pieczony kurczak - 3500 przepisów (strona:147/234)

Barszcz. 154

noga z kurczaka 2,5 l wody 6 ziemniaków 5 małych buraczków 2 marchewki kawałek selera i pora zielenina ( pietruszka, seler, lubczyk) 250 ml słodkiej śmietanki 12 % 4 jajka ugotowane na twardo sól lub domowa vegeta do smaku pieprz do smaku kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu 1 liść laurowy Wykonanie : Buraki myjemy przecinamy na pół i pieczemy w piekarniku

Sama słodycz i szczypta chili
Pasztet z czerwonej soczewicy z kurczakiem 224

kurczaka rozdrabniamy i blendujemy (można zmielić lub użyć malaksera), dodajemy soczewicę i mieszamy.   Następnie dodajemy marchewkę z cebulą – mieszamy.   Wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą, pieprze, paprykami oraz majerankiem – dokładnie całość mieszamy. Foremki do pasztetu smarujemy masłem i oprószamy mąką lub bułka tartą – wypełniamy masą pasztetową i ugniatamy. Wierzch oprószamy papryką słodką, posypujemy żurawiną.  Pasztet pieczemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
WYVERN WINGS – DRAGON AGE – grillowane skrzydełka na ostro 216

skrzydełek kurczaka. Przygotowując potrawę mieliśmy na względzie ognisty charakter bestii, dlatego skrzydełka też będą na ostro! Przepis doskonały na grillowe przyjęcie w gamingowym stylu! Zobacz, jak potrawa została zaprezentowana w grze DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA 1 PORCJA - KLIKNIJ! w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. MARYNOWANIE (5 min) Skrzydełka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, równomiernie posypujemy proszkiem do pieczenia (dobrze czytacie, dzięki(...)zrobić skrzydełka w piekarniku, to umieśćcie je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczcie w podobny sposób jak na grillu, ustawiając temperaturę na 190 stopni C, najlepiej przy opcji grillowania/rusztu. PODANIE Gotowe skrzydełka posypujemy ulubionymi świeżymi ziołami i pałaszujemy rękoma. Dobrze zrobić sobie do nich ziemniaków pieczonych w folii, wrzucanych do żarzącego się węgla. Taki posiłek dodaje

Nerds Kitchen
Pierekaczewnik 245

dość często piecze pierekaczewnik. Porównałam przepis z innymi w internecie i różni się dodatkiem drożdży. Jednakże mi taka wersja smakuje. Jeśli ktoś woli bez drożdży, po prostu nie przygotowuje zaczynu i dodaje pół litra wody. Jako farsz możemy zastosować mięso z cebulą i czosnkiem. Najlepiej wołowinę lub karkówkę pokrojoną w drobniutkie kawałki. Można też użyć indyka albo kurczaka. Moim zdaniem

CoolinarniePL
Poniedziałkowy "fit" - Cukinia faszerowana ryżem z suszonymi pomidorami, papryką i kurczakiem 393

kurczaka wraz z przeciętym ząbkiem czosnku i całość podduszamy przez 5 minut. Po tym czasie dodajemy ugotowany ryż i mieszamy. Cukinie kroimy na pół wzdłuż. Wydrążamy jej środek. Faszerujemy uzyskanym farszem. Układamy paprykę w naczyniu do zapiekania, które przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30 minut.  (Naczynie wykładam przeciętą torebką do pieczenia - można nasmarować tłuszczem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka z wędzonym kurczakiem, mozzarellą, cukinią i jajkiem 476

gotowania i pieczenia zbytniego zapału nie miałam, tylko sprawdzone przepisy.Zresztą, jakie bym ciasto nie przygotowała, zawsze słyszę: a czemu nie szarlotka? Oto mój ulubiony zestaw składników, z którego przygotowałam sałatkę. Danie bardzo uniwersalne, które można podać zarówno na pierwsze i drugie śniadanie, przyjęcie rodzinne, a nawet może zastąpić drugie danie. Składniki: 1 duży wędzony filet z kurczaka 3 jajka

