pierogi pieczone - 2458 przepisów (strona:38/164)

Calzone z kurczakiem BBQ 150

połowie ułożyć kawałki kurczaka, posypać dużą ilością sera, polać sosem. Ciasto złożyć na pół, zlebić brzegi jak pierogi. Jajko rozbić i posmarować pierogi. Delikatnie oprószyć z wierzchu startym serem. Piec w temperaturze 210 stopni przez około 15 minut. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 792,9 kcal Tłuszcz: 23,5g Białko: 43g Węglowodany: 99,5g Smacznego

Zielona Kuchnia
Najlepsze przepisy z blogów #9 | Boże Narodzenie 164

mandarynkami https://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/ Piernikowe kulki z daktyli http://mientablog.com/ Pomarańczowo-makowe ciasto http://wesolakuchnia.blogspot.com/ Piernikowe tiramisu http://iadorecinnamon.blogspot.com/ Pralinki z kaszy jaglanej http://anyzkowo.blogspot.com/ Pieczone jabłka http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/ Zobacz też moje przepisy: Pierogi ze szpinakiem i łososiem Carpaccio z wędzonego łososia Domowy pasztet z pieczarkami Sernik wiedeński z rodzynkami Keks mojej mamy – żurawina, rodzynki, orzechy włoskie Artykuł

Kuchnia Bazylii
Pierogi z piekarnika. 183

Szklanką wykroiłam koła, na jedno nałożyłam farsz, przykrywałam drugim kołem i zlepiałam. Zlepienia dociskałam widelcem żeby lepiej się trzymały, a przy okazji miały wzorek :) Gotowe pierogi przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec w temperaturze 200 stopni 25 minut

Agusiowe smakołyki
25 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW NA DYNIĘ 178

cudownych posiłków możesz przygotować z dyni! PUMPKIN CHEESECAKE SERNIK Z DYNIĄ I CYNAMONEM!  DYNIOWE LATTE! PUMPKIN COFFEE! TARTA Z DYNI NA SPODZIE Z CIASTECZEK! PIEROGI Z NADZIENIEM Z DYNI! ZUPA Z PIECZONEJ DYNI HOKKAIDO ROGALIKI DROŻDŻOWE Z NADZIENIEM Z DYNI I MASŁA ORZECHOWEGO. DROŻDŻOWE ŚLIMAKI Z DYNIĄ I MALINAMI. DROŻDŻÓWKI Z LUKREM! PLACUSZKI Z DYNI Z PIEKARNIKA

SMYKWKUCHNI
Łososiowe kąski 161

plastrach 100g serka śmietankowego tymianek, oregano Wykonanie : Ciasto rozwinąć i wyprostować delikatnie, aby nie naruszyć jego struktury. Małą szklanką wycinać kółka jak przy cieście na pierogi. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Upieczone kółeczka przestudzić, a następnie smarować kleksami serka kanapkowego, ja użyłam śmietankowego. Na każdym kleksie z serka ułożyć plasterek łososia. Posypać delikatnie tymiankiem i oregano. Schłodzić

Raj dla Podniebienia
Calzone z kurczakiem i pieczarkami 508

całość posypać startym żółtym serem. Ciasto złożyć na pół formując dużego pieroga, brzegi dokładnie zlepić. W ten sam sposób przygotować pozostałe pierogi. Gotowe pierogi ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec aż ciasto dobrze się przyrumieni, ok 20 minut, funkcja góra

Monia miesza i gotuje
Calzone mini. 217

zależy jakiej wielkości chcecie pierożki. Każdy kawałek ciasta rozwałkować i posmarować delikatnie olejem. Posypać serem, na to wyłożyć trochę farszu i znów ser. Skleić jak pierogi. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni 10-15 minut

Agusiowe smakołyki
Pierogi drożdżowe z cieciorką, suszonymi pomidorami i serem camembert 134

suszonymi pomidorami, olejem, wodą, solą i pieprzem. Ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm, wykrawamy krążki, nakładamy farsz i mały kawałek sera, zalepiamy. Pierogi układamy na papierze, smarujemy mlekiem i pieczemy   przez 20 minut  w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wykładamy na talerz, dekorujemy świeżą bazylią. Smacznego

Gocha gotuje!
kruche pierogi z mięsem 191

wykrawamy szklanką kółka. Ciasto jeszcze rozplaszczamy palcami i nakładamy po łyżeczce lub po 1,5 łyżeczki ostygniętego farszy, po czym sklejamy brzegi. Gotowe pierogi układamy na blasze i smarujemy jajkiem. Pieczemy do zezłocenia w 180 st C.. U mnie podczas pieczenia chyba z mięsa wytopił się tłuszcz, ale wszystko pięknie wyszło, więc jeśli i wam się to przydarzy

Gotuj z Agnes
ciasteczka z wróżbą 166

zagniatamy elastyczne ciasto. Zagniecione ciasto cienko rozwałkowujemy. Wycinamy kółeczka, brzegi każdego kupeczka smarujemy delikatnie wodą. Na każde wkładamy złożoną karteczkę z wróżbą, i zlepiamy jak pieroga. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy

Domowy Smak Jedzenia
Domowe Jagodzianki 158

Wyrośnięte ciasto wałkujemy jak na kopytka i ucinamy kawałki formując placuszki o grubości około 5 mm. Na środek kładziemy jagody i zaklejamy brzegi niczym na pieroga. Ciasto należy dokładnie ściskać aby podczas pieczenia nic nam się nie otwarło. Smarujemy bułeczki roztrzepanym jajkiem i obsypujemy grubo cukrem. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez 10 minut

