Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

CIASTO: mąka pszenna - 1/2 kg jajko - 1 szt olej - 2 łyżki woda ciepła - 250ml sól - szczypta FARSZ: kapusta kiszona - 1 kg cebula - 2-3szt suszone grzyby - 10 dag sól pieprz olej - 6 łyżek Cebulę obrać, opłukać i posiekać , podsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać pokrajaną kapustę kiszoną przesmażyć chwilę razem i zalać wrzątkiem i ugotować do miękkości. Następnie kapustę odcedzić i odcisnąć z wody. Grzyby opłukać, zalać zimną woda i zostawić na noc, następnego dnia ugotować je do miękkości wyjąć,przestudzić i dr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Camilla w kuchni

Autor

kamila2402

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, pierogi, pierogi przepis, kapustą, kapusta kiszona, ciasto, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, jajka z farszem, pierogi z kapusta i grzybami

Inne przepisy z Camilla w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.