Czerwień i błękit
z mieszanych mięs pasztet domowy... 182

kurczaka z rosołu, szponder obrać z kości, chrząstek, w rozdrabniaczu razem z jajkami wszystko zmiksować na papkę wątróbkę wieprzową dobrze w rondlu podsmażyć i udusić z cebulą, wystudzone blenderem zmiksować do masy dodać przyprawy, tartą bułkę tyle, ile masa wciągnie, aby nie była za luźna i za gęsta i dobrze wszystko wyrobić blacha z papierem do pieczenia 30x24 cm, masę

W Mojej Kuchni Lubię
Stripsy z kurczaka w sezamie (pieczone) 240

kurczaka 50g sezamu 100g sera cheddar 150g jogurtu  1 jajko 2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki czosnku sól, pieprz  1. Filetu kroimy na nieduże kawałki. Mieszamy z jogurtem, jajkiem i przyprawami.  2. Ser ścieramy na dużych oczkach tarki, mieszamy z sezamem. 3. Kawałki fileta obtaczamy dokładnie w serze i sezamie. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Szefowa kuchni
ZAPIEKANKA Z MAKARONEM I CUKINIĄ 177

wkładam kurczaka, dodaję przyprawy sól, pieprz, paprykę chilli oraz czosnek, bazylię. Zmniejszam ogień i dodaję pomidory z puszki oraz makaron. Duszę ok 10 min tak by sos się trochę zredukował. Całość przekładam na makaron z cukinii. Z sera żółtego w plastrach formuję rurki i kroję na 3 części. Układam na zapiekance. Można oczywiście posypać tartym serem żółtym. Piekę

Gotowanie Patki
pieczony kurczak w party dip meksykański z warzywami... 163

porcje kurczaka natarte olejem, posypać party dip meksykański, odstawić do lodówki na 2 godziny główki czosnku obrać, ząbki pokroić na mniejsze kawałki razem z cebulą wsypać do mięsa, dodac przyprawę w płynie, paprykę ostrą dodać pokrojone w plastry cukinię ze skórką, wyszorowane młode ziemniaki ze skórką, nakryć pokrywką, piekarnik nagrzany na 220 C, grzanie góra/dół, piec pod przykryciem

W Mojej Kuchni Lubię
ROLADKI DROBIOWE Z PASTĄ Z SUSZONYCH POMIDORÓW 130

kurczaka. Posmarować cienką warstwę  pasty z suszonych pomidorów z czosnkiem , zawinąć w roladkę. Do jednej miseczki wsypać mąkę, do drugiej bułkę tartą a do trzeciej jajko rozklepane. Roladki obtoczyć w mące następnie w jajku i bułce tartej. Następnie obsmażyć lekko na rozgrzanym oleju. Piekarnik nagrzać do 170'C. Podsmażone roladki przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia

Zrób to smacznie
Pomysły na domową zapiekankę 147

pieczonego schabu. Dodajemy warzywa jakie tylko lubimy: pora, brokuły, cukinię, cebulę; składniki możemy najpierw podgotować, a później nałożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać około 20-30 minut. Niemal każdą zapiekankę posypujemy startym serem żółtym, różnymi źródło: przepisy.pl przyprawami i ziołami. Bardzo często robimy również zapiekanki makaronowe - są bardzo pożywne i sycące. Pyszna jest zapiekanka makaronowa z kurczakiem, mięsem mielonym

Gotuję Testuję
Kurczak z panierką amarantusowo-zaatarową 148

Pierś kurczaka podzielić na 4 części. Każdą rozbić tłuczkiem. Kotlety doprawić solą, pieprzem i kozieradką. Odstawić na ok. godzinę do przegryzienia smaków. Jajko roztrzepać w głębokim talerzu. Na talerzyku wymieszać amarantus ekspandowany z zaatarem. Kotlety obtaczać w jajku, a potem w panierce z amarantusa i zaataru. Smażyć na rozgrzanym oleju. Kotlety podawać np. z aromatycznym puree z pieczonej marchewki

