Uszka z mięsem i grzybami
Uszka z mięsem i grzybami
Uszka rewelacyjnie nadają się do czerwonego barszczu. Uszka są bardzo małe więc żeby je zrobić trzeba mieć sporo cierpliwości. Choć zrobienie ich wymaga sporo czasu, to i tak warto. Składniki: ciasto: 200 g mąki 100 ml wody szczypta soli farsz: 200 g ugotowanego mięsa np. z rosołu 1 cebula garść grzybów bulion sól pieprz szczypta mięty otartej olej Wykonanie: Ciasto: Mąkę wysypać na stolnicę i dodać sól. W mące zrobić wgłębienie, wlać większość wody i wymieszać nożem lub widelcem. Gdy ciasto trochę ostygnie zagnieś... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Mama Gotuje
Autor
metztil
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, grzyby, mięso, pierogi przepis, pierogi, barszcz z uszkami, mięso mielone, barszcz, barszcz czerwony, rosół, mielone, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, dania mięsne, uszka z mięsem, pierogi z mięsem, drugie danie
Inne przepisy z Mama Gotuje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję