pierogi przepis ciasto - 4785 przepisów (strona:196/319)

Pierogi z czereśniami i sosem z białej czekolady 108

Ciasto: 560 g mąki pszennej tortowej 250 ml gorącej wody (60 - 70 stopni) 2 łyżki oleju 1 jajko L 1/2 łyżeczki soli Sos z białej czekolady: 175 ml śmietanki 30% 100 g białej czekolady 1. Składniki ciasta łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto, do momentu, aż będzie ono jednolite i gładkie i będzie odchodziło nam od dłoni. 2. Ciasto dzielimy(...)koła, nakładamy po 2 czereśnie (4 połówki) i formujemy pierożka. 3. W międzyczasie do garnka wlewamy wodę, dodajemy troszkę soli i doprowadzamy do wrzenia. Na wrzątek wrzucamy partiami przygotowane pierogi. Gotujemy do momentu wypłynięcia. 4. Podczas gotowania się pierożków możemy przygotować sos: śmietankę wlewamy do rondelka, podgrzewamy i jak zacznie się gotować zdejmujemy z gazu. Wrzucamy do niej pokruszoną

kruche babeczki
Pierogi z białym serem 164

rozmów z miłymi ludźmi (a ludzie którzy lubią jedzenie musza być mili!) naładuje mi akumulatory na dalsze przygody :) Co dziś przygotowałam dla Was? Mmm, coś idealnego na weekendowe leniuchowanie. Pierogi z białym serem i wanilią. Do tego słodka waniliowa śmietana i błogie lenistwo gwarantowane. Skusicie się na taką słodką chwilę przyjemności?" Składniki : 2 szklanki mąki 1 jajko 1/2 szklanki(...)Ugniatamy. Ciasto przykrywamy ściereczką. W drugiej misce ugniatamy cer razem z żółtkami i cukrem. Gdy masa będzie jednolita odstawiamy na później. Ciasto dzielimy na kilka części, każdą z nich cienko rozwałkowujemy i wycinamy kółka - ja to robiłam kubkiem do herbaty :) Na każde kółko nakładamy około 1 łyżeczki masy serowej i zlepiamy ręcznie, albo za pomocą przyrządu do lepienia pierogów

Słodkie Przyjemności
Śledzie z suszonymi pomidorami 184

Śledzie z suszonymi pomidorami z dodatkiem orzechów to ciekawa alternatywa do tradycyjnych śledzi w oleju. Przygotowujemy je równie szybko, a mają oryginalny, niepowtarzalny smak. Jest to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tradycyjne pierogi ruskie 173

przygotowanym cieście. Składniki: (około 80-90 sztuk) Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej + do podsypania 3/4 szklanki wody (wrzątek) duża szczypta soli 1 łyżeczka oleju 1 jajko Farsz: 500 g białego sera (najlepiej półtłustego) 500 g ugotowanych ziemniaków (dość twardych) 1 1/2 dużej cebuli sól i pieprz do smaku masło do smażenia Garnek z gotującą się, osoloną wodą. Przygotowanie: Ciasto: Mąkę(...)przesiać do dużej miski, wbić jajko, dodać sól i olej. Powoli dolewać gorącą wodę. Ciasto wyrabiać ręcznie, aż zacznie się odklejać od rąk (ewentualnie podsypując odrobiną mąki). Następnie rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy i wykrawać kółka. Farsz: Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na złoto. Ugotowane ziemniaki i biały ser przecisnąć przez praskę (lub ugnieść ugnieść). Dodać podsmażoną cebulę i doprawić

Słodkie okruszki
Naleśniki ze szpinakiem i fetą 253

Naleśniki ze szpinakiem i fetą z dodatkiem suszonych pomidorów to bardzo zdrowa propozycja obiadowa. Połączenie szpinaku z delikatnie słoną fetą i słodkimi suszonymi pomidorami sprawia, że

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Leniwe pierogi 93

sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Białka wyłożyć na masę serową, dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na blat wysypany mąką. Formować wałek o średnicy około 3 cm. Lekko spłaszczyć i pokroić pod skosem na kluski szerokości około 2 cm. Wrzucać pierogi do wrzącej osolonej wody, po zagotowaniu wyjmować łyżką cedzakową. Podawać „z wody” polane masłem lub podsmażone

królestwo garów
Najlepszy przepis na mięciutkie jagodzianki 114

pudrem oraz mąką ziemniaczaną i lekko wymieszałam. Wyrośnięte ciasto drożdżowe wyciągamy na blat posypany odrobiną maki. Z ciasta uformować wałek i podzielić go nożykiem na 16 równych części. Każdy kawałek rozpłaszczyć dłonią i nałożyć na niego łyżkę farszu jagodowego. Skleić jak pieroga a następnie uformować bułeczkę.( Jak to zrobiłam można obejrzeć w filmie poniżej). Gotowe bułeczki przykrywam ściereczką

