pieczone udka - 2203 przepisów (strona:11/147)

Inspiracje na Wielkanoc 2019 163

glazurowanymi burakami Kurczak hasselback z ricottą i szpinakiem Kotlety schabowe z szałwią i makaronem z grzybami Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Udka kurczaka z pieczarkami i papryką w słodkim sosie winnym Żeberka pieczone z grzybami i papryką Żeberka pieczone z grzybami i papryką Kotlety schabowe zapiekane ze śmietanką i szpinakiem Kurczak w prosciutto z szałwią(...)makaronem z pistacjami Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą Kaczka w sosie wiśniowym Pieczone kacze udka w sosie słodko-kwaśnym Łosoś w śmietanowym sosie z suszonymi pomidorami Ziemniaki zapiekane z serem Udka kurczaka w sosie z powidłami i cebulą Kaczka pieczona z ziemniakami i figami   Deser Najlepsze sernikobrownie z malinami Sernik z musem rabarbarowym Tarta cytrynowa

karmelowy
PIECZONE KACZE UDKA 193

musztardy francuskiej. Polecam! PIECZONE KACZE UDKA kacze udka 3-4 kwaśne jabłka świeży rozmaryn MARYNATA 1/4 szkl oliwy 3 łyżki musztardy francuskiej 6 ząbków czosnku 3 łyżki suszonego majeranku 3 łyżeczki soli Z oliwy, musztardy, roztartych ząbków czosnku, majeranku i soli przygotować marynatę, czyli wszystko wymieszać. Umyte i osuszone kacze udka dokładnie nasmarować marynatą(...)odstawić ( najlepiej na noc ) w chłodne miejsce. Następnego dnia przełożyć udka ( razem z marynatą ) do naczynia w którym zamierzamy je piec, obłożyć je kawałkami jabłek, rozmarynu, podlać odrobiną wody i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. Przez pierwsze pół godz. pieczenia przykryć całość folią aluminiową, Piec około 1-1,5 godzinki, aż skórka się przyrumieni, a mięso będzie miękkie

Pieguskowa Kuchnia
Kefirowe udka pieczone z warzywami 141

rozwiązanie - bez brudzenia garnków i patelni! Tak przygotowane udka są soczyste w środku i mają chrupiącą skórkę. Dodatkowo marynata z kefiru sprawia, że mięso kruszeje i robi się delikatne. Jednak trzeba pamiętać, że udka należy zamarynować dzień wcześniej, gdyż powinny leżeć w marynacie minimum 12 godzin. Składniki: 6-8 udek 4-5 ziemniaków 1 papryka czerwona 1 cebula(...)praskę oraz przyprawy - sól, pieprz i tymianek. Całość mieszamy. Udka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i umieszczamy w misce z marynatą, tak aby wszystkie udka znalazły się pod nią.  Miskę zakrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia wyciągamy udka z lodówki na około 1 godzinę przed pieczeniem. Udka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy

Kuchnia MagdaLeny
UDKA MAŚLANO-JOGURTOWE 24945

Pieczone udka z kurczaka w marynacie z masła i jogurtu greckiego, z dodatkiem czosnku oraz rozmarynu. Tak przygotowane udka są soczyste w środku i mają chrupiącą, złocistą skórkę. Są naprawdę pyszne! Masło w marynacie odgrywa ważną rolę, gdyż zapobiega utracie wilgoci, dzięki temu mięso staje się bardziej soczyste. Natomiast dodatek jogurtu sprawia(...)mięso kruszeje i robi się delikatne. Jednak trzeba pamiętać, że udka należy zamarynować dzień wcześniej, gdyż muszą leżeć w marynacie minimum 12 godzin. Warto pomyśleć też o dodatkach i upiec je razem z udkami. Tak naprawdę pasują tu wszystkie warzywa, jakie tylko lubimy. Ja postanowiłam podać udka razem z pieczonymi ziemniakami z jabłkami i rozmarynem, dlatego wyłożyłam

Kuchnia MagdaLeny
UDKA KACZE W POMARAŃCZACH I MIODZIE 185

marynata: 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki soku z pomarańczy 2 łyżki miodu- można dać 1 łyżkę jeśli chcemy mniej słodkie dodatkowo 1 pomarańcza do wyciskania w trakcie pieczenia Wykonanie : Udka myjemy, osuszamy, nacieramy solą i pieprzem, odstawiamy do lodówki(...)dwie godz. