pewniak który zawsze pysznie wychodzi. Jako dodatek oczywiście moja ulubiona sałatka z fetą, oliwkami i pomidorami bez której taka potrawa nie mogłaby się obejść :) Składniki: 8 pałek z kurczaka, sól, pieprz, 3 ząbki czosnku, papryka ostra, słodka, zioła prowansalskie 1. Mięso myjemy. Wyciskamy czosnek przez praskę , dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką, ostrą oraz zioła prowansalskie, dodajemy kilka kropelek(...)Następnie wcieramy ją w mięso. Odstawimy do lodówki na ok. przynajmniej 1h, ale lepiej na dłużej, aby mięso było bardziej aromatyczne:) 2. Piekarnik rozgrzewamy. 3. Wkładamy mięso w rękaw. Pieczemy ok 45 min w temp. 180*C, po czym rozcinamy rękaw i pieczemy kolejne
Kuchnia Pełna Pasji8 podudzi z kurczaka1 łyżeczka majeranku1 łyżeczka suszonego lubczyku1 łyżeczka ostrej papryki1 łyżeczki soli1/4 łyżeczki pieprzu kolorowego PRZYGOTOWANIE:Podudzia umyć, osuszyć i posypać przyprawami. Wszystkie podudzia
Ewa w kuchnikolejną minutę. Wlej resztę bulionu, dodaj kapustę i gotuj aż zmięknie, przez około 15-20 minut. Dodaj wymieszaną mąkę z wodą i gotuj kolejną minutę. Następnie dodaj makaron i kurczaka i gotuj zupę aż makaron zmięknie. Dopraw solą, pieprzem, miodem, octem ryżowym i sosem sojowym do smaku, posyp pietruszką i podawaj! Smacznego! English version Asian style cabbage soup(...)sauce 4 tablespoons of rice vinegar 1 teaspoon of sambal oelek (or other spicy chilli paste) 3 teaspoons of potato flour 1 1/2 l chicken stock 2 cm piece of fresh ginger, peeled and grated 200 g of mushrooms, sliced 1 small head of cabbage (or 1/2 large), shredded 300 g of wheat pasta (noodles) 1 roasted or fried chicken
karmelowyjogurt i kechup .Nadal smażymy całość uważając by się nie przypaliło. • Filet z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy.Można posypać przyprawą do grosa lub kurczaka. • Usmażonego kurczaka wrzucamy na patelnię ze szpinakiem. • Paprykę i ogórki kroimy w kosteczkę i dodajemy do farszu Oliwki w plasterki • Ser kroimy w plastry. • Na koniec do farszu dodajemy(...)plastry sera • Naleśniki zawijamy i kładziemy do naczynia żaroodpornego • Całość polewamy ketchupem lub sosem czosnkowym • Na wierzch kładziemy po plastrze sera żółtego • Pieczemy aż ser się rozpuści ok. 15 minut
Gotowanie Patkipodwójna pierś z kurczaka 300 g mrożonego szpinaku 1 łyżka masła 3 ząbki czosnku Sól Pieprz Liść lubczyku Słodka czerwona papryka 150 g wędzonego boczku w plastrach Filet z kurczaka kroimy na płaty (jak na schabowe). Delikatnie rozbijamy i układamy na blacie, tak żeby jeden zachodził na drugi. Przyprawiamy słodką czerwoną papryką oraz liściem lubczyku. W garnku rozgrzewamy masło, dodajemy(...)przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Przestudzony farsz układamy na mięsie. Zwijamy wzdłuż dłuższego boku. Roladę układamy na folii aluminiowej, obkładamy plastrami boczku. Szczelnie zawijamy folią i pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 45 minut
VioletoweKucharzenieKolejny domowy fast food. Nie lubię już jadać na mieście - oduczyłam się. Kiedyś jadałam często. Teraz zdrowe i dietetyczne odżywianie górą! W końcu troszkę mi ubyło
Czarnawisienkacałość lekko solimy, by pieczarki puściły wodę. Podsmażamy aż całość uzyska ładny kolor. Dorzucamy kurczaka oraz przyprawy, zioła oraz sól i pieprz, wszystko mieszamy i podsmażamy jedynie, by kurczak zmienił kolor. Na koniec dodajemy ugotowany al dente brązowy ryż i wszystko mieszamy. Farszu nie trzeba studzić, ale wygodniej się go nakłada, gdy jest nieco chłodniejszy. Nakładamy go do każdej papryki(...)żaroodpornym. Kuleczki mozzarelli kroimy na mniejsze kawałki i układamy na górze każdej papryki. Gdy napełnimy wszystkie papryki i ustawimy je w naczyniu, zalewamy całość bulionem i wstawiamy do piekarnika. Pieczenie: Temperatura - 200ºC z termoobiegiem Czas - ok. 25 minut Po wyjęciu z piekarnika papryka jest gotowa do jedzenia. Można polać ją ketchupem, sosem jogurtowym lub innym ulubionym dodatkiem. Życzę smacznego
