pierogi ze szpinakiem - 731 przepisów (strona:21/49)

Calzone z kiełbasą w towarzystwie szpinaku i kolorowych warzyw 131

Calzone to pizza o kształcie pieroga, cienkie ciasto z pachnącym farszem na bazie szpinaku, warzyw, wędzonej kiełbasy i wyrazistej czerwonej cebuli, które idealnie ze sobą współgrają. Jest to przepis na uwielbiany przez nas placek z rodem ze słonecznej Italii. Składniki: Ciasto: 30g świeżych drożdży 340g mąki na pizzę typu ,,0’’ 250ml ciepłej wody 2 łyżki oliwy z oliwek(...)łyżeczka cukru szczypta soli oliwa do wysmarowania formy Farsz: 250g kiełbasy morlińskiej z szynki Morliny 200g mrożonego szpinaku 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1/2 puszki konserwowego groszku 1/2 puszki konserwowej kukurydzy 1/2 czerwonej papryki 100g żółtego sera 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu pikantnego 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżeczka ziół prowansalskich

Szalona Kuchnia Eweliny
PIEROGI RUSKIE 147

Witajcie :) nie ma chyba takiej osoby która nie lubiła by pierogów :)  Zaletą tej potrawy jest to że możemy włożyć do nich prawie wszystko , owoce , szpinak kapustę z grzybami sery, ziemniaki z jajkiem , kaszę gryczaną  Najbardziej znanymi i tradycyjnymi są pierogi ruskie które wszyscy uwielbiają :)  ja dzisiaj właśnie zapraszam Was na to pyszne i proste danie

Sama słodycz i szczypta chili
PIEROGI ZE SZPINAKIEM I TWAROGIEM 121

różnym farszem. Najbardziej znane to te z ruskim, mięsem lub kapustą i grzybami. Ja dla urozmaicenia menu zrobiłam ze szpinakiem i twarogiem. Efekt jaki uzyskałam był zadowalający. Farsz nakłada się bardzo łatwo, nie rozsypuje się a ciasto na pierogi jest elastyczne, dzięki czemu łatwo i szybko lepi się pierogi.  Rodzinie najbardziej smakują podsmażone :) SKŁADNIKI: Ciasto: mąka(...)szkl. woda gorąca 1 szkl. jajko 1 szt. sól 1 łyżeczka olej 1 łyżka Farsz: szpinak mrożony 250 gram twaróg 300 gram cebula 1 szt. kucharek 1 łyżka pieprz do smaku masło 1 łyżka Dodatkowo: sól 1 łyżka olej 2 łyżki woda do gotowania METODA: Ciasto: Mąkę przesiać. Dodać jajko, wodę, sól i olej. Zarobić ciasto, aż będzie elastyczne. Przykryć

Kuchnia Paulettes
Roladki drobiowe ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie musztardowym 123

Bardzo lubię szpinak, w różnych wersjach, na ciepło, na zimno. W kanapkach stosuje go zamiennie z sałatą – niestety nie wszyscy domownicy popierają moją słabość do szpinaku, chyba, że jest w koktajlu. Pomyślałam więc, że muszę go gdzieś przemycić, miałam(...)piersi z kurczaka, ale nie miałam ochoty na makaron, chociaż uwielbiam makaron z sosem szpinakowo-serowym . Nie miałam ochoty na i czasu na lepienie pierogów. I po chwili namysłu wymyśliłam, że nafaszeruje kurczaka szpinakiem, dodam suszone pomidory z oleju i tak je przygotuję. Wyszły pyszne – za pierwszym razem wszyscy podeszli do nich niepewnie, a teraz coraz częściej słyszę

dom-agi.pl
Wietnamskie pierożki z gorgonzolą i szpinakiem 174

Zakupiłam jakiś czas temu mieszankę do wyrobu pierożków wietnamskich i sporo przeleżała aby teraz pysznić się cudnymi pierożkami na moim talerzu. Mieszanka fajna w wyrabianiu a

