pierogi przepis - 6859 przepisów (strona:258/458)

Najlepszy domowy rosół 202

Rosół podajemy z makaronem, posypany posiekaną natką pietruszki. Marchew i obrane z kości mięso można również dodać do rosołu. Mięso i warzywa z rosołu można wykorzystać do przygotowania krokietów, pierogów albo pasztetu. Smacznego! *jeśli chcemy, żeby rosół był klarowny, solimy go dopiero po ugotowaniu

Obiad gotowy
Kapusta pekińska faszerowana białym serem i kaszą jaglaną - błyskawiczne jarskie gołąbki. 182

być gotowana, świetnie nadaje się do zapiekania. Nadziałam ją twarogiem z dodatkiem kaszy jaglanej, a całość podlałam pysznym wywarem z pieczarkami. Jak wyszło? Całkiem smacznie - fani kaszy jaglanej oraz pierogów ruskich powinni być naprawdę zadowoleni :-)  Kapusta pekińska faszerowana białym serem i kaszą jaglaną - błyskawiczne jarskie gołąbki. Składniki na 8 sztuk: duża główka kapusty pekińskiej 400 g twarogu półtłustego

Poezja Smaków - blog kulinarny
M jak MĄKA 217

mąka tortowa) dobra do lekkich ciast. Szybko pęcznieje, dobra do ciast francuskich, ucieranych lub na biszkopty. TYP 500: (mąka wrocławska, poznańska) idealna do ciast kleistych, np. do klusek i pierogów. Zagęszcza zupy i sosy. TYP 550: (mąka luksusowa) dobra do wyrobów smażonych, np. pączków, a także do makaronów. mąka gryczana, źródło: badapak.pl TYP 750-850: (mąka chlebowa) dobra

Gotuję Testuję
Drożdżowe pierożki z kiełbasą 221

majeranku, imbirem, słodką i ostrą papryką, pieprzem. Z ciasta odrywamy kulki mniej więcej wielkości piłki do ping ponga, w rękach formujemy okrąg, na środek nakładamy farsz i sklejamy jak pieroga. Układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce, smarujemy roztrzepanym jajkiem i zostawiamy na około 15 minut do wyrośnięcia. Pieczemy w 180 stopniach przez 15 - 20 minut na złoto brązowy kolor

Delusional Trine
Akcja: Kuchnia rosyjska 150

tradycyjnych , jakie jadało się dawno temu. Są to potrawy długo trzymające ciepło, dość tłuste. To wynik mroźnych, długich zim. Niech to będą przepisy na gęste zupy, mięsa zapiekane, przeróżne pierogi oraz bardzo popularne w Rosji ryby. Myślę, że jest wielu zwolenników tej kuchni . Z niecierpliwością czekam na Wasze przepisy 😊 (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Kulinarne przemyslenia
Niemiecki chleb żytni z ziarnami 234

mojemu zdziw ieniu jest ich bardzo du ż o na blogach pisanych cyrylicą. Czy chleb rzeczywiście jest niemiecki, tego nie wiem - może to coś jak z naszymi pierogami ruskimi alb o rybą po grecku ;) Nie mniej jednak z racji tego, iż jest bardzo łatwy do zrobienia ch leb , i bardzo smaczny zarazem, warty więc wypróbowania. A jako że wczoraj

Grahamka, weka i kajzerka
kruche pierogi z mięsem 160

wykrawamy szklanką kółka. Ciasto jeszcze rozplaszczamy palcami i nakładamy po łyżeczce lub po 1,5 łyżeczki ostygniętego farszy, po czym sklejamy brzegi. Gotowe pierogi układamy na blasze i smarujemy jajkiem. Pieczemy do zezłocenia w 180 st C.. U mnie podczas pieczenia chyba z mięsa wytopił się tłuszcz, ale wszystko pięknie wyszło, więc jeśli i wam się to przydarzy