Kulinarne przygody
Kokosowe poduszeczki z ciasta francuskiego... 108

Inspiracja z bloga  Cook yourself . Składniki: (na 12-15 sztuk) 1 opakowanie rozwałkowanego ciasta francuskiego (okollice 35/25cm) 0,5 szklanki mleka skondensowanego słodzonego 2 łyżki

Lejdi of the house
Świąteczne potrawy na ostatnią chwilę 331

przed wigilią trzeba nastawić zakwas na barszcz. Następnie trzeba upiec piernik, zrobić uszka, pierogi, namoczyć śledzie i je przygotować. Oprawić karpia, zrobić sałatki, a jeszcze trzeba mak namoczyć jeśli chcesz zjeść pysznego makowca. Wspomnę tylko, że inne ciasta też się same nie upieką!   Ja to wszystko rozumiem i jeśli ktoś

kuron.com.pl
Leniwce, pierogi leniwe 140

Leniwce Pierogi, które tak właściwie pierogami nie są,  ale dobrze sprawdzą się na leniwe obiady, bo właściwie nie potrzebują wiele czasu na przygotowanie, zaledwie około 15 min. Składniki: Na ciasto: 60 dag tłustego twarogu 4 jajka 8 czubatych łyżek mąki + mąka do podsypywania 1 płaska łyżeczka soli Dodatkowo: masło cukier jagody (mogą być świeże

My sweet a life
Staropolski bigos postny i przepisy na potrawy świąteczne 219

Wege)  Zupa grzybowa  (Wege) Czysta zupa grzybowa z wędzoną śliwką  (Wege) Pierogi z kapustą i grzybami leśnymi  (Wege) Uszka z grzybami (Wege) Karp smażony z sosem szarym Wigilijna kapusta z grochem    (Wege) Suszone grzyby w cieście piwnym  (Wege) Ryba po grecku w wersji odchudzonej Pieczony łosoś Pasztet rybny Najlepsze śledzie z cebulą

Codziennik Kuchenny
Drożdżowe pierożki z szynką 164

Pierożki stanowią doskonałą przekąskę, upiekłam je na kolację, wyszły bardzo smaczne i sycące. Ciasto z mąki orkiszowej jest dużo bardziej sycące niż ze zwykłej mąki pszennej

Bajeczna Kuchnia
Wigilijne uszka z grzybami 89

roku. Na wigilię do barszczu. Jest z nimi trochę zabawy, ale to ze względu na rozmiar. ciasto pierogowe ( tu lub tu ) farsz : dwie garści suszonych grzybów cebula olej do smażenia sól, pieprz Z reguły uszka, są produkcją uboczną przy produkcji pierogów. Dlatego nie podaję osobnego

Polska Zupa
Pierogi z kwaszoną kapustą i grzybami leśnymi firmy Orzech 160

jakości mąki jakiej użyjecie.  Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką aby troszkę odpoczęło tak około 10 minut. Ciasto wałkujemy na podsypanej mąką stolnicy , wykrawamy koła . Na każdy krążek nakładamy po łyżce farszu i wkoło zlepiamy. W garnku zagotowujemy wodę , wrzucamy partiami pierogi . Gotujemy na małym ogniu około  3/ 4 minut od wypłynięcia. Pierogi przekładamy na durszlak i przelewamy

Sama słodycz i szczypta chili
Schlützkrapfen inaczej 129

Solimy i całość blenderujemy na jednolitą masę. Kto posiada robota kuchennego, niechaj pozwoli mu wykonać tą pracę. Ciasto już odpoczęło, to czas najwyższy je rozwałkować i wykrawać nasze pierożki. Możemy użyć szklanki, nożyka do pizzy lub czego tylko używamy do lepienia pierogów. Ja wykrawałam kwadraty nożykiem do pizzy. Nakładamy na środek mniej więcej łyżeczkę farszu i zlepiamy. Gotowe ravioli

Karczma Honorietty

Proponowane wyszukiwania