Moje Małe Czarowanie
Pierożki ze szpinakiem i królikiem 120

Cóż tu pisać o pierożkach, my je uwielbiamy pod każdą postacią. Lubię zabawę z ciastem, lubię eksperymentować z farszem i dzięki temu coraz to inne smaki

Moje Małe Czarowanie
Farsz ze szpinaku i fety 86

Prosty i smaczny farsz ze szpinaku, fety, cebuli i czosnku. Świetny do nadziewania mięs, pierogów, naleśników, krokietów, cannelloni, muszli makaronowych, wytrawnych kruchych babeczek oraz tworzenia przekąsek z ciasta francuskiego   Przekąski z piekarnika: ** Bruschetta z pomidorami i bazylią ** Domowe pieczywo czosnkowe ** Pizzerinki z ciasta francuskiego ** Paluszki z ciasta francuskiego   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki: 1 opakowanie mrożonego szpinaku

Kulinarny S.O.S.
Sałatka ze szpinakiem 77

Czas czytania: 2 min Szpinak najczęściej wykorzystujemy do przygotowania różnego rodzaju farszu na przykład do pierogów , tart i zapiekanek. Często serwujemy go na ciepło zasmażany z czosnkiem, cebulką i śmietaną jako dodatek do dań głównych . Dziś wykorzystam surowy szpinak, szpinak Baby, który charakteryzuje się małymi soczystymi listeczkami o bardzo delikatnym smaku. Do sałatki dodałam marynowaną cebulę z daktylami. Marynatę

SprawdzonaKuchnia.pl
„Mamo, tato, jest mi z wami tak dobrze!”…czyli piękna niedziela w Lanckoronie – post mniej kulinarny 124

gazetę. Ogródek Arki jest pełny, ale daleki od restauracyjnego hałasu. Tak jakby każdy czuł potrzebę ciszy w tym miejscu… Wszyscy uwielbiamy pierogi. Możemy je jeść zawsze i wszędzie. Wybieramy je także w Arce. Ruskie, ze szpinakiem i na słodko z borówkami. Każdy ma swój zestaw, ale już po chwili rozpoczyna sie wędrówka pierogów z talerza na talerz

Raj dla Podniebienia
Zapiekane naleśniki ze szpinakiem 95

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

W garach u Gosi
Zapiekane naleśniki ze szpinakiem 176

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

W garach u Gosi
Restauracja Polska – połączenie tradycji z nowoczesnością 91

malinowych i papryki z cytrynową pianką – co mnie bardzo zaskoczyło, podana ciekłym azotem, który tworzy niezwykły efekt… zobaczcie. Pierogów z farszem z kaczki wraz z emulsją majerankową i sosem z borówki brusznickiej Sałatki z młodego szpinaku z granatem, pomarańczą i krewetkami Pieczonej kaczki z kluseczkami z natki pietruszki Pieczonej papugoryby podawanej ze spaghetti aglio e olio(...)Potrawy to idealne połączenia smaków i niezwykle piękna dekoracja i podanie. Na start zupa z malinowych pomidorów i niezwykle delikatne pierogi w cienkim cieście z farszem z kaczki. Dla osób lubiących sałatki i owoce morza – sałatka ze szpinaku z krewetkami. Połączenie bardzo nietypowe, bo w doskonały sposób kucharze połączyli delikatne krewetki, ze słodkimi pomarańczami, a całość smaku podbił

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Trylogia pierogowa: Pierogi z kapustą i grzybami 164

kraj odwiedzi. Pierogi są też bardzo wdzięcznym tematem kulinarnym, z farszem można szaleć na tyle sposobów, że aż łatwo o zawrót głowy. Pierogi na słodko i na wytrawnie. Z jagodami, serem, kapustą, mięsem, szpinakiem, soczewicą. Już na samą myśl, w trakcie pisania, cieknie mi ślinka. Tymczasem moje dziecko pogardziło... Aż mnie serce zabolało

Przepysznik - BLW i nie tylko