pierogi farsz - 2964 przepisów (strona:95/198)

Pierogi z mięsem. 138

FARSZ Składniki: 250 g mięsa wołowego antrykot 1 cebula pieprz, sól Najlepiej dzień wcześniej ugotować z mięsa rosół, wstawić mięso do lodówki i na drugi dzień można skupić się na szykowaniu samego farszu. Mięsko mielimy w maszynce do mięsa razem z cebulą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farsz wykładamy na wycięte z ciasta kółka (wycinałam kubkiem) i lepimy pierogi

Moje-pitraszenie
Pierogi z makiem i sosem pomarańczowym 136

propozycje wyjątkowej zastawy stołowej, która będzie pięknie prezentowała się na świątecznych stołach . PIEROGI z MAKIEM i SOSEM POMARAŃCZOWYM Składniki: (24 szt.) pierogi: ciasto: 2 szkl mąki 3/4 szkl gorącej wody 2 łyżki oleju szczypta soli farsz: 300 g masy makowej 1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej sos: 3 łyżki cukru 1/2 szkl soku pomarańczowego 1 łyżeczka skórki otartej(...)pomarańczy Przygotowanie: pierogi: Z mąki,gorącej wody, oleju i szczypty soli zagniatamy ciasto na pierogi. Odrywamy po kawałku ciasta i wałkujemy, za pomocą szklanki wycinamy krążki, które będziemy nadziewać po 1 łyżeczce farszu makowego ze skórką pomarańczową. Krążki składamy na pół, zlepiamy i gotujemy we wrzątku z solą do momentu, aż wypłyną na powierzchnię.  sos: W rondlu

Bon appetit mon amie
Mini pizza calzone 128

startego sera mieszamy z farszem *** *** Ciasto dzielimy na 4 części i każdą z nich rozwałkowujemy dość cienko na kształt koła *** *** Na połowie ciasta wykładamy porcje farszu *** *** Pizze składamy na pół jak pierogi i dokładnie zalepiamy brzegi *** *** Z wierzchu pizze smarujemy jedną łyżką sosu pomidorowego i delikatnie oprószamy suszoną bazylią. Całość posypujemy pozostałym startym serem *** *** Pizzę wkładamy do piekarnika nagrzanego

Blog z Apetytem
Sakiewki z truskawkami 112

Ciasto: 2 szklanki mąki 1 jajko szczypta soli około 1 szkl ciepłej wody Farsz: truskawki zasypane cukrem Ciasto wyrabiam jak na pierogi, jeśli uznam, że należy dolać ciut więcej wody, robię to. Rozwałkowuję ciasto. Wykrawam okręgi. Wkładam kilka truskawek i zamykam sakiewkę by powstało takie zawiniątko. Gotuję w wodzie. Podaję z posłodzoną śmietaną. Artykuł Sakiewki z truskawkami pochodzi

MojaQchnia.pl
kruche pierogi z mięsem 170

Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na ok 3-5 mm i wykrawamy szklanką kółka. Ciasto jeszcze rozplaszczamy palcami i nakładamy po łyżeczce lub po 1,5 łyżeczki ostygniętego farszy, po czym sklejamy brzegi. Gotowe pierogi układamy na blasze i smarujemy jajkiem. Pieczemy do zezłocenia w 180 st C.. U mnie podczas pieczenia chyba z mięsa wytopił się tłuszcz, ale wszystko

Gotuj z Agnes
Farsz z kapusty i grzybów 159

Składniki 1,5 kiszonej kapusty białe pół wytrawne wino 100 g suszonych borowików 500-600 g pieczarek ciemny sos sojowy - grzybowy sól, pieprz lubczyk dwa duże

Gaździnka warzy
Pierogi jagodowe z serem 159

minut, by odpoczęło. Następnie wałkujemy na cienki, ok 2mm placek i wycinamy szklanką kółka. Składniki na farsz łączymy ze sobą za pomocą małego widelca. Nakładamy po odrobinie na każdy krążek, zlepiamy brzegi. 2.  Przygotowane pierogi gotujemy w osolonej wodzie ok 1 minutę od momentu wypłynięcia na wierzch. Maścimy roztopionym masełkiem i polewamy syropem klonowym

Kuchnia w czekoladzie
Rustykalne bułki z kapustą i grzybami leśnymi 203

kolor, odstaw do ostygnięcia.  Po wyrośnięciu ciasto podziel na 16 części.  Z każdego kawałka uformuj owalny placek, nałóż na środek około 2 łyżki stołowe farszu i zlep brzegi ciasta (jak pierogi). Gotową bułkę przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia łączeniem do dołu. Przykryj szmatką i pozostaw do wyrośnięcia na pół godziny. Następnie posmaruj bułki roztrzepanym jajkiem

