pierogi pieczone - 2458 przepisów (strona:32/164)

FRANCUSKIE PIEROGI Z KASZĄ I SEREM 158

świeżo mielonym pieprzem., ponownie mieszamy.  Z ciasta francuskiego za pomocą szklanki wycinamy koła, na środku układamy około 1 łyżeczki farszu, a następnie sklejamy boki. Pierogi ułożyć na papierze do pieczenia na stojąco i posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec około 20 minut w temperaturze 180 - 200 stopni

Ciastka - domowe słodkości
Drożdżowy pieróg z kurkami, cukinią i mięsem mielonym 162

okrągłych placków, nakładamy na środek farsz, brzegi podnosimy do góry, i zlepiamy na końcach,    układamy na blasze wyłożonej pergaminem - w odpowiedniej odległości bo pierogi wyrosną, posypujemy startym serem, pieczemy 20 minut w nagrzanym do 180*c piekarniku.Podajemy gorące. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Rozstrzygnięcie konkursu :) 161

Ciasto będzie gęste. Miskę obsypuję mąką, przekładam do niej ciasto i odstawiam do wyrośnięcia. Następnie rozwałkowuję ciasto, wycinam kółka szklanką, nakładam dżem i zlepiam (podobnie jak pierogi) . Układam na blasze. Ciastka piekę ok. 25 minut w 180 st. Podaję posypane cukrem pudrem. MUFFINY Z OREO (p. Magdalena Pietera) Składniki: 4 serki Danio truskawkowe (560 g) 2 duże jajka

Kto ugości moich gości?
Pierogi z fetą, pomidorami i oliwkami 120

mundurkach i odstawić do ostygnięcia. Po wystygnięciu obrać i przecisnąć przez praskę razem z fetą. Dodać pestki dyni oraz pokrojone pomidory i oliwki. Doprawić pieprzem. Pierogi posmarować roztrzepanym jajkiem i piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 15-20 minut

Bullio
Pierogi z fetą, pomidorami i oliwkami 299

mundurkach i odstawić do ostygnięcia. Po wystygnięciu obrać i przecisnąć przez praskę razem z fetą. Dodać pestki dyni oraz pokrojone pomidory i oliwki. Doprawić pieprzem. Pierogi posmarować roztrzepanym jajkiem i piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 15-20 minut

Bullio
Pieczone pierogi z mięsno-serowym nadzieniem 198

przygotowanymi serami.  6. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy niezbyt cienko na blacie. Wykrawamy kółka dowolnej wielkości. Na środek każdego kółka wykładamy farsz i sklejamy tak jak pierogi. Układamy na blaszce do pieczenia, smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy pieprzem. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 200 stopni

Szefowa kuchni
Ravioli z szpinakiem i grana padano 178

Miałam resztkę mrożonego szpinaku w zamrażarce i ser w lodówce.Zrobiłam pyszne i delikatne ravioli z farszem z szpinaku i sera grana padano.Ser jest bardzo smaczny

Ala piecze i gotuje
Pierś z gęsi z figami 99

kroić w plastry. Podałam z pieczonymi ziemniakami z tymiankiem. Polecam inne przepisy z gęsi :) zupa z gęsi z zacierkami gołąbki z gęsi ze śliwkami pierogi z gęsi z nutą pomarańczy gęś pieczona gęś pieczona - biała kołudzka pierś gęsi w winie gęsie nogi konfitowane, w owocach suszonych gęś faszerowana kapustą kiszoną i śliwkami gęś kocha wino pierś

królestwo garów
Recenzja dwustronnej patelni HAPPYCALL + przepis na marchewkowe placuszki 114

Kuchnia, to serce mojego domu. To z nią wiąże się tyle wspomnień z dziecinnych lat, to tu po raz pierwszy lepiłam z tatą pierogi, to tu mama uczyła mnie piec, to tu śmieliśmy się i wspólnie gotowaliśmy, a teraz to tu piekę z moimi paluchami, cieszę się każdym nawet krzywo wyciętym ciasteczkiem itd. Kuchnia… Czego nie może

Słodkie okruszki
inne ptactwo 163

z pomarańczami kapłon na dziko kuropatwa pieczona perliczka faszerowana pęczakiem perliczka nadziewana kaszą gryczaną perliczka pieczona perliczka w winie pierś perliczki z grzybami pierogi z perliczką rosół z perliczki vol- au-vent z perliczką przepiórki faszerowane przepiórki pieczone przepiórki w ziołach przepiórki z foie gras

królestwo garów
Pierożki z serem i czarnuszką 151

ciasto jest elastyczne i dobrze się wałkuje. Z reszty ciasta, które mi pozostało, upiekłam podpłomyki na żeliwnej płytce. To taki produkt uboczny przy okazji lepienia pierogów:). Tak naprawdę to często je piekę z mąki wody i soli. To zamiast pieczywa, jeśli zabraknie w domu. Tym razem upiekłam z ciasta pierogowego i wyszły przepyszne. Zostały zjedzone maczane w oliwie

Leśny Zakątek
Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami ( jarskie) 216

każde święto miało swój różniący się farszem i kształtem pieróg, np.: kurniki – duże pierogi weselne z różnymi nadzieniami, zawsze z dodatkiem mięsa drobiowego knysze – pierogi żałobne, podawane na stypie koladki – pieczone w styczniu, w okresie kolędowania  hreczuszki – przyrządzane z mąki gryczanej sanieżki i socznie – słodkie pierożki pieczone najczęściej z okazji imienin(...)powinno składać się jedynie z dobrej jakości mąki oraz gorącej wody, która zaparzy całość. Potem z odpowiednią dbałością należy wyrobić ciasto i odpowiednio cienko je rozwałkować. Ja osobiście uwielbiam pierogi a te z kapustą i grzybami to moje ulubione. Zatem zapraszam. Ponieważ dbam o prezentację potraw moje pierogi dziś w towarzystwie  pikantnej karmelizowanej cebulki i suszonej natki

vaniliowoczekoladowa
PIEROGI ORKISZOWE Z KASZĄ GRYCZANĄ, TWAROGIEM I CEBULKĄ 165

obręczą, o śr.7cm. Na każdym kawałku ciasta ułożyć pełną łyżeczkę farszu, następnie skleić dokładnie brzegi i odstawić na podsypany mąką blat lub na papier do pieczenia (również delikatnie podsypany mąką). Gotowe pierogi wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę i doprowadzamy do wrzenia, gotujemy ok.2 minuty i wyjmujemy łyżką cedzakową na półmisek. Podajemy okraszone boczkiem z cebulką. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Francuskie wina na twoim stole – kolejna francuska selekcja Lidla 105

zapiekane zuppa di cozze – zupa z małży spaghetti z małżami paella z małżami, chorizo i kurczakiem małże perliczka z kaparami pierś perliczki w pomarańczach perliczka pieczona II smażona w pierniku pierś perliczki pierogi z perliczką vol-au-vent z perliczką perliczka faszerowana pęczakiem perliczka nadziewana kaszą gryczaną pierś z perliczki z grzybami perliczka pieczona perliczka w winie

królestwo garów
Gołąbki z ryżem, pieczarkami i warzywami 56

masłem, czosnkiem, papryką i ziołami>>> Pulpety gotowane w sosie z warzywami>>> Indyk ze szparagami>>> Pierogi z kaszą gryczaną i biały serem>>> Balsamiczne pieczone filety z kurczaka z serem mozzarella>>> Skrzydełka z kurczaka w miodzie>>> Klasyczne kotlety schabowe

Moja Książka Kucharska