pierogi przepis - 6859 przepisów (strona:248/458)

Mus czekoladowy z ricotty 140

grana padano i płatkami chili Grzanki z ricottą i pieczonymi warzywami Kanapka z ciabatty z ricotta i rzodkiewką Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Pieczona ricotta z gremolatą Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Ravioli z semoliny z ricottą Ricotta z bananem i kiwi Ricotta z dymką i rzodkiewką Spaghetti ze szpinakiem i ricottą Tartaletki z ciasta

Moja smaczna kuchnia
Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami – kuchnia podkarpacka 190

Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami - kuchnia podkarpacka Wszelkie kasze w kuchni podkarpackiej zajmują bardzo ważne miejsce. Nasze prababcie, babcie i mamy wypełniały nimi gołąbki, pierogi i bułki drożdżowe. Przygotowywały też z nich kotlety, albo zapiekały je. Kasze były podawane na słono, ale również na słodko, na przykład z suszonymi śliwkami. Podkarpackie gospodynie kaszę jaglaną często łączyły z twarogiem

Trzeci talerz
Pasztet z soczewicy 262

pyszny pasztet z soczewicy i warzyw. Po przestudzeniu idealnie się kroi. Można go wykorzystać do: - na ciepło z dowolnym sosem - na zimno na kanapkach  - jako farsz do pierogów - jako samodzielne danie z chrzanem, musztardą czy domową ćwikłą Z bezmięsnych pasztetów polecam spróbować również wersji gryczanej do smarowania.  W wersji pieczonej cudowny jest również pasztet jaglany

AniaGotuje.pl
Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami 243

Przepis na pyszne, delikatne pierogi z aromatycznym farszem z białej kaszy gryczanej z dodatkiem suszonych podgrzybków i warzyw. Feta idealnie łączy ze sobą smaki nadzienia oraz sprawia, że farsz jest przyjemniejszy do nakładania

AniaGotuje.pl
Jesienne kaszotto z kurkami z pieczoną dynią 159

mnie połączenie idealne również dla dzieci. Pieczone warzywa fantastycznie komponują się z kaszą oraz wyraźnie wyczuwalnymi kurkami.  Jeśli lubisz kaszę i dania wegetariańskie, koniecznie zrób też  pierogi z kaszą gryczaną i grzybami - są pycha

AniaGotuje.pl
DOMOWE GOŁĄBKI 151

gorzkawy należy dolać jeszcze trochę bulionu lub wody. Gotujemy na małym ogniu. Na końcu dodajemy pieprz. Gotowe gołąbki polewamy sosem. Smacznego :)  Z kapusty która nam została możemy przygotować pierogi, bigosik lub łazanki, wystarczy dogotować woreczek kiszonej kapusty

Pani na deser
Pieczone pierożki krucho - drożdżowe z marmoladą lub nutellą 172

Ciasto musimy cienko rozwałkować na stolnicy oprószonej lekka mąką. Szklanką ( u mnie średnica 6,5 cm) wykrawamy koła. Na każde koło dajemy marmoladę lub nutellę i zlepiamy jak tradycyjnego pieroga. Ja składałam i dociskałam końcówkę widelcem.  3. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. W kubku roztrzepujemy jajko z jedną łyżką mleka. Na blaszce układamy ciasteczka, smarujemy jajkiem i posypujemy

kruche babeczki
Ekspresowe kartacze 164

Często mamy problem co zrobić z zamrożonym mięsem z rosołu, w końcu ile można jeść krokiety czy pierogi :). Dziś dodaje przepis na kartacze właśnie z takim mięsem w środku. Szybki i bardzo prosty obiad. Czytaj więcej

Biały fartuszek
Do szkoły z Bacówką – Praktycznie i zdrowo 176

czasu do czasu może to także być kawałek czekolady, np. Deserowej 70% lub dostępnej tylko w sklepach Bacówki hiszpańskiej czekolady EKO. Kolacja Kolacja na ciepło czy zimno? Dzieci lubią pierogi, kluski, naleśniki. Chętnie zjedzą też parówki. Wybierajmy produkty mączne przygotowane z mąki pełnoziarnistej, a parówki z jak największą ilością mięsa, np. cielęcego czy indyczego, a jak najmniejszą ilością chemicznych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bezglutenowe roladki naleśnikowe z pastami warzywnymi Wawrzyniec – przepis krok po kroku 124

warzywne Wawrzyniec poznałam biorąc udział w kampanii ambasadorskiej Streetcom . Pasty te idealnie nadają się zarówno do dań na zimno, jak i na ciepło. Śmiało można je stosować do kanapek, pierogów, naleśników, jak również do własnych eksperymentów kulinarnych Moim zdaniem, pasty Wawrzyniec są przepyszne! Są idealnie doprawione i niesamowicie wyraziste w smaku. Polecam wypróbowanie tych past warzywnych, bo gotowanie

Okiem Blondynki by McBlondi
BURRITO „Z ODZYSKU” / RESOURCEFUL BURRITO 115

BURRITO „ Z ODZYSKU ” / RESOURCEFUL BURRITO Odwieczne pytanie – co zrobić z mięsem i warzywami z rosołu? Pierogi – nie mam ochoty, krokiety – też niekoniecznie… Sałatka warzywna, hmm, no może, dawno nie jadłam, ale co z mięsem…? Nagle olśnienie – mam tortille, zrobię burrito! Zawsze mam zapas puszek w domu, więc nie powinno być problemu

Martyna Cooks
Pierogi z dynią i serem pleśniowym 168

Jeśli tylko rzucić w domu hasło o pierogach, to każdy oczywiście jest za ☺ , za innym farszem. Tak było i tym razem. Każdy wybrał swój ulubiony smak, lecz tym razem moje było na wierzchu. Jedliśmy ze wspaniałym farszem dyniowym. Prawdziwy rarytas! Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Sos ze świeżych grzybów leśnych 425

solą i pieprzem, zalewamy śmietanką, mieszamy, posypujemy koperkiem i podajemy na gorąco. Smacznego sos ze świeżych grzybów leśnych Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów Sos grzybowy z bobem Pierogi z kapustą i grzybami Bigos tradycyjny łagodny Artykuł Sos ze świeżych grzybów leśnych pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Knedle ze śliwkami – sprawdzony przepis 238

polewamy roztopionym masłem i oprószamy zrumienioną bułką tartą Knedle możemy dodatkowo podać z bitą śmietaną. Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Gnocchi w sosie serowym Knedle z truskawkami Pierogi z kaszą gryczaną i serem Artykuł Knedle ze śliwkami – sprawdzony przepis pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Domowy Makaron Krok Po Kroku 428

umiarem) 2 szczypty soli 1. Mąkę, jajka, szczypty soli umieszczamy w misce bądź na stolnicy, dolewamy stopniowo wodę i zaczynamy zagniatać ciasto. ciasto ma mieć konsystencje ciasta na pierogi, nie może być klejące. 2. Gotowe ciasto dzielimy sobie na 2-3 części i wałkujemy na bardzo cieniutkie placki. Teraz ostrożnie przenosimy je na blat wyłożony ściereczką lub inne miejsce

Gotowanie...to proste !

Proponowane wyszukiwania