pierogi przepis ciasto - 4785 przepisów (strona:194/319)

knedle serowe ze śliwkami 135

składniki: 250 g sera białego, zmielonego (twarogu) 150 g mąki orkiszowej lub pszennej 1 jajko 1 łyżka cukru pudru 1 szczypta soli ok. 12 szt. śliwek

Domowy Smak Jedzenia
Szarlotka (jabłecznik) 183

delikatnie cynamonem, jabłkami i delikatnym w smaku cieście to idealny początek weekendu albo część prezentu Mój jabłecznik jest także dziś wyjątkowy z innego powodu – przygotowałam go dla mojej Teściowej na urodziny Lubię przy takich okazjach obdarowywać najbliższych czymś dodatkowym, najlepiej domowym, smacznym umilaczem owego święta Któregoś roku były własnoręcznie lepione pierogi z autorskim mięsnym farszem, innym razem ciasteczka(...)serca. Nadzieniem owocowym mogą być także inne owoce, jak: gruszki, morele, brzoskwinie, z dodatkiem rodzynek. Do jabłek w polskiej szarlotce dodawane są przyprawy korzenne, najczęściej cynamon i goździki. Ciasto można dodatkowo posypać cukrem pudrem. Pyszności! Szarlotka z zeszytu mojej Mamy Szarlotkę upiekłam w blaszcze o średnicy 23 cm, może być prostokątna, okrągła, większa, mniejsza. Im większa tym ciasto będzie niższe

Zasmakuj Kuchni
Pierogi z jabłkami #jedzjabłka 235

jabłka mogę jeść je w ciągle i tak robię! Uwierzcie - są pyszne! W czasie remontu międzyczasie zdążyłam zrobić kilka pierogów. Zajęło mi to dosłownie 30 minut. Zdjęcia nie zbyt estetyczne, ponieważ mega się śpieszyłam - smak jest ważniejszy. :) Składniki: Ciasto: 3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej  + do posypania 3 łyżki pszennej 1/2 szklanki wody 1 jajko szczypta soli(...)koniec dodajemy dowolną ilość cynamonu i ponownie mieszamy. Po wykonaniu wszystkich czynności rozwałkujemy ciasto na nie zbyt gruby placek. Formujemy naczyniem koła i dodajemy po ok. łyżeczce farszu (zależności od wielkości kół). Dokładnie zlepiamy. Do gotującej się i lekko osolonej wody wrzucamy pierogi i gotujemy ok. 4-5 minut. Sos do polania pierożków robimy według swoich upodobań. Ja polecam

Truskawkowa Fiesta
Klasyczne placki z jabłkami 172

Klasyczne placki z jabłkami to danie, które możemy podać zarówno na obiad, ale również jako deser dla dzieciaków. No i nie tylko… przygotowanie placków z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierogi z Kapustą słodką i kiszoną z dodatkiem Borowików Suszonych 102

Uwielbiam pierogi :P jak z kapusta to zawsze robię ze słodką, ale tym razem postanowiłam trochę pomieszać smaki. Naprawdę okazały się przepyszne SKŁADNIKI NA CIASTO: 3 szkl mąki pszennej 1 szkl ciepłej wody 1 jajko szczypta soli 1/2 łyżeczki oleju SKŁADNIKI NA FARSZ: 1/2 główki kapusty 500g kapusty kiszonej 2 cebule 40g suszonych borowików szlachetnych Zaczarowany Ogród (znajdziecie

Dziś Ja gotuje
Bułeczki drożdżowe z truskawkami 163

rąk. Ma być miękkie i elastyczne.Ciasto przykrywamy ściereczką lub miską na jakąś godzinę by wyrosło. Po godzinie ciasto ponownie wyrabiamy i formujemy wałek. Dzielimy na 20 części. Robimy płaskie placuszki na które nakładamy pokrojone drobno truskawki z cukrem . Zlepiamy jak pieroga i formujemy wałeczek. Formę od pieca wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy nasze wałeczki,kładziemy zlepieniem na dół

Różowa kuchnia
Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami 128

Ciasto cienko rozwałkować. 7. Wykrajać kółka np. brzegiem szklanki i nakładać na ich środek łyżeczkę farszu. Ciasto złożyć i zlepić. 8. Gotowe pierożki układać luźno aby sie nie skleiły. 9. Zagotować wodę w dużym płaskim garnku. Lekko posolić. 10. Pierogi władać partiami na wrzątek, gotować ok 3 min do wypłynięcia. Wyjmować łyżką cedzakową na talerz. Uwaga! Pierogi

