony pieprz i drobno posiekaną natkę pietruszki. Ugotowane pierogi lub uszka dekorujemy przygotowanymi dodatkami. Makaron razowy

AZgotuj!
Pierogi Shreka, szpinak i bryndza 203

rozdrobnionego mrożonego szpinaku 1/2 łyżeczki soli 2-3 łyżki oleju 1 jajo gorąca woda, taka jaką jesteśmy w stanie wytrzymać przy wyrabianiu Nadzienie: 75 dag gotowanych, zmielonych ziemniaków 20-25 dag bryndzy lub białego sera pieprz sól 1. Szpinak rozmrażamy i dodajemy do mąki razem z wodą, która się pojawi po roztopieniu, szpinak z wodą mocno podgrzewamy przed dodaniem(...)Przesiej mąkę na stolnicę, dodaj sól, gorący szpinak, jajka, olej i tyle gorącej wody ile zabierze mąka. Wyrabiamy gładkie elastyczne zielone ciasto, cienko wałkujemy, wykrawamy koła i nadziewamy ziemniakami z bryndzą. 3. Wodę na pierogi lekko solimy, dodajemy 2-3 łyżki oleju.W zależności od grubości ciasta, po wypłynięciu gotujemy 3-5 minut. Pierogi Shreka smakują doskonale z masłem

Apetyczna babeczka
RAVIOLI Z RICOTTĄ, SZPINAKIEM I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ 287

20Dziś prosto z Tajlandii zabieram Was w podroż do Włoch! Mam dla Was przepis na genialne Ravioli z nadzieniem z ricotty, szynki parmeńskiej i szpinaku. Takie

Ostra na Słodko
RAVIOLI Z RICOTTĄ, SZPINAKIEM I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ 194

20Dziś prosto z Tajlandii zabieram Was w podroż do Włoch! Mam dla Was przepis na genialne Ravioli z nadzieniem z ricotty, szynki parmeńskiej i szpinaku. Takie

Ostra na Słodko
RAVIOLI Z RICOTTĄ, SZPINAKIEM I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ 188

Dziś prosto z Tajlandii zabieram Was w podroż do Włoch! Mam dla Was przepis na genialne Ravioli z nadzieniem z ricotty, szynki parmeńskiej i szpinaku. Takie

Ostra na Słodko
Drożdżowe pierogi z pieczarkami 204

Klasyczne pierogi lubię tylko z kapustą i grzybami , ewentualnie nie pogardzę także tymi ze szpinakiem. Tym razem jednak poszalałam znowu z drożdżowym ciastem i tak oto powstały pyszne pieczone pierogi z pieczarkami. Zapraszam ! Gorąco polecam te pierogi na Wigilię.    Składniki : * 1/4 kostki drożdży * szklanka ciepłego mleka * łyżka cukru * pół kg mąki pszennej * białko jajka * olej

Magiczne Życie Marty
Szpinak kremowy – gęsty i dobrze doprawiony 171

zielonym smoothie i sałatce, dodany do kanapki zamiast sałaty, na ciepło w zupach czy szakszuce, albo dodany do makaronu w szybkim włoskim sosie. Szpinakowe pierogi i naleśniki? Dwa razy mnie namawiać nie trzeba! Szpinak to bardzo zdrowe i bardzo wszechstronne warzywo – przygotowany według dzisiejszego przepisu kremowy szpinak jest świetnym dodatkiem do obiadów z jasnym mięsem i rybą w roli

Karo in the Kitchen
Pierogi z dynią na słodko 187

Szklanką wycinamy porcje ciasta. Nakładamy farsz i sklejamy pierożki. Podajemy z sklarowanym masłem lub z bitą śmietaną. Smacznego! Jeśli wolicie pierogi w wersji bardziej wytrawnej polecam ze szpinakiem a przepis znajdziecie  tutaj. pozdrawiam ciepło

Tagebuch po polsku
PIEROGI RUSKIE!! 146

Pierogi, pierogi, pierogi - barrrrdzo lubię! Ruskie, z mięsem, grzybami, kapustą, szpinakiem czy owocami. Pychota. Szaro-buro za oknem więc postanowiłam umilić sobie popołudnie smakiem - ruskich tym razem. Wszystko byłoby w porządku gdyby nie fakt, że nie znoszę samej czynności lepienia. Krasnoludki tego za mnie nie zrobią - a szkoda ;P, mam ciasto, mam farsz - jestem w połowie drogi

