pierogi przepis - 6859 przepisów (strona:253/458)

Bułki z kiełbaską... 162

dzieło", szykujemy parówki, ser żółty...  można również dodać cebulkę, czosnek, paprykę, czy jakieś inne dodatki. -- Ciasto dzielimy, wałkujemy na 0,5 cm grubość i wycinamy kółka jak na pierogi. Do tak przygotowanych "kółek" wkładamy kiełbasę i ser, potem zawijamy i już. Smarujemy żółtkiem, posypujemy makiem i nacinamy, tak przygotowane możemy upiec. Wkładamy do piekarnika

chleba naszego
Pasta z bobu z białym serem 158

Obiecuję, że to już przedostatni przepis z bobem 😀. Jeszcze mam w planie pierogi z bobem i finito na ten sezon z tymi pysznymi zielonymi fasolkami ! Bób jak zwykle ugotowałam na parze, według mnie taki jest najlepszy i najsmaczniejszy. Do pasty dodałam biały ser z wiaderka. Od pewnego czasu używam głównie Mojego Ulubionego z Wielunia - i nie jest to wpis

Kulinarne przygody Gatity
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów 153

wywaru świetnie nadaje się do sałatki jarzynowej, tkwi w niej sekretny aromat wywaru mięsnego i połączenia wszystkich smaków. Mięso można zmielić i wykorzystać jako farsz do pierogów, krokietów lub dodatek do pasztetu. Pycha! Składniki:  300 g mięsa z kością - wołowina lub porcja rosołowa, może być mix mięsa 1,5 l wody włoszczyzna: 1 marchew

Zasmakuj Kuchni
Jagodzianki. 131

uformować wałki. Każdy wałek podzielić na kilka części. Zależy jakiej wielkości chcecie bułeczki. Ja zrobiłam 11 bułeczek. Każdy kawałek ciasta rozpłaszczyć i ułożyć na nim łyżkę jagód, zlepić jak pieroga i uformować bułeczkę. Gotowe bułeczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch posmarować białkiem. Zostawić na 15 -20 minut do napuszenia. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym

Agusiowe smakołyki
Sałatka z bobem i ziemniakami 165

zjadamy z odrobiną soli. To chyba najbardziej popularny na niego pomysł. A gdy już się nam znudzi, możemy z niego wyczarować przeróżne pyszne dania: zupy, pasty, sałatki, jajecznice, omlety, pierogi, zapiekanki...   Pamiętajmy tylko, że bób warto gotować na parze - to idealny sposób na przygotowanie sezonowych warzyw. Gotując je w wodzie pozbywamy się walorów smakowych i wartościowych składników

Kulinarne przygody Gatity
Masło orzechowe z kokosem/chili/proteinowe - Nutura 134

Kostka orzechowo-batatowa z masłem orzechowym Nutura ( przepis ) Placuszki kokosowe z masłem orzechowo-kokosowym Nutura ( przepis ) Batoniki czekoladowo-fasolowe z masłem orzechowym z chili Nutura (przepis wkrótce)  Bezglutenowe pierogi z nadzieniem z masłem orzechowym z chili Nutura ( przepis ) Kokosowe i z chili Ocena: 6 pand Proteinowe Ocena: 4,5 pandy

Candy Pandas
Letni obiad wegetariański V, Toruń & Malbork 185

wokół kto czytał Przekrój , to pewnie rozpoznaje pomnik piernikarki zawody strażackie toruński smok krzywa wieża restauracja wegetariańska Ciasna na Podmurnej 17, bardzo smacznie kofta twarogowo-jaglana z sosem pomidorowym pierogi soczewicowe z chutneyem z modrej kapusty Zamek w Malborku o 5.20 :) (w drodze powrotnej)     Vegetarian summer dinner V In the photo: mash potatoes with favourite milk, lettuce

Qlinarnie i Qlinarnie
Pieczone pierożki krucho-drożdżowe z malinami 174

stolnicy. Szklanką wykrawać kółka (u mnie o średnicy 6,5 cm). Na każde nałożyć odrobinę malin (jeśli macie duże malinki, to wystarczy jedna na jednego pierożka) i zlepić jak pieroga robiąc widelcem charakterystyczne wzorki, by dodatkowo docisnąć ciasto. Ciasteczka umieszczać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wysmarować je jajkiem roztrzepanym z 1 łyżką mleka oraz posypać cukrem trzcinowym. Piec