Garniec Magalie
CALZONE - czyli pizza pieróg 190

wyrabiamy przez chwilę, dzielimy na 6 części. Z każdej części robimy kulkę, rozwałkowujemy na cienkie koło o średnicy ok. 18 cm. Każde koło smarujemy ketchupem, układamy farsz, posypujemy serem, zlepiamy brzegi jak pierogi, układamy na blasze wyłożonej pergaminem, Wierzch calzone smarujemy pozostałym rozkłóconym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Pieczemy 20-25 min w 200 stopniach. Podajemy z ulubionym sosem

słodki bratek
PASTA Z BIAŁEJ FASOLI – idealna do grzanek 130

pastę , która nie tylko fenomenalnie smakuje, ale również jest zdrowa i bardzo sycąca. Świetnie nadaje się zarówno na kanapki, do grzanek , na tosty, ale też jako farsz do krokietów, naleśników czy też pierogów. Samo przygotowanie trwa oczywiście bardzo krótko, cierpliwość trzeba mieć przy gotowaniu fasoli ;) Dla niecierpliwych polecam tę z puszki! CIEKAWOSTKA! Nie wiem czy wiecie, ale to najwartościowszy

Ostra na Słodko
Pierogi serowo- kokosowe 170

Pierogi to jedna z najpopularniejszych polskich potraw. Mogą być wypełnione przeróżnymi nadzieniami. Ja przygotowałam tradycyjne pierogi z serem z dodatkiem wiórków kokosowych. Wyszły przepyszne. Warto je przygotować.  SKŁADNIKI: Ciasto: 2 szklanki mąki, 1 jajko, 1,5 łyżki oleju, woda, Farsz: 200g sera białego, 2 łyżki wiórków kokosowych,  2 żółtka, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1,5 łyżki(...)żółtka oraz cukry przekładam do miski i ugniatam widelcem na jednolitą masę. 3. Ciasto rozwałkowuję. Szklanką wykrawam w cieście krążki. Na środek krążków nakładam porcję farszu. Krążki składam na pół, brzegi dokładnie sklejam. Pierogi wrzucam do gotującej się, osolonej wody. Gotuję 5 minut. Pierogi odcedzam i wykładam na talerz. 4. Masło rumienię w garnuszku. Masełkiem okraszam pierogi

Tradycyjna kuchnia Kasi
pierogi z twarogiem i wiśniami 159

Składniki: farsz 500 gram twarogu 1 żółtko cukier ćwiartkowy słoik drylowanych wiśni ciasto 2,5 szklanki mąki ciepła woda oliwa dodatkowo: śmietana Sposób wykonania: Twarożek zmieliłam

Darcia w kuchni
Pierogi z makiem 111

jednolite i elastyczne należy wlać 1/3 szklanki ciepłej wody, dodać jajo i olej, a następnie zagnieść ciasto. Rozwałkować i wykrawać (szklanką) kółka. Na wycięte formy nałożyć farsz- mak z bakaliami i zlepiać pierogi. Pierogi gotować do czasu wypłynięcia na powierzchnię. Gotowe pierogi polewać miodem

Tradycyjna Kuchnia
Pierogi z mięsem 234

Moja mała uwielbia i ostatnio nie dawała mi spokoju, więc musiałam je zrobić. Są pyszne i nie za suche.  Idealne! Polecam :) Ciasto na pierogi: 2 szklanki mąki 3 łyżki oliwy sól gorąca woda Farsz: 1 kg łopatki marchew pietruszka kawałek selera korzeniowego liść laurowy ziele angielskie 3 cebule jajko sól pieprz wywar jarzynowo-mięsny Wykonanie: Mięso oczyszczam(...)odrobinę wywaru z gotowania. Masę mięsna odstawiam. Składniki na cisto zagniatam, rozwałkowuję cienki placek, wykrawam szklanką krążki, na każdy nakładam po łyżce farszu i zlepiam brzegi. W dużym garnku zagotowuję wodę z odrobina soli i wrzucam partiami pierogi na wrzątek. Czekam, aż wypłyną i gotuję 5-8 min, wyławiam łyżką cedzakową, układam na talerzach. Cebule kroję w kostkę, podsmażam

Bea(u)ty kitchen
Culurgiones czyli sardyńskie ravioli 199

oryginału.... Udało  mi się za pierwszym razem  opanować  technikę sklejania  i przyznam,  że to świetny sposób na trochę inne pierogi ruskie.     Składniki  / na ok.100 szt/ farsz: 1,5 kg ziemniaków 250 g białego sera /  w oryginale pecorino/ mała cebula drobno posiekana 2 ząbki czosnku 100 ml oliwy z oliwek

Zakamarki mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania