pierogi farsz - 2964 przepisów (strona:94/198)

Oszukane przepiórcze udka 175

innego jak pierogi z mięsem mielonym z patelni. Jednak tak pomysłowo zrobione są zaskakującą przekąską idealną na mniejsze i większe imprezy. Składniki: Na ciasto: 300 g mąki pszennej, 200 ml jogurtu naturalnego, ½ łyżeczki sody, szczypta soli Na farsz: 350 g mięsa mielonego drobiowego ( u mnie z indyka), 1 łyżka bułki tartej, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, przyprawa do mięsa(...)środku każdego koła położyć słony paluszek (końce paluszka mają wystawać za koło na taką samą długość), a na nim łyżeczkę farszu. Końcówki kół złożyć do siebie i zlepić tak jak pierogi, dociskając mocniej w miejscach gdzie wystaje paluszek. Każdego pieroga przeciąć ostrym nożem na pół. Jajka roztrzepać, maczać w nich udka i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć

Nie tylko w kuchni
Pyszne pierogi ze szpinakiem 164

dawno temu prezentowałam pierogi z mięsem, dzisiaj pierogi ze szpinakiem. Mogłabym je zachwalać i zachwalać. Są przepyszne i więcej nic nie powiem, sami spróbujcie. Składniki: Ciasto ( dla przypomnienia ) lub wielokrotność 375 gram mąki 1 żółtko 1 łyżka oleju 2/3   szklanki bardzo ciepłej wody Szczypta soli Farsz 1 opakowanie mrożonego szpinaku 1 łyżka oleju 1 cebula Sól Pieprz(...)Dodajemy szpinak, przyprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Przesmażamy. Szpinak powinien być bardziej intensywny w smaku niż taki jaki chcemy uzyskać ( po ugotowaniu w pierogu, smak będzie delikatniejszy ). Ważne jest aby porządnie farsz był odparowany. Nakładamy na  ciasto, sklejamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie ( można dodać odrobinę oleju ) przez ok.4 minut po wypłynięciu. Podajemy z kwaśną śmietaną

Smaki Ewy
ŚWIĄTECZNY KULEBIAK Z KAPUSTĄ KISZONĄ, KASZĄ GRYCZANĄ I GRZYBAMI 152

nadziewany postną kapustą z kaszą i grzybami będzie zachwycał zarówno młodsze, jak i starsze pokolenie. Polecam! Spróbujcie! Ps. z tego ciasta i z tym samym farszem śmiało możecie przygotować również paszteciki lub pieczone pierogi! Espumisan Max, wyrób medyczny CE SKŁADNIKI : CIASTO: * mąka pszenna – 300 g * drożdże świeże – 9 g * cukier – 1 łyżeczka * mleko(...)masło – 1,5 łyżki * jajko L – 1 szt * sól – 1 łyżeczka * zimne masło do przekładania ciasta – 100 g * jajko do posmarowania FARSZ: * kapusta kiszona – 300 g * grzyby suszone ( u mnie koźlaki ) – 1 szkl * kasza gryczana – ok. 100 g * duża cebula – 1 szt * liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, cukier * masło SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA

Ostra na Słodko
Wigilijne uszka z pieczarkami 173

grzyby leśne . Polecam moją sztuczkę. Przepis jest wegański ze swej natury. Zapraszam do przepisu :-) * * * Składniki (proporcje na około 60 uszek): ciasto według mojego przepisu na  idealne ciasto na pierogi 500 g pieczarek sól, pieprz, oregano oliwa do smażenia (lub inny tłuszcz) 2-3 łyżki bułki tartej Wykonanie: 1. Obrane i umyte pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach(...)pierogowe. 3. Gdy ciasto pierogowe odpoczywa w misce pod talerzem, wystudzony farsz przekładamy do miseczki i sypiemy kilkoma łyżkami bułki tartej, mieszamy i farsz gotowy. 4. I już zabieramy się za ciasto, tak jak zwykle, odkrojony kawałek ciasta wałkujemy i wykrawamy kółka. Uszka robię dużo mniejsze niż pierogi, dlatego wykrawam je podłużnym kieliszkiem od szampana. Nakładam farsz i sklejam

Kawa z mlekiem
Wigilijne uszka z pieczarkami 246

grzyby leśne . Polecam moją sztuczkę. Przepis jest wegański ze swej natury. Zapraszam do przepisu :-) * * * Składniki (proporcje na około 60 uszek): ciasto według mojego przepisu na  idealne ciasto na pierogi 500 g pieczarek sól, pieprz, oregano oliwa do smażenia (lub inny tłuszcz) 2-3 łyżki bułki tartej Wykonanie: 1. Obrane i umyte pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach(...)pierogowe. 3. Gdy ciasto pierogowe odpoczywa w misce pod talerzem, wystudzony farsz przekładamy do miseczki i sypiemy kilkoma łyżkami bułki tartej, mieszamy i farsz gotowy. 4. I już zabieramy się za ciasto, tak jak zwykle, odkrojony kawałek ciasta wałkujemy i wykrawamy kółka. Uszka robię dużo mniejsze niż pierogi, dlatego wykrawam je podłużnym kieliszkiem od szampana. Nakładam farsz i sklejam