Weekendy w domu i ogrodzie
Chrupiące kęski z kurczaka w gyrosowym cieście 367

kurczaka kroję na mniejsze podłużne kawałki. W misce rozrabiam ciasto z jajka, maki i wody, ciasto musi być gęste, konsystencji gęstej śmietany.Dodaję czosnek i przyprawę kebab-gyros, mieszam. Do ciasta wkładam pokrojone mięso i odstawiam do lodówki na minimum 1 godzinkę. Po tym czasie pojedyncze kęski smażę na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. Podaję z pieczonymi ziemniaczkami i dowolna

Kuchnia z widokiem na ogród
Krem batataowy ze szpinakiem, dzikim krwawnikiem i pigwą w towarzystwie młodej gęsi owsianej 232

polską młodą gęsią owsianą, marynowaną w brązowym cukrze i długo pieczoną w niskiej temperaturze (domowy-piekarnikowy odpowiednich sous vide :).Kremu z powodzeniem sprawdzi się także z innymi pieczonymi mięsami, uwydatniając ich walory smakowe, zastępując trochę oklepane pomarańcze, gruszki, żurawiny czy borówki, serwowane w mało atrakcyjnej formie, często przygotowywane z dużą ilością niezdrowego cukru. Nuty pigwy i cytryny dobrze(...)morza, a forma podania ożywi i urozmaić niejeden świąteczny stół. Krem skropiony jedynie sokiem z cytryny lub domowym octem jabłkowym to zdrowy wariant wszelkich galaretek (np. z nóżek lub kurczaka). Wegetarianie także będą zadowoleni, wystarczy krem posypać pokruszoną grecką fetą lub posiekanymi orzechami żeby otrzymać w pełni wartościowy, smaczny i aromatyczny posiłek.     Czas przygotowania

SzczyptaSmaQ
Sałatka na obiad 151

kurczaka około 100 - 150 g 4 - 5 pomidorków koktajlowych dowolny mix sałat ser feta około 40 g kromka ciemnego chleba 1/2 małego jogurtu ząbek lub dwa czosnku koperek śwież lub suszony (większa ilość) sól pieprz papryka słodka papryka ostra zioła prowansalskie oliwa z oliwek Przygotować mięso: umyć, oczyścić i zamarynować w przyprawach. Wstawić do naczynia żaroodpornego i piec około

Karola gotuje
Cannelloni i Casarecce z kurczakiem i szpinakiem w sosie beszamelowym 164

szpinak, kurczaka, kukurydzę oraz fasolę. Przygotowanym farszem napełniamy surowe rurki cannelloni. Formę lub naczynie żaroodporne smarujemy dokładnie masłem. Na dno wykładamy makaron Casarecce, następnie układamy rurki, boki wypełniamy pozostałym farszem. Całość zalewamy sosem beszamelowym (w rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, energicznie mieszamy aby powstała nam jasna zasmażka; stopniowo dolewamy mleko tak aby powstał sos o konsystencji śmietany). Zapiekankę pieczemy

VioletoweKucharzenie
Skrzydełka faszerowane 163

kurczaka, odstawić w chłodne miejsce na całą noc. FARSZ Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać ostudzoną cebulę, jajko, sól i pieprz. Szczypiorek umyć, osączyć, drobno pokroić, dodać do mięsa., dokładnie wymieszać. Tak powstałym farszem nadziewamy skrzydełka. Koniec skrzydełekn należy  spiąć wykałaczką. Skrzydełka układać na wysmarowanej tłuszczem blasze, opsypać przyprawą. Piec około