BezglutenowaIzabela
ZAPIEKANE SZPINAKOWE PIEROŻKI 140

pierogów, ale i mięs! To danie podbiło serca rodziny i z całą pewnością jeszcze nie raz zagości na moim stole! SKŁADNIKI: ZIELONE PIEROGI: * mąka pszenna – ok. 450 g * ciepła woda – 125 ml * szpinak – 180 g * świeża kolendra – 1 pęczek * jajko – 1 szt * sól – 1 łyżeczka FARSZ: * grzybki mun- 2 szt * zmielona wieprzowina

Ostra na Słodko
Calzone z kiełbasą w towarzystwie szpinaku i kolorowych warzyw 164

Calzone to pizza o kształcie pieroga, cienkie ciasto z pachnącym farszem na bazie szpinaku, warzyw, wędzonej kiełbasy i wyrazistej czerwonej cebuli, które idealnie ze sobą współgrają. Jest to przepis na uwielbiany przez nas placek z rodem ze słonecznej Italii. Składniki: Ciasto: 30g świeżych drożdży 340g mąki na pizzę typu ,,0’’ 250ml ciepłej wody 2 łyżki oliwy z oliwek(...)łyżeczka cukru szczypta soli oliwa do wysmarowania formy Farsz: 250g kiełbasy morlińskiej z szynki Morliny 200g mrożonego szpinaku 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1/2 puszki konserwowego groszku 1/2 puszki konserwowej kukurydzy 1/2 czerwonej papryki 100g żółtego sera 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu pikantnego 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżeczka ziół prowansalskich

Szalona Kuchnia Eweliny
PIEROGI RUSKIE 174

Witajcie :) nie ma chyba takiej osoby która nie lubiła by pierogów :)  Zaletą tej potrawy jest to że możemy włożyć do nich prawie wszystko , owoce , szpinak kapustę z grzybami sery, ziemniaki z jajkiem , kaszę gryczaną  Najbardziej znanymi i tradycyjnymi są pierogi ruskie które wszyscy uwielbiają :)  ja dzisiaj właśnie zapraszam Was na to pyszne i proste danie

Sama słodycz i szczypta chili
PIEROGI ZE SZPINAKIEM I TWAROGIEM 149

różnym farszem. Najbardziej znane to te z ruskim, mięsem lub kapustą i grzybami. Ja dla urozmaicenia menu zrobiłam ze szpinakiem i twarogiem. Efekt jaki uzyskałam był zadowalający. Farsz nakłada się bardzo łatwo, nie rozsypuje się a ciasto na pierogi jest elastyczne, dzięki czemu łatwo i szybko lepi się pierogi.  Rodzinie najbardziej smakują podsmażone :) SKŁADNIKI: Ciasto: mąka(...)szkl. woda gorąca 1 szkl. jajko 1 szt. sól 1 łyżeczka olej 1 łyżka Farsz: szpinak mrożony 250 gram twaróg 300 gram cebula 1 szt. kucharek 1 łyżka pieprz do smaku masło 1 łyżka Dodatkowo: sól 1 łyżka olej 2 łyżki woda do gotowania METODA: Ciasto: Mąkę przesiać. Dodać jajko, wodę, sól i olej. Zarobić ciasto, aż będzie elastyczne. Przykryć

Kuchnia Paulettes
Roladki drobiowe ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie musztardowym 166

Bardzo lubię szpinak, w różnych wersjach, na ciepło, na zimno. W kanapkach stosuje go zamiennie z sałatą – niestety nie wszyscy domownicy popierają moją słabość do szpinaku, chyba, że jest w koktajlu. Pomyślałam więc, że muszę go gdzieś przemycić, miałam(...)piersi z kurczaka, ale nie miałam ochoty na makaron, chociaż uwielbiam makaron z sosem szpinakowo-serowym . Nie miałam ochoty na i czasu na lepienie pierogów. I po chwili namysłu wymyśliłam, że nafaszeruje kurczaka szpinakiem, dodam suszone pomidory z oleju i tak je przygotuję. Wyszły pyszne – za pierwszym razem wszyscy podeszli do nich niepewnie, a teraz coraz częściej słyszę

dom-agi.pl
Wietnamskie pierożki z gorgonzolą i szpinakiem 207

Zakupiłam jakiś czas temu mieszankę do wyrobu pierożków wietnamskich i sporo przeleżała aby teraz pysznić się cudnymi pierożkami na moim talerzu. Mieszanka fajna w wyrabianiu a

Moje Małe Czarowanie