Nastoletnie Wypiekanie
PRZEPISY NA OBIAD DLA CAŁEJ RODZINY NA PONAD DWA TYGODNIE! 160

MAKARON Z KURCZAKIEM PO WŁOSKU!  KROKIETY Z MIĘSEM. TAAAKIE PYSZNE! MAKARON ZE SZPINAKIEM PO WŁOSKU! MAKARON DRWALA OBIAD W 15 MINUT, MAKARON ZE SZPINAKIEM, ORZESZKAMI I PARMEZANEM.  PIEROGI Z JAGODAMI JAK U BABCI! GRECKA TARTA DIONIZOSA! NADZIEWANE CUKINIE W STYLU WŁOSKIM! WERSJA FIT! PIECZONE POMIDORY MALINOWE Z MIGDAŁOWYM PESTO

SMYKWKUCHNI
Ratujmy klasyki! podsumowanie akcji kulinarnej 130

blog: Kuchnia w Słońcu Skąpana Szyszki autorka: PatiGotuje | blog: PatiGotuje Klasyczna sałatka ryżowa autorka: PatiGotuje | blog: PatiGotuje Sos z mrożonych grzybów leśnych autorka: kobieta przy garach | blog: domowe gotowanie Pierogi z truskawkami autorka: KOLORgotowania.pl | blog: kolorgotowania.pl SAŁATKA Z ZIEMNIAKÓW autorka: Marcepanowa | blog: Marcepanowa kuchnia SERNIK Z BRZOSKWINIAMI autorka: Marcepanowa | blog: Marcepanowa kuchnia Placki z siekanymi jabłkami – najlepsze autorka: wysmakowane.pl

Codzienna kuchnia niecodzienna
Paszteciki z bobem i suszonymi pomidorami 139

pomidorami . Staram się nie być monotonny i za każdym razem pokazywać Wam bób w innej odsłonie. Był bób pieczony na modłę azjatycką, jak i klasyczny, delikatny z miętą w pierogach z bobem . Teraz pracuję nad pasztetem bobowym, ale ciągle nie wiem co do niego dodać… Korcą mnie już sprawdzone smaki, ale okaże się w praniu co do niego

Blendman
Kopytka z bobu 171

suszone i to mi wystarczyło, ale świetnie sprawdzi się sos koperkowy, miętowy lub jakiś gulasz. Co jeszcze pełnowartościowego można zrobić na obiad z bobu? Polecam sałatkę z bobem oraz pierogi z bobem . Jeśli lubisz bób, to z pewnością je pokochasz. Zobacz inne przepisy z bobem Artykuł Kopytka z bobu pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
LATO! CZEKAŁAM NA CIEBIE! 146

SERNIK NA ZIMNO Z CHIA  SZARLOTKA Z JAGODAMI TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO CHŁODNIK Z BURACZKÓW OGÓRKI MAŁOSOLNE PO NOWEMU PIEROGI Z JAGODAMI SMACZNEGO! LATO

SMYKWKUCHNI
Tortille pszenne 129

praktycznie w każdym sklepie, ale idąc tropem Kasi Bosackiej zrobiłam sama bo "Wiem co jem" Nie są ani trudne ani pracochłonne, a szczególnie dla nas Polek, przyzwyczajonych do lepienia pierogów setkami. Wystarczy zagnieść ciasto (można mikserem) podzielić na porcje, rozwałkować i smażyć na suchej patelni. Gotowe można zamrozić, lub przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku kilka dni.  W związku

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
DROŻDŻÓWKI 131

Słoneczna niedziela. Spędzona rodzinnie na działce u babci.  W ramach obiadu:  pieczone na grillu warzywa od mamy, pierogi z jagodami od babci, a na koniec moje drożdżówki :)  Brzuchy pełne! ...na świeżym powietrzu wszystko inaczej smakuje i apetytu nie ma końca!  SKŁADNIKI: Zaczyn: 30 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru 1 łyżka mąki 1/2 szklanki ciepłego

wege i kropka

Proponowane wyszukiwania