pierogi z mięsem - 2377 przepisów (strona:119/159)

Japoński gulasz wołowy 107

Japoński gulasz wołowy  łatwy przepis na pyszny obiad Japoński gulasz wołowy nikujaga znacznie różni się od swojego polskiego odpowiednika, ale jest równie pyszny i bardzo

Cztery Fajery
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem 68

szybko można przygotować na przykład wszelakie koktajle, a gdy mamy nieco więcej czasu można skusić się na upieczenie crumble, czyli owoców pod kruszonka czy też puddingu z chałki, ulepić pierogi albo ugotować kisiel albo kompot. Warzywa najczęściej dodaje się do zup, zarówno kremowych, jak i tradycyjnych, ale również mogą być świetnym dodatkiem do sosów, omletu czy potraw typu kaszotto(...)suszone pomidory 2 łyżki tartego parmezanu 1 łyżka oliwy lub oleju z suszonych pomidorów sól pieprz 5-6 orzechów włoskich (wyłuskanych, posiekanych) 150g makaronu capellini (lub spaghetti, tagliatelle) Mięso i pomidory pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, czosnek posiekać, zeszklić na oliwie. Dodać mięso i suszone pomidory, smażyć przez kilka minut. Dodać szpinak, smażyć aż szpinak

Obiad gotowy
HURRY CURRY W RESTAURANT WEEK – #instamix 172

wyboru podczas festiwalu Restaurant Week. Na pierwszy ogień PRZYSTAWKI: Samosa wegetariańska – indyjski smażony pieróg z nadzieniem z cebuli, ziemniaków, groszku i chilli. i Samosa mięsna – indyjski smażony pieróg z mięsnym nadzieniem z dodatkiem cebuli i groszku. Chrupiące ciasto wypełnione obficie ( po brzegi! ) farszem, podane z dodatkiem jogurtowego sosu. Obydwie wersje bardzo smaczne, ale wersja wege zdecydowanie bardziej ostra(...)kokosem. Obydwa dania pyszne! Naprawdę pyszne – ciężko się było zdecydować na jedno, dlatego wyjadałam z od siebie i od kolegi! Wyrazisty smak, wyczuwalny aromat przypraw, bardzo sycące, gorące, mięso rozpływające się w ustach. DESERY: Ciasto kawowo- cynamonowe baaaaardzo słodkie przez lukrową polewę, ale przy tym niezwykle smaczne, pachnące, wilgotne … a chlebek bananowy podany na ciepło z serkiem waniliowym

Ostra na Słodko
Rosół z kaczki z pierożkami na azjatycką nutę 147

Musimy Wam zdradzić małą tajemnicę... lubimy wyzwania ;). Chcieliśmy stworzyć obiad, który w większości będzie robił się sam. Taki, w którym urządzenia zastąpią nas i będziemy mogli

Plate of Joy
Letnie culurgiones z bobem 72

Pierogi …nie znam osoby która by ich nie uwielbiała! No bo jak kuchnia polska bez pierogów?  Culurgiones to typowe sardyńskie danie, pierożki  które róznią się od naszych sposobem zawinięcia i podania. Tym razem zrobiłam je z nadzieniem z bobu-a jakże inaczej! Mamy w końcu lato a sezon na bób jest bardzo krótki. Korzystajmy...  Oliwa(...)pieprz świeżo mielony do smaku Sposób przygotowania: Nadzienie: Bób gotujemy 4-5 minut w osolonym wrzątku, odcedzamy, przelewamy wodą i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie mielimy bób w maszynce do mięsa, nie obieramy go z łupinek tylko cały. Cebulę i boczek kroimy drobniutko, przekładamy an patelnię podlewamy oliwą Gallo i dusimy aż cebula będzie miękka i szklista, zestawiamy z ognia, studzimy