Gotuj z Agnes
Ciasteczka krucho-drożdżowe z marmoladą wieloowocową. 151

oleju Marmolada wieloowocowa Orzech   Wykonanie : Do miski przesiewamy mąkę z cukrem i cukrem waniliowym, wsypujemy drożdże, dodajemy olej i wodę. Zagniatamy ciasto. Ciasto ma być elastyczne jak na pierogi. Rozwałkowujemy dość cienko. Wycinamy foremką w kształcie kwiatka kółeczka na środku układamy po 1/2 łyżeczki twardej marmolady i zlepiamy kwiatkowe brzegi. Ciastko układamy spodem tak jak byśmy je sadzali

Sama słodycz i szczypta chili
Bezglutenowa kuchnia 131

kuchni? Pierwszym krokiem na pewno zostaje wymienienie produktów zawierających gluten, na te wskazane dla diety. Nie zmieniamy więc dotychczasowych przyzwyczajeń, ponieważ nadal możemy jeść kanapki, gotować makaron, lepić pierogi, czy smażyć naleśniki, zmienia się jednak produkt zawierający pszenicę, czy owies na bezglutenowy odpowiednik. Na szczęście coraz łatwiej na rynku dostępne są rzeczy, które mają na opakowaniu charakterystyczny symbol przekreślonego

Kuchcik gotuje
OKRUSZKI #2 182

przyjemność uczestniczyć w warsztatach wegańskiego gotowania , organizowanych przez firmę Sokołów , która właśnie pracuje nad linią zdrowych produktów roślinnych! :) . Pod okiem szefa kuchni Dominika Moskalenko oraz Moniki Mrozowskiej przyrządzaliśmy zupy, pierogi, słodkości. Degustowaliśmy roślinne produkty Sokołowa i dyskutowaliśmy nad ich smakiem. Czytaj więcej

Kasia Sarna
Mini kotleciki z soczewicy i kaszy jaglanej 153

wielu domach w piątki nie jada się potraw mięsnych. W moim rodzinnym domu w piątki gościły przeważnie pierogi w różnych wersjach. Ja przygotowuje różnego rodzaju potrawy, ponieważ nie lubię w kuchni rutyny. U mnie dzisiaj na obiad bezmięsne kotleciki, które zrobiłam z czerwonej soczewicy i kaszy jaglanej. Pyszne i niezwykle aromatyczne...W miarę szybkie do zrobienia i zdrowe

kulinarne odsłony pati
Makaron z serem na słodko 289

Makaron z serem na słodko z cukrem to jedno z dań z dzieciństwa, obok leniwych pierogów , pyrów z gzikiem , placków ziemniaczanych , czy naleśników z serem i dżemem , które jedliśmy w piątki na obiad podczas postu. U nas taki makaron z białym serem miał największe wzięcie, lubiłam go też w wersji wytrawnej ze skwarkami z boczku. Nieważne jakiego kształtu jest

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
JAK ZROBIĆ MLECZKO WANILIOWE 148

Świetny sos do deserów, wypieków i słodkich pierogów. 1 szkla.mleka 1.5% 3/4 szkl.cukru 1 świeża laska wanilii lub kilka kropel olejku waniliowego **************************************************************** Do rondla z grubym dnem wlać mleko, zagotować wraz z cukrem i laską wanilii.Gotować ,aż masa lekko zgęstnieje.Podawać  na gorąco lub zimno.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
"ruskie" naleśniki zapiekane w sosie jogurtowym 182

Ruskie pierogi znają chyba wszyscy. Miałam je właśnie przyrządzić, kiedy wpadł mi do głowy pomysł na zamknięcie pysznego ruskiego nadzienia w naleśniki. Jak pomyślałam, tak zrobiłam. Do ziemniaków i sera dodałam odrobinę wędzonego boczku, nadzienie zyskało niezwykłego smaku. Naleśniki zapiekłam w aromatycznym jogurtowym sosie. Wyszło przepysznie! składniki: ciasto: 2 szkl mąki pszennej 1 szkl mleka 1 szkl wody gazowanej

6niebo

Proponowane wyszukiwania