Kawa z mlekiem
Pierogi z truskawkami! Najlepsze na dzień dziecka! 194

woreczka foliowego i ostaw na 20 minut.  Po tym czasie 1/3 ciasta rozwałkuj wałkiem na cienki blat, wycinaj kółeczka i nadziewaj pierogi. Pierogi mocno zlepiaj aby nie pękały podczas gotowania. FARSZ: - 500 g truskawek pokrojonych w cienkie plasterki - cukier - 250 g białego sera - opcjonalnie łyżka kremówki Całość wymieszaj i rozgnieć widelcem na jednolitą masę do nadziewania pierogów

SMYKWKUCHNI
Pierogi z twarogiem, kaszą manną i malinami 166

czasie rozwałkowujemy na dość cienki placek. Wycinamy kółka. Farsz: W miseczce mieszamy dokładnie twaróg, kaszę manną, cukry i żółtko. Każde koło napełniamy 1 łyżeczką farszu i układamy 2 maliny. Zlepiamy brzegi. Pierogi wrzucamy na wrzątek (osolony i z 2 łyżkami oleju). Gotujemy ok. 3-5 minut od wypłynięcia pierogów

VioletoweKucharzenie
Ciasto na pierogi - najlepszy przepis podstawowy 13282

wycinamy szklanką kółka lub posługujemy się specjalnymi przyrządami do pierogów. Ja posiadam taki przyrząd, wygląda jak lejek. Na skraj rozwałkowanego ciasta nakładam wybrany farsz - u mnie ruski, a następnie zaginam ciasto i lejkiem wycinam pieroga. Ja lubię jeszcze palcami docisnąć rant pieroga dla pewności, żeby nie popsuł się podczas gotowania i ozdabiam go falbankami. Smacznego

Anielska Kuchnia Ani
Nova Pierogova – Pierogi, Marina i Stare Miasto 169

znam osoby, która nie lubiłaby pierogów. Najlepsze są te domowe, ręcznie lepione, z pysznymi i aromatycznymi farszami, które wzbudzają zachwyt. Wybraliśmy się do gdańskiej restauracji Nova Pierogova by sprawdzić, jakich pierogów możemy tam skosztować. Artykuł Nova Pierogova – Pierogi, Marina i Stare Miasto pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Pierogi z serem i rodzynkami z masłem szałwiowym 185

pokazania. Zniknęły szybko z naszych talerzy więc mniemam że i z Waszych znikną dość szybko a brzuchy będą zadowolone. Ciasto robi się szybciutko, farsz jest słodki a dzięki temu że polałam pierogi z masłem szałwiowym smakują obłędnie. Polecam gorąco. Pierogi z serem i rodzynkami z masłem szałwiowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pierogi z kapustą słodką i kiszoną. 170

Pierogi to takie danie które kojarzy się z naszą typową polską kuchnią. Wariacji na ich temat są miliony. To dzisiejsza moja propozycja. zapraszam ! ;-)     Składniki na farsz; 25 dag kapusty kiszonej 25 dag kapusty słodkiej sól, pieprz cebula 20 dag boczku     Składniki na ciasto; 50 dag mąki szklanka gorącej wody 4 łyzki oleju lub oliwy(...)mieszamy. Ciasto wałkuje na cienki placek około 3-4 mm. Szklanką lub kubkiem wykrawam kółka. Na środek każdego nakładam łyżeczke farszu i zalepiam brzegi. Układam na ściereczce.  Z podanej porcji wychodzi około 50 pierogów. Wrzątek sole a następnie wrzucam pierogi. Gotuje ok 5-7 minut od momentu aż wypłyną . Wszystko zależy od grubości naszego ciasta

Radość kipiąca uśmiechem.
Pierogi z twarogiem na słodko 168

Dziś na obiad serwuję pierogi z słodkim nadzieniem twarogowym   ciasto: 400 g mąki pszennej 1 szkl. gorącej wody 1 żółtko 1 łyżka oliwy sól farsz: 250 g półtłustego twarogu 2 żółtka 1 łyżka cukru 1 łyżka cukru z wanilią Twaróg roz gnieść widelcem,dodać żółtka i cuk ier ,utrzeć na gładką masę.  Mąkę zalać gorącą wodą,wymieszać(...)ciastem przykryć ściereczką i odstawić co najmniej na 15 minut.  Ciasto cienko rozwałkować i metalową obręczą wycinać koła. Na każde koło nałożyć porcję farszu,złożyć na pół i zlepić brzegi ciasta. Uformowane pierogi porcjami wrzucać do osolonego wrzątku i gotować 2 minuty licząc od momentu wypłynięcia.  Pierogi podawać na ciepło,polane roztopionym masłem z zezłoconą cebulką