Atlas Smaków
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta 206

Ciasto cienko rozwałkować. 7. Wykrajać kółka np. brzegiem szklanki i nakładać na ich środek łyżeczkę farszu. Ciasto złożyć i zlepić. 8. Gotowe pierożki układać luźno aby sie nie skleiły. 9. Zagotować wodę w dużym płaskim garnku. Lekko posolić. 10. Pierogi władać partiami na wrzątek, gotować ok 3 min do wypłynięcia. Wyjmować łyżką cedzakową na talerz. Uwaga! Pierogi

Atlas Smaków
Drożdżówki z białym serem i kaszą jaglaną 157

podzielić go na 18 części (a jeżeli macie wagę kuchenną to polecam odrywać 50 gr kawałki ciasta, formować kulki, odstawiać na wysypany mąką blat. Każdą kulkę rozpłaszczyć w dłoni, nałożyć czubatą łyżeczkę sera (około 30-35 gr), zlepić jak pierogi, odłożyć na blachę lub tortownicę, zlepieniem do dołu. Każdą bułeczkę posmarować białkiem, posypać kruszonką. Odstawić do napuszenia pod ściereczką

moj przepis na
Chińskie ciastka z wróżbą 198

jajka, cukier, sól, olej i aromat przełożyć do miski i dobrze zagnieść, do otrzymania dość twardego ciasta. Ciasto cienko rozwałkować i za pomocą szklanki wykrawać koła. Na środku każdego umieścić orzech i złożoną karteczkę z wróżbą. Koła zlepić jak na pierogi. Następnie wywinąć w odwrotną stronę niż sklejenia. Ciastka umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec

Nastoletnie Wypiekanie
Pyzy z mięsem 174

ziemniaczanej). Nabieramy w dłonie porcje ciasta ziemniaczanego, rozpłaszczamy je, na środek dajemy porcję mięsa i zalepiamy dokładnie ciastem - w ten sposób tworzymy ładne kulki. W dużym garnku gotujemy posoloną wodę. Do gotującej się wody wkładamy partiami pyzy (tak jak np. pierogi - nie może ich być zbyt dużo w garnku). Gotujemy ok. 7 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Ugotowane

psgotujemy
Muffinki dyniowo-kakaowe 136

skorupką   Słoneczne smoothie dynia-jabłko-pigwa   Mięciutkie ciasteczka dyniowe z czekoladą   Ciasto na jesienną chandrę   Dyniowe tosty francuskie   Syrop dyniowy i Pumpkin Spice Coffee   Masło dyniowe   Prosta zupa dyniowa   Ciastka owsiane z masłem dyniowym Pierogi z dynią i orzechami Smoothie dyniowo-piernikowe   Rolada dyniowa    Pikantna zupa z dyni

My simple kitchen
20 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW Z KURCZAKIEM 838

Gumbo z kurczakiem 10. Sałatka gyros 11. Kanapka souvlaki 12. R osół z serowo-mięsnymi pulpecikami 13. Pierogi z kurczakiem, fetą i szpinakiem 14. Zapiekane bułki z wątróbka drobiową 15. Roladki z kurczaka z pieczarkami i mozzarellą 16. Kurczak w cieście z sosem słodko-kwaśnym 17. Enchiladas z kurczakiem i fasolą 18. Kurczak w papirusie, wersja domowa 19. Roladki

Przepisy Aleksandry
Dziś mija roczek :) 124

ciasteczka serowe z jabłkiem w MARCU jak w garncu:P Faszerowane tuńczykiem śniadaniowe bułeczki z jajkiem KWIECIEŃ: Pierogi z białą kiełbasą z sosem rzeżuchowym W MAJU jak w raju: Schab zapiekany ze szparagami w sosie serowym wakacyjny CZERWIEC Tarta z ciasta francuskiego z kurkami w LIPCU: Lasagne z bobem i fasolką szparagową SIERPIEŃ: Pomidory faszerowane szpinakiem z czosnkiem, makaronem

MarciochaKucharzy
Pierogi z serem 136

Dziś na obiad pierogi z białym serem. Autorem tego przepisu jest moja babcia wszyscy sobie chwalą ich smak mam nadzieje, że wam także zasmakują! Składniki na ciasto: - 2,5 szklanki mąki pszennej - szczypta soli - łyżeczka masła - 1/2 szklanki ciepłego mleka - 1/2 szklanki ciepłej wody - 1 jajko Farsz: - 1/2 kg sera - 2 żółtka - 1 całe jajko - łyżkę kaszy manny

Tanio szybko zdrowo
Jagodzianki 104

łyżki masła 3 łyżki cukru 6 łyżek mąki Z podanych składników zagnieść kruszonkę. Lekko ją schłodzić. Przygotowanie: Ciasto podzielić na 18 równych części. Każdy kawałek rozwałkować, formując okrąg. Na środek kłaść 2 łyżki jagód, a następnie skleić brzegi jak na pierogi. Dłonią uformować bułeczki i układać je sklejonymi brzegami do dołu na blasze pokrytej uprzednio papierem do pieczenia. Odstawić

Food Square