pierogi przepis - 6859 przepisów (strona:252/458)

Zawijańce nadziewane cukinią i feta 133

Zawijańce nadziewane cukinią i feta to moja smaczna alternatywa do pizzy , drożdżowych ślimaczków i pierogów . Uwielbiam pieczywo nadziewane warzywami. Słona feta świetnie się z nimi komponuje, a neutralna cukinia niemalże nabiera rumieńców…Trochę ją przypiekłam, he,he… Zawijańce nadziewane cukinią można przyrządzić z dowolnie wybranego ciasta. Ja wybrałam drożdżowe z dodatkiem pszennej mąki pełnoziarnistej. Zawijańce z cukinią

codojedzenia
Francuskie faworki 168

się dużo większym „wzięciem”. Gorąco polecam i życzę smacznego. Jeśli szukacie tradycyjnego przepisu na faworki/chrusty smażone – polecam poniższe przepisy: Chrusty na winie Faworki robione mikserem Chruściki z ciasta na pierogi Na na blogu znajdziecie bardzo wiele propozycji z wykorzystaniem ciasta francuskiego, nie tylko w wersji na słodko: Makowe ciastka francuskie Chałwowe bułeczki francuskie Kokosowe bułeczki francuskie z chia Bułeczki

mojewypiekiinietylko
58 najlepszych przepisów z pomidorami 202

dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pełnoziarnista kanapka z jajkiem sadzonym, kalafiorem i pomidorem z ziołami Penne z ciecierzycą, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i chrupiącymi orzechami włoskimi Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pikantna wieprzowina w pomidorach Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem

Moja smaczna kuchnia
PIECZONE PĄCZKI 201

mojej mamy, która śliwki długo gotuje (dusi) nie dodając do nich ani grama cukru – kiedyś wyciągnę od niej ten przepis Składać krążki na pół i skleić podobnie jak pierogi, uformować kulki i przełożyć na blachę do muffinków. Pączki ponownie odstawić na 10-15 minut do wyrośnięcia, w tym czasie nagrzać piekarnik do temperatury 200ᵒC z grzaniem góra-dół

Dietolog
Krokiety z podrobami 184

wcale nie są takie złe – powiedziałabym, że są nawet smaczne trzeba je tylko dokładnie oczyścić i obgotować. Na moim stole pojawiają się dość rzadko zazwyczaj w postaci pierogów tym razem jednak zrobiłam krokiety. Krokiety z podrobami Farsz ugotowane podroby wieprzowe ( u mnie płucka, cynaderka, serce ) cebula sól, pieprz olej naleśniki Panierka jajko bułka tarta Ugotowane podroby zmielić

Pieguskowa Kuchnia
GULASZ Z ŻOŁĄDKÓW DROBIOWYCH 137

Należę do osób, które lubią podroby. A gulasz z żołądków drobiowych, oprócz wątróbki i pierogów z podrobami jest najbardziej popularnym daniem, gdzie je wykorzystuję. Dzisiejsza propozycja jest najprostszą wersją gulaszu, bo taki smakuje mi najbardziej. Najlepszy z kaszą gryczaną, świeżą bagietką, kluskami śląskimi lub po prostu z ziemniakami. GULASZ Z ŻOŁĄDKÓW DROBIOWYCH 1 kg żołądków drobiowych 2 średnie marchewki

Pieguskowa Kuchnia
KAPUŚNIACZKI 341

kiszoną. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ostudzić. Wyrośnięte ciasto drożdżowe przebić pięścią, krótko wyrobić. Rozwałkować na grubość ok 0,5 cm i wykrawać kółka. Nałożyć nadzienie i uformować pierogi. Układać na wysmarowanej olejem blaszce, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 st przez 25 minut, na złoty kolor. Artykuł KAPUŚNIACZKI pochodzi z serwisu

Pieguskowa Kuchnia
Klopsy z bobem i cytryną 125

użyłam wieprzowiny, zamiast wołowiny i jagnięciny, ale i tak wyszło pysznie:). Bób można jeszcze znaleść w sklepach i na targowiskach, więc zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu. Polecam również pierogi z bobem albo tradycyjny bób z masłem i pietruszką . Klopsy z bobem i cytryną / Yotam Ottolenghi i Sami Tamimi „Jerozolima” Klopsy 500 g mielonej wieprzowiny 1 średnia