Wanilia i Kardamon
Oszukane przepiórcze udka (vel „gruszki”) 135

ząbki czosnku po 1 łyżce posiekanego koperku i pietruszki sól i pieprz Dodatkowo: paluszki 2-3 jajka bułka tarta olej Cebulę kroimy w drobną kostkę. Do miski wkładamy mięso, łączymy z cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodajemy pietruszkę i/lub koperek, doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. Na stolnicę przesiewamy mąkę z solą oraz sodą. W kopczyku z mąki robimy(...)ciasta wykładamy porcję farszu (u mnie mniej więcej jedna łyżeczka). Brzegi ciasta nie powinny zawierać farszu, gdyż nam się nie skleją. Zlepiamy więc ciasto z farszem tak jakbyśmy lepili pierogi, po czym całość przekrawamy na pół. Powinniśmy otrzymać dwa pierożki, każdy z wystającym paluszkiem. Jajka roztrzepujemy ze szczyptą soli i pieprzu. Połówki pierogów maczamy w jajku i panierujemy

Smaki Na Talerzu
Obiady na 7 dni 122

Dzisiaj przygotowałam dla Was inspirujące przepisy na obiady na 7 dni . Kolorowe, smaczne, z sezonowych warzyw. Obiady, które idealnie nadają się jako posiłek do pracy. Szybkie

Moja smaczna kuchnia
Krokiety z kapustą i grzybami 233

sól, pieprz, 1 listek laurowy, 4 ziarenka ziela angielskiego. Ciasto na naleśniki: 750 ml mleka, 3 jajka, 300 g mąki. Panierka: 2 jajka, bułka tarta. Doskonałą alternatywą zamiast świątecznych pierogów z kapustą i grzybami, są krokiety. Idealnie smakują z czerwonym barszczykiem :) Zaczynamy od przygotowania farszu. Grzyby przełożyć do niewielkiej miseczki i zalać wrzącą wodą. Przykryć pokrywką lub talerzykiem(...)minutach od rozpoczęcia smażenia doprawić farsz solą, pieprzem, listkiem laurowym i zielem angielskim. Odstawić do ostudzenia. Kiedy farsz będzie już zimny przemielić wszystko razem przez maszynkę do mięsa. Przygotować ciasto naleśnikowe. Składniki na ciasto wymieszać razem na gładką masę. Smażyć naleśniki na przetartej olejem patelni. Następnie na każdym naleśniku nałożyć około 1 łyżki farszu, zawinąć przeciwległe brzegi i zwinąć

Świat Domowej Kuchni
Targi Turystyczne "WYPOCZYNEK" i Toruński Festiwal Smaków 116

Koza ze swoimi genialnymi serami. Józef Siadak – Specjały spod strzechy z najlepszymi octami, sosami, musztardami i syropami. Piotr Lenart – Niech cię Zakole promujący jagnięcinę, czyli (jak mawia) truflę wśród mięs. Ale festiwal i Targi to nie tylko jedzenie, ale również wykłady, spotkania i pokazy. Obiad Prezydencko-Rektorski to już tradycja. Pod okiem profesora Jarosława Dumanowskiego historyka i znawcy dziejów kuchni(...)Mikołaja Kopernika. Konkurs kulinarny o „Chochlę Prezydenta Miasta Torunia”.  W tym roku z profesjonalnymi kucharzami wygrali reprezentanci Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich z Torunia. Brawo młodzież. Uczestnicy konkursu przygotowywali pierogi według przepisów ze starych książek kucharskich. Przed licznie zgromadzoną publicznością wystąpił z pokazem Karol Okrasa.  Pokazał, jak w domowych warunkach można wędzić. Oczywiście pokaz nie udałby się

królestwo garów
Naleśniki ze szpinakiem i fetą 245

Naleśniki ze szpinakiem i fetą z dodatkiem suszonych pomidorów to bardzo zdrowa propozycja obiadowa. Połączenie szpinaku z delikatnie słoną fetą i słodkimi suszonymi pomidorami sprawia, że

