pierogi przepis - 6859 przepisów (strona:248/458)

Placki ziemniaczane z piekarnika 247

złe, choć na pewno odpowiednio potraktowane, by tak szybko i pięknie wyrosły, ale według mnie do niektórych potraw po prostu się nie nadają. Przede wszystkim do farszu na pierogi ruskie i właśnie na placki ziemniaczane, które dziś dla odmiany nie są ociekające tłuszczem. Bo wiecie... lato idzie, trzeba wyglądać :D W przygotowaniu dzielnie towarzyszył mi Tefal Cuisin Companion, który

Kuchnia w czekoladzie
Szpinakowe kopytka z boczkiem. 174

tylko powtórzyć, że w ostatnim tygodniu dominowała u nas zdecydowanie biel. Choć powinna zieleń! A najlepiej obie, wszak to połączenie idealne, prawda Maćku? ;) Miałam w planach przygotowanie zielonych pierogów, ale ostatecznie wybrałam szpinakowe kopytka. Mają odpowiedni kolor i oryginalny wygląd. Są bardzo smaczne, a okraszone boczkiem i cebulą wręcz idealne :) Przepadam za takimi daniami. Składniki: 700 g ugotowanych ziemniaków

zadanie-gotowanie
Tarte flambée / Flammkuchen - Alzackie podpłomyki 289

naszym mieszkaniu międzynarodowe kolacje. Wpadali wtedy znajomi z różnych krajów i każdy przynosił lub gotował na miejscu swoje ulubione dania z rodzinnego domu. Ja zazwyczaj lepiłem nasze poczciwe ruskie pierogi, na które wszyscy z wytęsknieniem czekali. Przez te kilka miesięcy ulepiłem ich tam chyba tyle, co przykładna polska gospodyni w sile wieku. Podczas jednego z takich wieczorów wpadł

Food Square
Botwinka – zupa z młodych buraczków bez śmietany 240

typowych wiosennych dań a ja uwielbiam zapach świeżego, posiekanego koperku I buraczki z botwinki…są delikatne, szybciutko się gotują, smakują po prostu buraczanie A co w planach? Pierogi z botwinką… Nie jadłam, nie wiem jak smakują, ale jestem niezmiernie ich ciekawa Niebawem na blogu, jak tylko buraczki troszkę podrosną. Pamiętam, że jak byłam mała, rodzice zawsze

Mieszam w Garnku
Tacos – pszenno- kukurydziane muszle do nadziewania 343

kilka razy podsypujemy je mąką. W dotyku powinno przypominać ciasto na makaron – jedwabiste i lekko suche, jak ludzka skóra, ale powinno być miększe. Jak ciasto na makaron czy na pierogi, tak i to zawijamy w folię i odkładamy na pół godziny na blat. Dzielimy ciasto na 6 porcji (ja używam wagi), następnie każdą z nich na pół. Porcje

Karo in the Kitchen
Cytrynowy krem, Bieszczady 225

cytrynową i wymieszaj łyżką. Nakładaj do pucharków warstwy: herbatniki, krem cytrynowy, herbatniki, krem cytrynowy. Można udekorować plasterkiem cytryny. Fotorelacja z Bieszczad (kwiecień 2017) Gastronomia -> warto spróbować lokalnych przysmaków: pierogów nazywanych  warenyky , z kaszą gryczaną i serem wędzonym, placków ziemniaczanych z kiszoną kapustą i grzybowym sosem, czyli  łężni  lub fuczków oraz  babki ziemniaczanej

Qlinarnie i Qlinarnie
Paszteciki drożdżowe z mięsem. Najlepszy przepis na szybkie ciasto bez wyrastania. 558

obiadowej itp. od razu mrożę, póki świeże, kiedy nazbiera się większa ilość jest jak znalazł. Takie mięsa wystarczy zmielić i mamy doskonały... już dobrze doprawiony farsz do pasztecików czy pierogów. Czasem też po prostu piekę z nich pasztet. Polecam :) Składniki Ciasto - 0,5 kg mąki - 5 dag świeżych drożdży - 20 dag ( kostka ) margaryny - 180 ml kwaśnej śmietany z kubeczka

Kuchnia z widokiem na ogród
"SMAKI WISŁY, CZTERY PORY ROKU" KUCHNIA MENNONITÓW 238

Przygotowywaliśmy następujące dania: - Brazylijska zupa pomidorowa z pieprzem cayenne i kukurydzą - Placki ziemniaczane z ziemniaków  i sera koziego - Bidgot - kwaśna czerwona kapusta z pulpetami z jesiotra i makreli - Pierogi z burakami, twarogiem i miętą - Wołowina na słodko - kwaśno - antrykot z dość dużym oczkiem, z dodatkiem śliwek (suszone i mrożone), rodzynek, i octu. - Pszenica gotowana w mleku z miodem

SMYKWKUCHNI
“Retrowarzywa” – recenzja 181

historyczny o tym jak spożywano to warzywo drzewiej. Przepisy są jednak całkiem nowoczesne i ciekawe, Z oryginalnych pomysłów można podpatrzeć dodawanie owoców do dań np. wiśnie jako dekoracja pierogów czy barszczu, albo gravlax jagodowy. Co bym ugotowała z tej książki? Na pewno przetestuję tartę z botwiny i koziego sera, pizzę z buraczanym pesto i kaszanką, makaron z jeżynami

Ugotowane pozamiatane
Ciastomasa. Masa plastyczna. 194

plastelina, ciastolina, piasek kinetyczny to zawsze jest dobra zabawa, Dziś mam dla Was przepis na ciastomasę. Jak można się domyślić masa ta przypomina ciasto, moim zdaniem ciasto na pierogi, ale jest kolorowa i to jej niebywały atut. Można ją ugniatać, wałkować, wykrawać z niej różne wzory. Możliwości zabawy jest naprawdę wiele. Ciastomasa - masa plastyczna. Do wykonania potrzebujemy: 2 łyżki

Pani domowa
Pampuchy z malinami i recenzja bambusowego parownika 209

wszystkiego za jednym zamachem i zminimalizujemy możliwość przywierania do spodu potraw takich właśnie jak pampuchy - miałam z tym problem za pierwszym razem, choć to może reguła nie jest;) czy pierogów- choć te są dopiero przede mną.  Wykonany jest w 100% z bambusa, bez dodatkowych metalowych wiązań, unikniemy więc metalicznego posmaku, który mógłby się w trakcie parowania wydobyć

Kuchnia w czekoladzie