Kuchnia Danusi
Klopsiki wieprzowe w sosie curry 173

Bardzo smaczne! Lubię klopsy pieczone w piekarniku, nie potrzebują dużo tłuszczu  i bałagan jakby mniejszy .Sos prosty do zrobienia Przepis ze strony BBC

Stare Gary
Pieczona cukinia z kurczakiem 109

kurczaka kroimy w paski, podsmażamy razem z posiekaną cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Mieszamy z koncentratem pomidorowym, oprószamy solą, dodajemy przyprawy, bulion. Dusimy przez 10 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. W naczyniu żaroodpornym układamy ½ części mięsa, na to układamy cukinię, przykrywamy pozostałą częścią mięsa. Naczynie przykrywamy folią aluminiową i pieczemy

R'n'G Kitchen
Udka Z Ziemniakami Z Piekarnika - Czyli obiad który robi się sam ;) 1460

kurczaka nie musimy zagotowywać jeśli mamy je ze sprawdzonego miejsca/sklepu. Ja wolę zagotować wtedy mam pewność, że wszelkie nieczystości zostaną usunięte wraz z woda. Udka nie tracą na smaku, robię tak od zawsze. 1. Najpierw zagotowujemy ziemniaki w wodzie i gotujemy je około 10 minut. Następnie odcedzamy i odstawiamy. 2. Obgotowane udka bądź nie, wkładamy do formy do pieczenia

Gotowanie...to proste !
Zupa krem z borowików wg Aleex 148

piec dla swoich bliskich. Ponieważ mijający weekend spędzaliśmy poza domem, musiałam przygotować coś łatwego i szybkiego. Wybrałam zupę krem z borowików. Skorzystałam z kupionych mrożonek, które mają naprawdę dobrą jakość. Oczywiście, jeśli nie chcecie, nie musicie ich kupować, można użyć tych domowych albo po prostu świeżych produktów. Efekt za każdym razem będzie znakomity. Polecam. Składniki: • 1 duże udko kurczaka

W mojej kuchni
LIBAŃSKIE SMAKI - KOFTA, ZA'ATAR I DAKTYLE! 160

PRZYPRAWY POWINNO BYĆ DOŚĆ SPORE, ABY POMIEŚCIŁO DUŻĄ ILOŚĆ OLIWY.  Gotowy hummus! Pięknie się prezentuje, znajdziecie go w karcie Sphinx. Przygotowaliśmy również między innymi BABAGHANOUSH , przepyszną pastę z pieczonych bakłażanów, jak i  manouche z za’atarem i serem , czyli wypiekany na miejscu libański chlebek z przyprawą za’atar i serem mozzarella, podawany(...)shoarma wołowa na hummusie z buraczkami , która jest serwowana z sałatką tabbouleh. Mogliśmy też skosztować  m.in.   shish taouk,  czyli grillowane kawałki kurczaka marynowane w jogurcie, doprawione mieszanką 7 libańskich przypraw, podawane z grillowanymi warzywami, bardzo fajne lekkie danie idealne na wypad do restauracji z dziećmi! Libańskie smaki , które znajdziecie

SMYKWKUCHNI
szaszłyki z kurczaka 130

kurczaka ząbek czosnku Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem i przyprawami. Mięso pokroić na duże kostki i natrzeć mieszanką przypraw, odstawić do lodówki na pół godziny. Kiełbaski pokroić na grube plastry, paprykę na kwadraty. Pieczarki obgotować w osolonym wrzątku (można także nadziewać surowe, ja takich nie lubię). Na patyczki do szaszłyków nadziewać wszystkie składniki w dowolnej kolejności. Piec

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
domowy pasztet drobiowy 165

kurczaka, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Formę do ciast smarujemy smalcem, posypujemy bułką tartą i układamy na niej masę na wysokość max 2/3 wysokości formy ( przy tej ilości składników ja użyłem dwóch foremek). Formą kilkukrotnie uderzamy w blat, aby pasztet dobrze się ułożył. Całość wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez

Miód i pieprz

Proponowane wyszukiwania