Cooking Monsterdużych pieczarek sól ziołowa, pieprz, oliwa dużo świeżych ziół, u mnie natka pietruszki, koperek, oregano i bazylia sos vinegret do warzyw słodka papryka i curry do kurczaka Przygotowanie: Kurczaka kroimy w kostkę średniej wielkości. Marynujemy w słodkiej papryce, ziołowej soli i curry, ilość przypraw zależy do Was i waszych upodobań smakowych. W podobne kawałki kroimy warzywa, ja pokroiłam cukinie(...)oddzieliłam warstwy od siebie, pieczarki w grube plastry, a paprykę w ogromną kostkę;). Marynujemy wszystko w pieprzu, oliwie, ziołach i sosie vinegret. Nadziewamy na patyki do szaszłyków. Pieczemy w piekarniku 30 minut w temperaturze 170 stopni, góra - dół z ustawionym termoobiegiem
Życie zaczyna się w kuchniprzykryciem około 15 minut. Wyłączamy palnik i zastawiamy kaszę na kilka minut pod przykryciem. Cebulę i czosnek podsmażamy na łyżce tłuszczu, następnie dodajemy marchew i smażymy kilka minut. Dodajemy kurczaka i smażymy, aż się zetnie. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i curry. Na koniec dodajemy kaszę oraz natkę pietruszki i podgrzewamy całość kilka minut. Farsz odstawiamy z palnika(...)Mieszamy. Wydrążone cukinie oprószamy solą, napełniamy farszem i układamy w naczyniu żaroodpornym. Do naczynia wlewamy odrobinę wody i zapiekamy około 45 minut w 180 stopniach. 10 minut przed końcem pieczenia cukinie posypujemy pozostałą mozzarellą. SMACZNEGO! Z pozdrowieniami dla Rodzinki z Gorzowa
Smak mojej kuchnifajny i smaczny obiad, polecam przygotowanie szaszłyków z piekarnika :). Dodatki według uznania, tak na prawdę możecie na patyczki nadziać, co tylko lubicie. Składniki na szaszłyki: filety z piersi kurczaka cukinia pieczarki sól, pieprz po łyżeczce czerwonej papryki wędzonej i ziół prowansalskich 2 łyżki oliwy Przygotowanie szaszłyków: Mięso kroimy w średnią kostkę, doprawiamy solą i pieprzem. Cukinię kroimy w półplasterki, pieczarki(...)patyczki nadziewamy naprzemiennie mięso-cukinia i mięso-pieczarki. Szaszłyki z cukinią obsypujemy ziołami prowansalskimi, a szaszłyki z pieczarkami przyprawiamy papryką wędzoną. Wkładamy do nagrzanego do 180st. piekarnika, skrapiamy oliwą, pieczemy 30 minut. Artykuł Szaszłyki z piekarnika pochodzi z serwisu NiePieprz
NiePieprz.plzastanawiałam się jak przygotowuje się j, po prostu brałam z półki sklepowej i tyle. Jednak wczoraj w szafie znalazłam paczkę otwartego sezamu (używałam go jako panierki do piersi z kurczaka) i doszłam do wniosku, że czas go wykorzystać. I tak powstały moje domowe sezamki. Czy są trudne do zrobienia? NIE :) Jedyne co trzeba pamiętać, to to że trzeba je robić(...)sezamu 2 łyżki wody 1 łyżka miodu Przygotowanie: Na samym początku warto sobie przygotować miejsce pracy czyli: wałek, nóż oraz dwa arkusze papieru do pieczenia. Sezam uprażyć na suchej patelni uważając aby zbytnio się nie przyrumienił (będzie gorzki). W garnku podgrzać cukier z wodą (musi powstać karmel). Garnek zdjąć z palnika, dodać miód
Amatorka kuchennaGalantine of duckSkładniki.1 kaczka10 dag wątróbka z kurczaka25 dag mięso z indyka1 bułka namoczona w mleku15 śliwki suszone50 ml śmietana 36%1 jajkogałka muszkatołowamajeranekvegetasólpieprz
Kulinarny karnet Christopheraszklanki rosołu, wsypać zmielone suszone chilli, maggi dusić z 15 minut na mniejszym ogniu pod przykryciem śmietanę 18% wymieszać z mąką pszenną wlać do sosu i mieszając zagęścić smaczny kurczak z rosołu na drugie danie np. z ziemniakami, buraczkami.......SMACZNEGO!!! pomidory suszone na słońcu Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera glutaminianu sodu - właściwości: tradycyjny sposób suszenia na słońcu nadaje pomidorom(...)zapach - skład: suszone pomidory na słońcu - zastosowanie:można je używać jako przyprawę nawet w niewielkich ilościach, znakomity dodatek do wszystkich rodzajów mięs, gulaszy, zup, farszów, makaronu, pizzy, grillowanych i pieczonych warzyw, sosów w tym vinegrette a także do potraw, które lubisz - opakowanie: 100gram
W Mojej Kuchni Lubięszkl. mąki razowej 0,5 szklanki maki pszennej 50 ml. mleka ciepłego 50 ml. wody sól 20 gram drożdży Farsz: 3 szt. pieczarek 3 łyzki kukurydzy 1 pierś z kurczaka mieszanka przypraw do kuchni meksykańskiej 6 plastrów sera 5 pomidorków koktajlowych 7 oliwek Na sos: 3 ząbki czosnku 250 ml. przecieru pomidorowego zioła prowansalskie mieszanka przypraw do kuchni(...)rozwałkowujemy cieniutko. robimy dziurki widelcem. Sos: Do przecieru dodajemy przyprawy i rozdrobniony czosnek. Smarujemy nim placek. Na wierzch układamy warzywa i pokrojona pierś obsypaną przyprawami oraz ser żółty Pieczemy w tem. 180 st. przez 30 min. Pizze podałam z sosem czosnkowym przepis tu !!! Smacznego
NaKońcuJęzyka