pierogi pieczone - 2458 przepisów (strona:34/164)

Pierogi z makiem i skórką pomarańczową 183

Po raz pierwszy zrobiłam pierogi z makowym nadzieniem. Podchodziłam do nich sceptycznie jednak efekt końcowy zaskoczył mnie bardzo pozytywnie. Te pierogi są na prawdę

Ala piecze i gotuje
Idealne prezenty na święta od Aleex 138

domów tę świąteczną atmosferę. I chcemy, żeby tegoroczne święta były idealne. Aby tak się stało, w naszych kuchniach też zaczyna się okres wytężonej pracy: lepimy pierogi i uszka, szykujemy wyśmienite dania, pieczemy wykwintne ciasta. Aby podkreślić wyjątkowy charakter świąt, przygotowujemy też prezenty dla naszych bliskich. Dzisiaj chcę Wam podpowiedzieć, jakie prezenty wybrać dla ukochanych osób. Świąteczne podarunki powinny być

W mojej kuchni
Bruschetty z pomidorami i mozzarellą 214

Czy wiecie jak szybko i prosto przygotować bruschetty z pomidorami i mozzarellą? W tym wpisie pokażemy Wam, że przygotowanie tej przekąski jest bardzo szybkie, proste i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bruschetta – szybka i smaczna przekąska 294

Bardzo często poszukujemy przepisu na szybkie w przygotowaniu przekąski. Nasze zmartwienie może rozwiązać bruschetta, której przygotowanie jest niezwykle szybkie i nie wymaga od nas niezliczonej liczby

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Deser serowo-owocowy na zimno 160

teraz mamy zimny deser będzie jak znalazł. Deser serowo-owocowy na zimno Biały ser ma zastosowanie w sernikach zarówno na zimno jak i w tych pieczonych. Zajadamy się nim także w pierogach czy naleśnikach. Ja z racji na fakt, iż na nabiał mam nietolerancję sięgam zawsze po ser bez laktozy. Nie wiem czy już tak przyzwyczaiłam się

mecooks
Jajecznica z szynką, cebulą i szczypiorkiem 225

Jajecznica z szynką i szczypiorkiem to bardzo proste danie najczęściej wybierane jednak na śniadanie. Jedni lubią z samych jajek, inni z cebulką i boczkiem. Każdy przygotowuje

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rogaliki z konfiturą jagodową 122

odejdzie od ręki; w razie potrzeby dodajemy mąki; odstawiamy na 2 godziny pod przykryciem, by urosło; po tym czasie rozwałkujemy cienko, wycinamy kółka (zasada jak na pierogi) i faszerujemy, zlepiamy, smarujemy żółtkiem; pieczemy w temp. 180C bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez 20-25 minut. (przepis lekko zmodyfikowany pochodzi z książki Magdy Gessler „ Smaczna Polska

Zasmakuj Kuchni
"Wytrawne potrawy wigilijne 2016" - podsumowanie akcji 208

kapustą i grzybami ; blog Barbara Maria w kuchni Pierogi z kapustą i grzybami ; blog W kuchni Katie Pierogi z karpiem ; blog MarcinChef Pierogi smażone ; blog Moje domowe kucharzenie Pieczone pierożki z tapenadą ; blog SZÓSTE NIEBO Uszka do barszczu wigilijnego ; blog Barbara Maria w kuchni Uszka z oscypkiem i żurawiną ; blog SZÓSTE NIEBO ŚLEDZIE Śledzie

Weekendy w domu i ogrodzie
Hasło tygodnia - święta już całkiem blisko. 181

założenie sprzed dwóch tygodni, w dalszym ciągu pozostajemy w klimacie świątecznych przygotowań. A te w wielu domach wkroczyły w fazę poważnego zaawansowania. Prezenty, porządki, plany zakupowe, pieczenie i dekorowanie pierników czy lepienie pierogów. Wszystko to decyduje o magii tego szczególnego czasu. Dajmy się temu ponieść i ugotujmy coś fajnego

zadanie-gotowanie
Calzone czyli pizza w kształcie pieroga :) 180

wyrośnie kroję je na kawałki, które wałkuję tworząc koła. Na połowę koła kładę troszkę farszu zostawiając wolny brzeg, posypuję startym serem i formuję pierogaPierogi układam na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, smaruję je roztrzepanym jajkiem i wkładam do nagrzanego piekarnika do 220 st. i piekę do uzyskania złoto-brązowego koloru czyli ok 15 minut.  Dodatkowo

Kuchnia Viki
Calzone - pieróg z serem, boczkiem i pieczarkami 191

kroimy w słupki i przesmażamy na rumiano na drugiej patelni. Ser kroimy w plasterki. Na każdy krążek ciasta wykładamy porcję pieczarek, boczku i sera - zlepiamy pierogi.  Układamy calzone na blaszce do pieczenia, smarujemy jajkiem.  Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Czy świąteczne potrawy muszą być niezdrowe? 196

śledzie, to oczywista sprawa - unikamy tych w oleju i śmietanie, wybieramy raczej te w occie. Porcja karpia smażonego w panierce to 300 kcal Porcja karpia pieczonego w piekarniku to 147 kcal Pierogi z kapustą i grzybami Im cieńsze ciasto, tym lepiej - pierogi są mniej "zapychające" i kaloryczne. Możemy zrobić ciasto tylko z mąki razowej/pełnoziarnistej, ale możemy

Powiedz dietom nie
PIEROGI Z KURKAMI 151

wystudź dopraw , dodaj bułkę tartą i jajko , dokładnie wymieszaj. Z podanych składników zagnieć ciasto, rozwałkuj, szklanką wycinaj kółka, nałóż farsz i dobrze zaklej. Układaj na blasze. Pierogi posmaruj rozkłóconym żółtkiem z wodą. piecz w temperaturze 160 stopni przez 25 -30 minut. Podawaj z barszczykiem

Darcia w kuchni
Kapuśniaczki 213

plastrze ciasta, nakładać na środek rozwałkowanego placuszka łyżkę, bądź nawet więcej, farszu i zlepić brzegi. Można też rzeczone brzegi „zawinąć” w kilku miejscach, jak przy klasycznych pierogach, będą wtedy ładnie się prezentować. Piec w temperaturze 160 C przez 25 minut, pod koniec, na pięć ostatnich minut można przełączyć piekarnik na tryb termoobiegu, ładnie się wtedy zarumienią. Smacznego

Przepysznik - BLW i nie tylko
Warzywne calzone 196

mocno podsypując mąką. Smarujemy sosem pomidorowym. 6. Na jedną część krążka nakładamy farsz i kilka plasterków sera mozzarelli. 7. Zawijamy ciasto na kształt pieroga, mocno zgniatając, by w trakcie pieczenia nic nie wyciekło. Odstawiamy na pół godziny do wyrośnięcia, a następnie pieczemy w temp 180 st C ok 25 minut. Efekt końcowy

Kuchnia w czekoladzie