pierogi pieczone - 2458 przepisów (strona:54/164)

Poduchy serowo - jabłkowe 159

konsystencje. Odstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. 2. Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość niewiele grubiej niż na pierogi. Z ciasta wycinamy kółka. Na połówkę układamy jabłko pokrojone w półplasterki, nanosimy drugą połówkę ciasta i dociskamy tak aby podczas pieczenia ciasto się nie rozkleiło. 3.Ciastka układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180* około 22 minuty

Dziś Ja gotuje
DWUKOLOROWE CIASTECZKA 407

mojej kuchni już przedświąteczne poruszenie :) Piernik dojrzewa w lodówce, ciasteczka się pieką pomału, pierniczki w planach...och jak ja lubię ten czas. Niebawem trzeba będzie zabrać się za śledzie, pierogi i inne rarytasy :) No ale dzisiaj czas na ciasteczka. Wszak Mikołaj chętnie się posili, jeśli zostawimy mu kilka sztuk na parapecie... SKŁADNIKI: 300 g mąki pszennej 150 g masła(...)cukru 2 żółtka 1 1/2 łyżki kakao 1 łyżka śmietany 2 łyżki mielonych migdałów 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia A jak to zrobić: Na stolnicę przesiać mąkę i posiekać w niej masło. Dodać cukier, żółtka, śmietanę i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki dokładnie wyrobić do ich połączenia. Ciasto podzielić na dwie części

Kuchnia w opałach
Pierogi z dynią i mascarpone 224

Jesienne pierogi z delikatnym, kremowym nadzieniem z dyni, serka mascarpone i karmelizowanej cebuli. Jestem pewna, że dodadzą trochę ciepła i radości chłodnym jesiennym dniom. ciasto: 350 g mąki pszennej jajko 1/3 szklanki ciepłej wody 2 łyżki oleju nadzienie: 200 g puree z dynii* 100 g mascarpone niewielka cebula łyżeczka masła klarowanego łyżeczka posiekanego świeżego rozmarynu łyżeczka miodu pół łyżeczki(...)Puree z dyni przyrządzamy w następujący sposób. Dynie kroimy na niewielkie kawałki, oczyszczamy z pestek. Układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy i pieczemy do miękkości. Po tym czasie obieramy ją ze skórki i miękki miąższ miksujemy.   Artykuł Pierogi z dynią i mascarpone pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Pierogi z makiem i bakaliami 230

podam. Za to chcę was zachęcić do pierogów, które mogą z powodzeniem zastąpić kluski z makiem. Pierogi z makiem i bakaliami. Można bawić się w gotowanie i mielenie maku jak ktoś lubi, ale wierzcie mi – ziemia się nie rozstąpi i piekło was nie pochłonie, jak użyjecie gotowej masy makowej. Dla tych, którzy zdecydują się użyć surowego maku

ladykitchen
Pierogi z nadzieniem z dyni! 250

dyni Green lub Hokkaido); dynię kroimy na "ósemki", usuwamy gniazda nasienne, i pieczemy 20 minut w nagrzanym piecu] - 1 ząbek upieczonego czosnku - 2 łyżki serka mascarpone  - 1 białko - sól - odrobina chili - 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej W/w składniki miksujemy na gładką masę blenderem. Gotową wystudzoną masą nadziewamy pierogi. Pierogi wrzucamy na wrzątek i od wypłynięcia na powierzchnię wody

SMYKWKUCHNI
Pudding chia bananowy (wegański) 162

ZUPY WEGAŃSKIE << >> PRZEKĄSKI WEGAŃSKIE << >> SŁODKOŚCI WEGAŃSKIE << Przepisy sezonowe Zupa dyniowa (wegańska) Burgery z buraka Pierogi z dynią piżmową Szakszuka z dynią piżmową Sałatka z buraków Kremowy sos dyniowy Pieczona dynia hokkaido Kotlety z buraka (wegańskie) Buraki pieczone Zobacz więcej przepisów styczniowych Najnowsze przepisy Kotlety jajeczne Sałatka grecka (keto, low carb

WegePrzepis
Kotlety ruskie 153

miłośników farszu do ruskich pierogów następny przepis, tym razem najłatwiejszy ze wszystkich. Nie potrzebujesz, ani ciasta pierogowego, ani piec naleśników, bo wystarczy farsz obtoczyć w bułce tartej i upiec kotleciki na patelni. Wspaniałe ruskie nadzienie w chrupiącej skorupce na pewno Ci posmakuje. Kotleciki są delikatne i pyszne. Podane z sosem i surówką stanowią świetny wegeteriański obiad

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jagodzianki 209

Podziel je na 6 części. Z każdej uformuj dłońmi płaski placek. Nałóż nadzienie z jagód i cukru. Następnie zaklej ciasto tak jak pierogi (wskazówka: uważaj, żeby nie dostała się nigdzie mąka, ponieważ wtedy jagody wypłyną podczas pieczenia). Następnie uformuj ciasto w owalny kształt. Postępuj tak z kolejnymi bułkami. Układaj drożdżówki łączeniem do dołu na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Przepisy na widelcu
Wigilijna kapusta z suszonymi grzybami i wędzoną śliwką - wege bigos 270

przygotowania. Taka kapusta ma wiele zastosowań, dlatego warto przygotować jej więcej. Kapustę podajemy jako postne danie wigilijne, jest smacznym dodatkiem do pieczonych mięs i ryb, może także stanowić farsz. Wystarczy ją drobniej posiekać i nadziewać pierogi, krokiety, kulebiaki i bułeczki drożdżowe. Podane z łazankami to następne tradycyjne danie wigilijne. Po przepis zapraszam w nstępnym poście. O smaku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kruche ciasteczka z czerwoną porzeczką. 195

mąką wałkujemy ciasto. Za pomocą szklanki wykrawamy krążki. Na każdy krążek nakładamy po porcji owoców i cukru trzcinowego. Składamy na pół formując pierogi. Widelcem robimy na brzegach wzorek. 3. Pierożki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuwamy widelcem. 4. Następnie ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut do zrumienienia. 5. Gotowe ciasteczka studzimy, oprószamy

Izabelawkuchni
Obiady na 7 dni 217

Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami 3.  Makaron z fetą i szpinakiem 4.  Pieczone warzywa z czarnuszką i czosnkiem 5.  Naleśniki 6.  Duszone warzywa  z czarnuszką 7.  Pierogi ruskie

Moja smaczna kuchnia
Łosoś w papilotach z duszonym porem 231

naszych ulubionych. Dzisiejszy przepis, to przepyszny, pieczony w piecu łosoś w papilotach z duszonym porem. Por duszony jest na wodzie, a następnie mieszany z serkiem mascarpone. Tak przygotowanego pora kładzie się na papier do pieczenia i przykrywa filetem z łososia. Papier zawija się w paczuszkę, na kształt wielkiego pieroga i wkłada do nagrzanego piekarnika. Po ok. 10 minutach

Moja Delicja