Pieguskowa Kuchnia
Jagodzianki 458

podsypać mąką , aby nam się ciasto nie przyklejało i znowu troszkę wyrobić . Odrywamy po kawałku ciast tworząc kółko  , wsypujemy łyżkę jagód i sklejamy ciasto na pół , tak jak pierogi. Jeśli mamy problem ze sklejeniem się ciasta , należy podsypać troszkę mąką. Podgrzewamy piekarnik do 190 C i pieczemy ok. 25 - 30 minut do momentu ,aż jagodzianki nabiorą pięknego złocisto

Różne smaki w kuchni
Kurki smażone z cebulą i chili 197

czosnkiem w sosie śmietanowym, - podduszone w sosie i podane jako dodatek do mięs, - pieczone w tartach, babeczkach, zapiekankach, na tostach, - kurki jako farsz do krokietów, naleśników, pierogów, - jako główny składnik zup i sosów, - kurki marynowane, - jako farsz do pieczonych warzyw, np. faszerowane kurkami pomidory, papryki, kabaczki czy bakłażany, - risotto z kurkami, - zamknięte z mięsem w placku calzone

Zasmakuj Kuchni
Ekspresowe rogaliki 192

marmolada lub owoce     Do śmietany wkruszyć drożdże, wsypać cukru i wymieszać na jednolitą masę. Mąkę przesiać,dodać śmietanę z drożdżami i masło. Zagnieść jednolite ciasto jak na pierogi. Ciasto podzielić na 3 części i wałkować na wielkość talerza [ u mnie część zrobiona przy pomocy rogalomanii] lekko podsypując mąką. Koło pokroić na 8 części,położyć nadzienie i zwijać

Moje domowe kucharzenie
Jagodzianki z kruszonką, czyli jak naturalnie pomalować usta niemowlakowi. 201

szybko nie znika. No może czereśnie. Ale na pewno nic tak nie farbuje ust. Chodzimy potem tacy fioletowi, upiększeni zgodnie z trendem wiosna-lato. Jak jagody, to pierogi. Jak jagody to owsianka z jagodami. Jak jagody to JAGODZIANKI. Zadam pytanie retoryczne. Lubicie jagodzianki? 99% z Was odpowie pozytywnie. 1 % to Ci, którzy spróbowali jedynie tych sklepowych z dżemem zamiast

Krupeczki
Wegańskie kluski leniwe 87

Wegańskie kluski leniwe Ta nazwa naprawdę zobowiązuje. Jedni nazywają je pierogami a inni, tak jak ja, kluskami leniwymi – bezsensu, bo i tak wyglądają jak kopytka . Nie ważne jakiej nazwy użyjesz, to i tak będą one szybkie i proste. W związku z tym, że kopytka które ostatnio robiłem ( z bobu , z buraków , z batatów ) bardzo Wam przypadły do gustu

Blendman
Pierogi z bobem 137

Dopóki jest dostępny bób, można sobie go przyrządzać na różne sposoby. Wczoraj robiłam pierogi z bobem. Do farszu dodałam jeszcze pieczonego kurczaka (bo jak zwykle porcja została) i wyszły pyszne pierożki. Nie będę się powtarzać z przepisem na ciasto, bo jest zamieszczony tutaj . Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
deser z kaszy manny z jagodami 151

Zapas z zeszłego roku jagód jeszcze ostał się w czeluściach szafki. Skoro na pierogi czy jagodzianki będzie tego za mało, postanowiłam zrobić niespodziankę Młodej. Kasza manna nie jest może Jej ulubionym daniem, ale warto próbować. Składniki: na 3 niewielkie deserki 1/2 szklanki mleka 1 łyżka cukru 1 łyżka masła 50 g kaszy manny  Przygotowanie: mleko zagotuj z cukrem

Gotowanie z pasją

Proponowane wyszukiwania