W Moim Magicznym Domu
Pełnoziarniste calzone z oscypkiem 192

żurawinę, wszystko razem mieszamy. Wyrośnięte ciasto ponownie zagniatamy, dzielimy na osiem części, każdą część wałkujemy na koło, środek smarujemy ketchupem. Układamy porcję farszu, zlepiamy brzegi pierogów, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy rozkłóconym jajkiem, odstawiamy na pół godziny do wyrośnięcia. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni

Bajeczna Kuchnia
Pełnoziarniste calzone z warzywami i kurczakiem 201

części i rozwałkowujemy tak, żeby powstały 4 koła o średnicy dużego talerza. Na jedną połowę koła nakładamy 1/4 farszu, przykrywamy drugą połową i sklejamy brzegi. Pierogi układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy mlekiem i posypujemy ziołami prowansalskimi. Pieczemy w 200 stopniach przez 20-25 minut. Ciasto powinno być zarumienione, ale nie zbyt mocno przypieczone, bo będzie twarde

Czerwona Porzeczka
Pizza calzone 166

mniejsze pizze. Każdy kawałek rozwałkowujemy na kółka o średnicy talerza deserowego. Na połowę kółka nakładamy farsz, posypujemy obficie serem  i przykrywamy drugą połową. Sklejamy pieroga i odstawiamy na blaszce do wyrośnięcia. Piec w 200 stopniach C do momentu aż pizza będzie rumiana. Mi to zajęło 20 minut. Podawać z ulubionym sosem. Ja podałam z sosem czosnkowym pizza calzone

O kuchni z uczuciem
Kurpiowskie pieczone pierożki wigilijne 1318

wstawić na godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy i pokroić w kwadraty. Na każdy kwadrat nałożyć farsz i zlepić pierogi. Pierogi ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować białkiem i piec w temperaturze 180 o C przez około 20 - 25 minut

Mama Gotuje
Banoffee ice cream czyli Slodki Czwartek odc.87 164

Poranek dał wytchnienie. Słońca nie było, wiatr wiał z otwartego okna. Dzięki temu nadrobiłam zaległości w gotowaniu i pieczeniu. Powstała granola baaardzo kokosowa, chleb orkiszowy, pierogi buraczane z mięsem oraz Tikka masala w wersji z indykiem. Mnóstwo zapachów i smaków a na deser cos wyjątkowego szczególnie, że słońce i upał powróciły... Znalezione na blogu Addio Pomidory   Banoffee

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pasztet z gęsi z żurawiną 151

około godzinę. Można podawać na ciepło lub zimno. Polecam inne przepisy z gęsi :) zupa z gęsi z zacierkami gołąbki z gęsi ze śliwkami  pierogi z gęsi z nutą pomarańczy gęś pieczona gęś pieczona - biała kołudzka pierś gęsi w winie Gęsie nogi konfitowane, w owocach suszonych Gęś faszerowana kapustą kiszoną i śliwkami Gęś kocha wino Pierś

królestwo garów
Pierożki drożdżowe ze szpinakiem 214

ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto musimy rozwałkować i wycinamy za pomocą szklanki okręgi na które nakładamy farsz i lepimy pierogi. Pierogi nakładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy startą mozzarellą. Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 40-50 minut (do zrumienienia). Smacznego

paapilotkaa
Mini Calzone 324

łkowujemy i na środek każdego z nich wykładamy ok. łyżeczkę farszu, inne pokrojone dodatki oraz ok. pół łyżeczki startego sera. Krążki składamy i zlepiamy jak pierogi. Odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.  Odstawiamy na ok. 15 minut do napuszenia. Następnie każdego "pierożka" smarujemy rozbełtanym jajkiem z ok. 2 łyżkami mleka. Calzone możemy posypać tymiankiem lub czarnuszką (opcjonalnie

Słodka Strona
Mini Calzone ze Szpinakiem 215

każdego z nich wykładamy ok. łyżeczkę farszu i ok. pół łyżeczki startego sera (oraz niewielką ilość pokrojonego brie - opcjonalnie). Krążki składamy i starannie zlepiamy jak pierogi. Odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.  Odstawiamy na ok. 15 minut do napuszenia. Następnie każdego "pierożka" smarujemy rozbełtanym jajkiem z ok. 2 łyżkami mleka. Calzone możemy posypać tymiankiem (opcjonalnie). Mini Calzone

Słodka Strona
Calzone z mięsem mielonym 215

części, każdą wałkujemy na kształt sporego okręgu. Na jedną połowę okręgu nakładamy farsz i przykrywamy drugą połową, dociskając do siebie brzegi. Tak przygotowane pierogi układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy je z wierzchu żółtkiem i posypujemy ziołami prowansalskimi, po czym wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza i pieczemy przez 25 minut. Gotowe podajemy z keczupem

W poszukiwaniu inspiracji
Twarogowe pierożki z tuńczykiem 178

każdy kwadrat nakładać farsz (około 1 łyżki), złożyć na skos i zlepić brzegi. Brzegi pierogów można ozdobić, przyciskając ząbki widelca. Pierogi układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (3 półka, grzałka górna i dolna) przez około 20 - 25 minut, aż do zarumienienia. Podawać na ciepło lub na zimno. SMACZNEGO! Uwagi

Gospodyni Miejska
14 dań obiadowych i przekąsek dla niemowlaka (bez mleka) 254

łosoś – pyszny obiad w 5 minut Od 8 miesiąca Placuszki z marchewki na słodko Surówka z czerwonej kapusty Schab z brokułami dla niemowlaka Pierogi z gotowanym kurczakiem – doskonałe dla maluchów Od 9 miesiąca Pieczony pstrąg – idealny na grilla i z piekarnika Od 10 miesiąca Chrupki z cieciorki Delikatne klopsiki w sosie pomidorowym Placuszki z kalafiora – świetna przekąska

Dieta bez mleka