Kolorowa kuchnia Elki
Pieczone mini-pierogi z kapustą i grzybami 200

pierogów nie jedzono często. Przygotowywano je głównie z okazji różnych świąt. Mimo, że teraz można je jeść cały rok i tak najlepiej smakują w Boże Narodzenie. Składniki Ciasto: 125 g mąki żytniej razowej 125 g mąki pszennej 150 ml bardzo ciepłej wody 5 g świeżych drożdży 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek 1 białko Farsz(...)Zestawiamy z ognia do wystygnięcia. Ciasto formujemy w wałek średnicy ok. 3 cm i po małym kawałku urywamy i cienko rozwałkowujemy. Za pomocą szklanki wykrajmy okręgi. Farsz nakładamy za pomocą łyżeczki i sklejamy pieroga. Brzegi dociskamy widelcem (użyłam deserowego). Gotowe pierogi układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i każdą sztukę smarujemy białkiem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni

My Chcemy Jeść
Pieczone pierogi 159

nadmiar, to odsmażane. Ostatnio natknęłam się na pierożki pieczone z ciasta drożdżowego i postanowiłam dziś wypróbować ten przepis w ramach obiadu. Na szczęście mocno przyprawiłam farsz, bo ciasto w znacznym stopniu łagodzi jego smak. Pierogi po wystygnięciu można zjeść również w ramach kanapki, a nawet wziąć do pracy, czy szkoły. Zapraszam do wypróbowania:)   Składniki: - 30 dag mąki(...)oleju, przyprawić mocno solą, pieprzem i papryką mieloną. Gdy wystygnie dodać rozgnieciony twaróg, posiekaną natkę pietruszki i jedno jajko. Wszystko wymieszać. Z ciasta formować kulki, spłaszczać je i układać farsz dokładnie zlepiając. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować jajkiem rozmąconym z łyżką wody. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 20 minut. Smacznego:)   function load(url, callback

dom-agi.pl
Pierogi z kapustą,grzybami i kaszą gryczaną 228

grzybami to obowiązkowa potrawa na nasz wigilijny stół. W tym roku postanowiłam wzbogacić je kaszą gryczaną.  Do pierogów użyłam kaszy gryczanej prażonej Kupiec ciasto: 400 g mąki pszennej 1 szklanka gorącej wody 1 żółtko 1 łyżka oliwy sól farsz: 500 g kiszonej kapusty 40 g suszonych grzybów leśnych listek laurowy kilka kulek czarnego pieprzu(...)cebulkę,dodać kapustę,grzyby i kaszę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem,smażyć chwilę często mieszając. Gotowy farsz wystudzić. Ciasto cienko rozwałkować i metalową obręczą wycinać koła. Na każde koło nałożyć porcję farszu,złożyć na pół i zlepić brzegi ciasta. Uformowane pierogi porcjami wrzucać do osolonego wrzątku i gotować 2 minuty licząc od momentu wypłynięcia.  Pierogi podawać

Kolorowa kuchnia Elki
Jak zrobić ciasto na pierogi z masłem i jajkiem 78775

pierogów na słodko polecam użyć  uniwersalnej masy serowej . Możesz też dać do środka ulubione owoce. Na wytrawnie polecam przepis na uniwersalny farsz -  kapustę na ciepło z rydzami . Fantastycznie są również pierogi z kaszą gryczaną i fetą .  Jakie są Wasze ulubione pierogi

AniaGotuje.pl
Pierogi z leśnymi grzybami +krótki film instruktażowy 187

podsypanym mąką blacie. Przy pomocy szklanki lub foremki wycinamy kółka. Na każde kółko wykładamy około 1 łyżkę farszu i dokładnie zaklejamy krawędzie. Krawędzie możemy dodatkowo docisnąć widelcem, aby mieć pewność, że się nie rozejdą w trakcie gotowania. 4. Pierogi wrzucamy partiami na osolony wrzątek i gotujemy 3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Odcedzamy. Podajemy z masełkiem i świeżą natką

My Culinary Art
Uszka z mięsem i grzybami 235

bardzo suchy dodać więcej bulionu i dokładnie wymieszać farsz. Uszka: Ciasto rozwałkować na stolnicy bardzo cienko. Za pomocą kieliszka wycinać koła. Na każde koło nałożyć farsz, brzegi ciasta skleić ze sobą jak pierogi (jak ciasto nie chce się kleić to jego brzeg posmarować wodą) a następnie okręcić na palcu i zlepić w kształcie uszka. Uszka gotować do momentu wypłynięcia

Mama Gotuje

Proponowane wyszukiwania