pierogi z kapusta i grzybami - 1117 przepisów (strona:54/75)

Kukurydza gotowana w kolbach z masłem czosnkowym 75

Niesamowite sosy do maczania sajgonek>>> Pierogi chińskie z wieprzowiną i kapustą pekińską>>> Krewetki z czosnkiem na maśle i białym winie>>> Fasolka szparagowa z bułką tartą>>> Paluchy serowe z ciasta francuskiego>>> Sajgonki z mięsem mielonym i grzybami shiitake>>> Sałatka z grillowaną

Moja Książka Kucharska
Drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami 116

mój debiut jeśli chodzi o pierogi w takim ciastowym wydaniu. Przyznam, że wyszły smaczne. Polecam! Myślę, że śmiało można je przygotować na wigilijną kolację. Składniki: Farsz: 100 suszonych grzybów- u mnie borowiki 500 g kiszonej kapusty 1 marchewka 1 pietruszka sól i pieprz 3 łyżki oleju 2 cebule Ciasto: 300 g maki pszennej 1 łyżeczka soli 4 g drożdży

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pierogi Gyoza a raczej Pierożki 67

Pierogi Gyoza a raczej Pierożki, bo takie malutkie Pierogi Gyoza właściwie to Pierożki. W naszej kulturze, a przynajmniej u mnie w domu 🙂 pierogi to danie obiadowe. Jednak zarówno Pierożki Gyoza w Japonii jak i Pierożki Jiaozi w Chinach (do tego jeszcze wrócimy) to…przystawka. Moja wersja pierogów Gyoza powstała na konkurs, na który mnie zaprosiła(...)przydługiej i jakże nudnej wypowiedzi, zapraszam na konkurs i życzę smacznego z Pierogami Gyoza. Przede wszystkim musimy przygotować składniki Ciasto Mąka 2 szklanki Sól 0.5 łyżeczki Gorąca woda 120-150 ml Mąka ziemniaczana do podsypania Farsz Mięso mielone wieprzowe 500 gram Kapusta pekińska 150 gram Grzyby Shitake 30 gram Szczypiorek kilka łodyg Czosnek 3-5 ząbków Imbir

RafalCook
Kulebiak z kiszoną kapustą 170

Kulebiak to duży pieróg z nadzieniem (często z mięsa lub ryby) pochodzący z Ukrainy. W Polsce na Podlasiu jest on potrawą regionalną, często pieczoną na Wielkanoc. Często farsz jest zrobiony z kapusty kiszonej i grzybów, ja jednak prezentuję wersję bez użycia grzybów. Dla mnie jest to bardzo fajne danie na obiad, jak również może być serwowany na zimno jako przekąska

Mama Gotuje
Kapuśniaczki 442

kapuśniaczków – jak urozmaicić smak? Kapuśniaczki to przede wszystkim przekąska z kapustą, ale nie znaczy to, że musisz się do wspomnianej kapusty ograniczać. Farsz do nich można mocno urozmaicać. Do kapusty można dodać m.in. grzyby, mięso mielone lub suszone owoce (morele, śliwki), które swoją słodyczą przełamią kwaśny smak kapusty. Możesz również eksperymentować z różnymi przyprawami, które podkręcą ostrość potrawy. Jeżeli(...)kapuśniaczki Ciasto: 30 g drożdży (świeżych) 250 g masła 500 g mąki pszennej 3 żółtka pół łyżeczki soli 2 łyżki śmietany 18% Farsz: 400 g kapusty kiszonej 1 duża cebula ok. 80 g suszonych grzybów leśnych (np. prawdziwków) świeżo mielony pieprz sól do smaku olej do smażenia Dodatkowo: 1 jajko 3 łyżki mleka Jak zrobić kapuśniaczki Rozpocznij od przygotowania farszu

