Wigilii rozpocznę już jutro, choć jeśli chodzi o słodkości, zbliżające się święta sprawiają, że od kilku tygodni ciągle coś piekę i ustalam przepisy, które wykorzystam. Wczoraj piekłam trzecią turę pierniczków, tym razem obdaruję nimi najbliższych.Nie byłabym jednak sobą, gdybym przy okazji "pierniczkowania" nie upiekła jeszcze jakichś ciasteczek. Oto przepis na ciasteczka migdałowo-czekoladowe. Ciasteczka migdałowo-czekoladoweSkładniki
Smakołyki Berenikiimbir mielony cynamon - wedle upodobania bita śmietana Przygotowuję kawę. Dolewam mleka (niekoniecznie). Mieszam ją z syropem, szczyptą imbiru. Dekoruję bitą śmietaną i cynamonem. Podaję natychmiast. Wspaniale smakuje z pierniczkami. SMACZNEGO! Pozdrawiam ciepło, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkidodatek dość sporej ilości alkoholu, dla osób pełnoletnich :) Śliwki moczone w alkoholu i zanurzone w gorzkiej czekoladzie z ciastem czekoladowym daje istne wybuchowe połączenie ;) W kolejce do zrobienia czekają pierniczki ;) Do poczytania w następnym wpisie :)Wymiary tortownicy : średnica 26 cmTemp. pieczenia : 180 CCzas pieczenia : 40 - 50 minut Składniki:Na ciasto: 170 g mąki 250 g cukru 5 jajek łyżeczka proszku
Słodkości i nie tylkoPiekę przed świętami kruche ciasteczka w różnych smakach i formach bo towarzystwo u nas mało popierniczone. Rzadko przygotowuję pierniczki ponieważ nie bardzo ma kto potem je jeść. Ale orzechy czy cynamon to też świąteczne zapach i smaki więc orzechowe ciasteczka już gotowe i polecają się na święta.Upieczcie je sobie koniecznie bo są bardzo kruche i smaczne. Ja jednego dnia
Smaczna Pyzarozwałkowujemy ciasto i wykrawamy foremką serduszka. Pieczemy na złoty kolor około 15 minut w temperaturze 200 C. Gdy ciasteczka wystygną możemy je dekorować (ja użyłam lukru, który przygotowywałam do pierniczków
Zainspirowana w kuchniorganizmu z toksyn wspomaga laktację, może być również stosowany przez kobiety w ciąży Co równie istotne miód ma naprawdę wspaniały smak i doskonale nadaje się do wypieków (np. świątecznych pierniczków:), jak również do twarożku, kanapek i naleśników. Miód z mleczu czyli syrop z mniszka lekarskiego Składniki (na około 8 słoiczków o pojemności 200 ml każdy): około 1000 główek kwiatu
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałakoronki) i mamy zmianę tego wizerunku. Do oklejania puszki można użyć kleju wikolowego Vicol lub "kleju magicznego" i w ciągu 30 minut mamy oryginalny pojemnik. W puszce były pierniczki, ale rodzinka już je wyjadła :( PS. Pomysłem liftingu puszek zainspirowałam się od mojej przyjaciółki Marty Domwkratke
Delicious TitbitsKrucha tarta wypełniona sernikiem pieczonym razem z aromatycznymi i nadziewanymi piernikami. Wierzch wieńczy polewa ze śliwek i czekolady. KRUCHA TARTA: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4
https:KKuchniaMniamCoraz więcej osób, zamiast kusić się na wyroby cukiernicze dostępne w sklepach, próbuje swoich sił, samodzielnie przygotowując ciasta, desery i różnego rodzaju słodkości. Odpowiednie przybory kuchenne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Najłatwiejszy przepis na jagodzianki znalazłam jak zawsze u Doroty . Jagodzianek jednak nie lukrowałam, bo brakło mi cukru pudru, a trzy pary oczu nie mogły się już
Czerwień i błękitDzisiaj mój mąż obchodzi urodziny. Jego święto zawsze wypada w sezonie truskawkowym, więc przygotowałam coś słodkiego z tej okazji z czerwonymi jak miłość owocami. Z tej
Czerwień i błękitWielu osobom wydaje się, że samą zupą nie da rady się najeść. Zainspirowani przepisem na innym blogu w tym wpisie postaram się pokazać Wam jak przygotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!W tych babeczkach rządzi kokos. Ja i moi mężczyźni nie jesteśmy fanami kokosowych smaków. Miałam w szafce promocyjny zestaw mąki i cukru kokosowego. Chcąc je zużyć
Czerwień i błękitCiasto biszkoptowe to lekkie, puszyste ciasto idealny fundament do zrobienia pysznego tortu, ciast z galaretką, rolad czy biszkoptów. Robiąc ciasto biszkoptowe musimy pamiętać o jednej ważnej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Mojprzepisna.pl | Wegańska FIT Stefanka Długo, długo marzyłam o tym cieście. W dzieciństwie moja mama bardzo często nam je przygotowywała. Było pyszne, z dużą ilością kremu budyniowego
moj przepis na