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami 89

mój debiut jeśli chodzi o pierogi w takim ciastowym wydaniu. Przyznam, że wyszły smaczne. Polecam! Myślę, że śmiało można je przygotować na wigilijną kolację. Składniki: Farsz: 100 suszonych grzybów- u mnie borowiki 500 g kiszonej kapusty 1 marchewka 1 pietruszka sól i pieprz 3 łyżki oleju 2 cebule Ciasto: 300 g maki pszennej 1 łyżeczka soli 4 g drożdży(...)pieprzem kapustę ugotuj w 150 ml wody do miękkości z dodatkiem soli – 60 minut, dokładnie odciśnij. Grzyby, marchewkę i pietruszkę odcedź, razem z kapustą zmiel w maszynce do mięsa o bardzo dużych oczkach na patelni na oleju zesmaż cebule, dodaj do farszu. Składniki farszu dobrze wymieszaj, dodaj sól i pieprz do smaku Ciasto: mleko podgrzej, żeby było bardzo ciepłe. Składniki

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Kotlet schabowy nadziewany borowikami, cebulą i serem. 171

Dziś zapraszam na soczyste kotlety schabowe nadziane żółtym serem, borowikami, cebulą i papryką. Cienkie kawałki mięsa idealnie komponują się ze smakiem nadzienia, które dzięki dodatkowi żółtego sera jest spójne i kremowe. Idealne nie tylko na niedzielny obiad ;) Składniki na kotlety schabowe nadziewane borowikami, cebulą i serem  na 3 sztuki 3 kotlety schabowe bez kości 1 cebula 3-4 niewielkie(...)dzielimy na trzy części. Na każdym kotlecie układamy porcję farszu i pokrojony plaster żółtego sera (w ten sposób, żeby jedno centymetrowy brzeg pozostał bez farszu), następnie kotlet składamy jak pieroga i dociskamy brzegi bez farszu. Jajko roztrzepujemy i panierujemy w nim kotleta, a następnie w bułce tartej. Tak przygotowane schabowe smażymy na rozgrzanym tłuszczu (oleju lub maśle klarowanym

Rozpustne gotowanie
Potrugalskie empanadas – kruche pierożki z kaczką 60

KACZKI Udka z kaczki układamy w garnku, zalewamy wodą, dodajemy pozostałe składniki, doprawiamy.  Gotujemy na małym ogniu przez 1,5 godziny lub do miękkości mięsa. Wyjmujemy kacze uda i marchewkę, studzimy. Mięso oddzielamy od kości i rozrywamy widelcem na włókna. Marchewkę kroimy w kostkę, bulion rezerwujemy do ciasta i nadzienia. CIASTO Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól i masło(...)oliwę z oliwek i kaczy tłuszcz, dodajemy cynamon, gwiazdkę anyżu, paski skórki pomarańczowej i liść laurowy. Dodajemy posiekne cebulę, koper włoski i czosnek, smażymy  przez 10 minut. Dodajemy mięso, posiekane marchewki oraz białe wino i gotujemy jeszcze kilka minut. Doprawiamy i odstawiamy do ostygnięcia, następnie usuwamy cynamon, anyż, skórkę pomarańczową i liść laurowy. Roztapiamy masło na patelni na małym

Tajemnice Smaku
Kurczak w sosie pieczarkowym 260

Moja córka ma swoje jedzeniowe fanaberie.  Najchętniej jadłaby pierogi, naleśniki albo kluski z serem .  Nienawidzi za to pieczarek.  Kiedy jednak kilka dni temu z ochotą zajadała krokiety z pieczarkami postanowiłam, że dodam pieczarki do kurczaka.  Jak się okazało pieczarki w takim połączeniu są dla niej nadal "niejadalne".  Za to kurczak "wyprzedził" na jedzeniowej liście(...)każdej strony.  Zdjąć z patelni.  Wrzucić pokrojone pieczarki i cebulę i podsmażyć.  Dodać ponownie kurczaka i zalać wodą lub bulionem.  Przykryć i dusić aż mięso będzie prawie miękkie.  Zdjąć pokrywkę i dodać śmietanę kremówkę do powstałego sosu. Wymieszać i gotować, aż sos zgęstnieje, a kurczak będzie miękki.  Doprawić ewentualnie do smaku

Sto kolorów kuchni