okolicepalnika.pl
Pierogi z grzybami, soczewicą, białą kaszą gryczaną i fetą 51

ówczesnym stanie. Od razu odpowiedziałam, że pierogi! One od zawsze były moim ulubionym daniem. Wyśmienicie smakowały mi u mojej babci, mistrzynią w ich robieniu jest moja mama. Jej pierogi z kapustą słodką nie mają sobie równych.A w czasie ciąży pojadłam ich sporo. Może dlatego teraz moje dziecko najbardziej lubi właśnie pierogi! Jeżeli chodzi o mnie(...)Dziś propozycja bardziej świąteczna. Ostatnie zmagania z chorobą zmusiły mnie do pozostania w domu. Gdy moje samopoczucie trochę się poprawiło, postanowiłam, że czas spożytkuję na przygotowaniu nowego rodzaju pierogów. Z grzybami, zieloną soczewicą i fetą. Smak farszu okazał się naprawdę pyszny! Pierożki z powodzeniem można przygotować na wigilijna kolację lub poza okresem świątecznym. Zachęcam! Moja pociecha uwielbia moment

Raj dla Podniebienia
Pierogi z grzybami, soczewicą, białą kaszą gryczaną i fetą 48

ówczesnym stanie. Od razu odpowiedziałam, że pierogi! One od zawsze były moim ulubionym daniem. Wyśmienicie smakowały mi u mojej babci, mistrzynią w ich robieniu jest moja mama. Jej pierogi z kapustą słodką nie mają sobie równych.A w czasie ciąży pojadłam ich sporo. Może dlatego teraz moje dziecko najbardziej lubi właśnie pierogi! Jeżeli chodzi o mnie(...)Dziś propozycja bardziej świąteczna. Ostatnie zmagania z chorobą zmusiły mnie do pozostania w domu. Gdy moje samopoczucie trochę się poprawiło, postanowiłam, że czas spożytkuję na przygotowaniu nowego rodzaju pierogów. Z grzybami, zieloną soczewicą i fetą. Smak farszu okazał się naprawdę pyszny! Pierożki z powodzeniem można przygotować na wigilijna kolację lub poza okresem świątecznym. Zachęcam! Moja pociecha uwielbia moment

Raj dla Podniebienia
Pełnoziarniste pierogi z kapustą i grzybami 121

oleju Szczypta soli Farsz: 1,5 kilograma kiszonej kapusty Garść suszonych grzybów 1 cebula Olej do smażenia 2 listki laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 4 ziarna pieprzu Sól, pieprz Dodatkowo: Mąką do podsypania Sposób przygotowania: Grzyby wsypujemy do garnka, zalewamy gorącą wodą, odstawiamy na kilka godzin, gotujemy do miękkości, odcedzamy. Kapustę kiszoną przekładamy do garnka, dodajemy ziarna ziela angielskiego(...)oraz listki laurowe, wlewamy wodę o gotujemy na małym ogniu do miękkości. Ugotowaną kapustę odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia, odciskamy z nadmiaru wody, mielimy razem z grzybami na sitku o grubych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w drobna kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy do kapusty. Farsz dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Do miski wsypujemy mąkę

Bajeczna Kuchnia
Pierogi z grzybami, soczewicą, białą kaszą gryczaną i fetą 118

ulubionym daniem. Wyśmienicie smakowały mi u mojej babci, mistrzynią w ich robieniu jest moja mama. Jej pierogi z kapustą słodką nie mają sobie równych.A w czasie ciąży pojadłam ich sporo. Może dlatego teraz moje dziecko najbardziej lubi właśnie pierogi! Jeżeli chodzi o mnie, to wolę je jeść niż przygotowywać. Ale od czasu do czasu, gdy najdzie mnie(...)propozycja bardziej świąteczna. Ostatnie zmagania z chorobą zmusiły mnie do pozostania w domu. Gdy moje samopoczucie trochę się poprawiło, postanowiłam, że czas spożytkuję na przygotowaniu nowego rodzaju pierogów. Z grzybami, zieloną soczewicą i fetą. Smak farszu okazał się naprawdę pyszny! Pierożki z powodzeniem można przygotować na wigilijna kolację lub poza okresem świątecznym. Zachęcam! Moja pociecha uwielbia moment przygotowywania

