pierogi pieczone - 2458 przepisów (strona:47/164)

Babeczki z jagodami 143

Jeśli nie macie zbyt wiele czasu na pieczenie, a do tego lubicie jagody (coraz łatwiej znaleźć je ostatnio na straganach i w warzywniakach) babeczki z jagodami to świetny pomysł na deser. Do prostych babeczek waniliowych dodajemy garść jagód, mieszamy i przekładamy do foremek – ciepłe i pachnące babeczki mamy już po 20 minutach. Macie nieco więcej czasu? (ja niestety(...)rewelacyjne domowe jagodzianki , muffinki z kremem jagdodowym (bardzo podobne do dzisiejszych babeczek, ale z pyszną jagodową dekoracją), puszyste drożdżowe ciasto z jagodami i pierogi na obiad. Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkladnki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 jajko 0,5 szklanki oleju 1 szklanka mleka + pół szklanki jagód Składniki na kruszonkę

Ciastkozercy
Pierogi z mięsem z piekarnika 146

Wszystko zależy kiedy chcemy sobie przygotować te super pierogi z piekarnika. -- -- -- -- Następnie przesmażamy na gorącej patelni z odrobiną tłuszczu, warzywa puszczę soki,  a tłuszcz też już był dodany do mięsa przed wstawieniem do lodówki. Odstawiamy do ostudzenia no i zabieramy się za przygotowanie ciasta na pierogi, w które nałożymy nasz farsz. Ciasto: 3-4 szklanki mąki(...)miską od barszczu, jak ktoś chce małe pierożki, to wycina inaczej. -- -- Po wycięciu nakładamy mięso+ czosnek i lepimy pierogi. Potem wykładamy na blachę, smarujemy rozbitym jajkiem i posypujemy nasionami. Tak przygotowane wstawiamy na 20-30 min do pieca, w funkcji góra/dół na 200 st.C -- -- -- -- Z pozostałego ciasta robimy bułki lub bagietkę, którą możemy upiec po wyjęciu pierogów

chleba naszego
Surówka z kiszonej kapusty, pora i marchewki 39

wiem od czego zacząć i czy jednak nie zrezygnuję z moich planów. Wypadałoby coś wyczarować na tłusty czwartek, chcę upiec królika, zrobić pierogi. A, i jeszcze kotlety z kaszy jaglanej, sałatka z pieczonymi burakami i może pizza. Przymierzam się w końcu do dojrzewającego ciasta na pizzę, ale w ten weekend to już chyba nie wypali. Przejrzałam chwilę temu

Kardamonovy
Surówka z kiszonej kapusty, pora i marchewki 215

wiem od czego zacząć i czy jednak nie zrezygnuję z moich planów. Wypadałoby coś wyczarować na tłusty czwartek, chcę upiec królika, zrobić pierogi. A, i jeszcze kotlety z kaszy jaglanej, sałatka z pieczonymi burakami i może pizza. Przymierzam się w końcu do dojrzewającego ciasta na pizzę, ale w ten weekend to już chyba nie wypali. Przejrzałam chwilę temu

Kardamonovy
Pasta z awokado na ostro 225

Pasta z awokado na ostro to idealny dodatek do chrupiącej tortilli, ale również może być wykorzystana jako pasta do pieczywa. Lista składników i przepis jest poniżej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szybka pasta z awokado 204

Szybka pasta z awokado z całą pewnością może nam zastąpić masło na pieczywie. Awokado jest polecane przed dietetyków jako jeden ze składników każdej diety. Przygotowanie pasty

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
bułeczki drożdżowe z powidłami :D 153

wychodzi 10 sporych bułeczek. Jeśli chcemy troszkę mniejsze, to można a czemu nie :D Nakładałam na kawałek ciasta łyżeczkę powideł i początkowo zaklejałam jak pieroga, potem formowałam kulkę. Układałam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia łączeniem do spodu. Piekłam 40 minut w 180 stopniach w nagrzanym piekarniku.  Wierzch bułeczek posmarowałam roztrzepanym jajkiem. Jeśli ktoś lubi mniej przypieczone

Pieprzyć z Fantazją
Pierogi drożdżowe z bobem i serem typu rokpol 157

obrany bób miksujemy z pokruszonym serem, natką , solą i pieprze. ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm, wykrawamy krążki, nakładamy farsz i zalepiamy. pierogi układamy na papierze, smarujemy białkiem i przyklejamy listek natki. pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. konsumujemy np z sosem z jogurtu i czosnku lub z jogurtu z dodatkiem sera typu

Gocha gotuje!
pierożki samosa z mięsem 184

jogurt, wymieszać, odstawić do wystudzenia. Ciasto rozwałkować cienko na podsypanej mąką stolnicy, wykrawać kółka, na środek każdego kłaść łyżeczkę farszu, składać i sklejać pierogi dokładnie dociskając brzegi. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Oliwę wymieszać z cynamonem, mieszanką (za pomocą pędzelka) smarować pierożki. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni, piec ok 14 minut

6niebo
Christian Grey VS Sasha Grey - walentynkowy spaghetti calzone 131

stół i wałkujemy ciasto na cienki okrągły placek. Na połowę placka kładziemy makaron z sosem, przykrywamy drugą połową zlepiając brzegi żeby powstał nam wielki pieróg. Wkładamy go do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i pieczemy aż się zarumieni

Kryzysowa Książka Kucharska
Jagodzianki FIT z kruszonką kokosową - IV 141

około 50-55 g. Uformować kulki. Kulkę rozpłaszczyć w dłoni na placuszek, na środek nałożyć łyżeczkę jagód i 1/2 łyżeczki cukru, następnie zlepić jak pieroga. Układać zlepienim do dołu na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Czynność powtórzyć do wyczerpania składników. Blaszkę z uformowanymi bułeczkami przykryć ściereczką i odstawić  do napuszenia na około 20 minut wyrośnięte bułeczki przy pomocy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lazania na własnym cieście 168

łyżka masła 2 łyżki mąki szczypta imbiru sól pieprz 1 jajko Z mąki jajka i wody , z dodatkiem soli zagnieśc ciasto jak na pierogi. Podzielić na 4 i rozwałkować placki wielkości formy do pieczenia Lazani ok 28x 20 cm przygotować sos mięsny ; Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu, podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek, Dodać mięso i mieszając rozdrobnić je, następnie

Gotowanie jest łatwe
Jesienny relaks w lesie z kiełbasą na patyku i tradycyjnym obiadem w tle 134

czym się chwalić. Mogę się natomiast pochwalić sprawną organizacją weekendową. W domu porządek (bez przesady oczywiście), obiady zaplanowane do połowy tygodnia (również dzięki pierogom Teściowej), a za nami słoneczne popołudnie w lesie z pieczoną kiełbasą i namiastką grzybobrania w pakiecie. Mimo niedogodności związanych z przeziębieniem warto było się wybrać. W lesie ciepło, głośno od śpiewu ptaków i .... sucho

Kuchnia po mojemu
Piecuchy (Calzone) 296

naszym mieście widnieją pod nazwą piecuchy, równie dobrze można je nazwać calzone. Cienkie ciasto drożdżowe wypełnione po brzegi nadzieniem. Tradycyjne calzone mają kształt pieroga, piecuchy zaś mają łączenie u góry, dzięki czemu przy pieczeniu można mieć pewność, że się nie rozkleją, nawet pod wpływem sosu. Wszyscy w domu bardzo je lubimy, dlatego postanowiłam wykonać takie w domu. Same plusy

dom-agi.pl

Proponowane wyszukiwania