Raj dla Podniebienia
Świąteczne pierożki dla dzieci 166

Lekko strawne i bez grzybów. Pierożki dla dzieci i osób na lekkich dietach. Ciasto bez mleka i jajek. Na wigilijną kolację, zamiast uszek z grzybami

prawdziwe jedzenie
Kartacze (cepeliny) w sosie ze świeżych grzybów leśnych. 191

Bardzo lubimy wszelkiego rodzaju potrawy mączne, najbardziej kluchy ;) I tak, co najmniej raz w tygodniu, gotuję kopytka, kluski śląskie, pyzy, pierogi lub (niestety rzadziej) knedle. Do tego obowiązkowo sos mięsny lub grzybowy i surówka, ostatnio najczęściej z kiszonej kapusty ;) I tak było wczoraj i dzisiaj. Na obiad były kartacze, czyli cepeliny, czyli większe pyzy o charakterystycznym owalnym kształcie. Danie(...)wersja mojej babci jest o niebo lepsza. Dziś przedstawię właśnie jej wersję, lecz z nieco innym nadzieniem. To co, głodni? Zapraszam!!! Składniki na kartacze (cepeliny) w sosie ze świeżych grzybów leśnych: 1200 g obranych, ugotowanych w osolonej wodzie, przeciśniętych przez praskę ziemniaków (zimnych) 800 g obranych, surowych startych na tarce o drobnych oczkach 1 jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Rozpustne gotowanie
Pieczone mini-pierogi z kapustą i grzybami 180

płaska łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek 1 białko Farsz: 300 g kapusty kiszonej 25 g suszonych grzybów 1 szklanka wody 100 ml wody z grzybów 1 cebula 1 płaska łyżeczka tymianku 1 łyżka cukru 2 szt. ziela angielskiego szczypta ziół prowansalskich sól pieprz Grzyby namaczamy w zimnej wodzie na min. 12 godzin. Najlepiej zalać je w garnku(...)wyrośnięcia na godzinę. Kapustę kiszoną szatkujemy i wrzucamy do garnka. Jeżeli kapusta jest za kwaśna można przepłukać ją wodą. Do garnka wlewamy szklankę wody i gotujemy na wolnym ogniu. Cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty. Grzyby wyławiamy z wody za pomocą łyżki cedzakowej i bardzo drobno kroimy. Następnie grzyby dodajemy do kapusty i dolewamy 100 ml wody

My Chcemy Jeść
PASZTET Z KASZY GRYCZANEJ I GRZYBÓW 106

pajdą chleba jest doskonałą bazą do farszu na pierogi wigilijne,wystarczy odrobinę kiszonej kapusty i naprawdę powiadam Wam genialnie smakuje zawinięte w ciasto pierogowe w towarzystwie barszczu czerwonego, oczywiście klarownego.            Składniki:  100 g ugotowanej kaszy gryczanej  ok. 300-400 g suszonych grzybów

pieprzny smaczek
OLSZTYN I OKOLICE CO WARTO ZOBACZYĆ DZIEĆMI 199

potrawy typowe dla Warmii, oparte na prostych składnikach: mące, ziemniakach, jajach, grzybach, kapuście, rybach. Próbowaliśmy żuru warmińskiego, zupy z grzybów leśnych z łazankami, babki ziemniaczanej dzyndzałek, okonek warmińskich prosto z patelni. Nie są to dania dietetyczne lecz z cała pewnością warto ich spróbować. Bardzo smaczne pierogi , rybki długo pozos tają w pamięci. T aki obiad może być  świetnym

WYSPA SZCZĘSLIWA
Krokiety z kapustą i pieczarkami 158

zrobić gotowe pierogi i krokiety lub naszykować tylko farsz. Dziś zapraszam na krokiety mojej teściowej - chrupiąca skórka i smakowity farsz! 10 naleśników ( można wykorzystać naleśniki wcześniej usmażone ) 0,5 kg poszatkowanej kapusty kiszonej  0,3 kg pieczarek 2 średnie cebule olej rzepakowy 2 jajka bułka tarta  ziele angielskie, liść laurowy sól i pieprz Kapustę zalewamy wodą(...)laurowym i zielem angielskim do miękkości. Po ugotowaniu odcedzamy na sitku i szatkujemy. Cebulę drobno pokroić, pieczarki poszatkować w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę i dodać grzyby. Smażyć na średnim ogniu bez przykrycia do odparowania płynu. Kapustę odciskamy w dłoniach z nadmiaru wody i dodajemy na patelnię. Chwilę dusimy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farsz

Atlas Smaków

Proponowane wyszukiwania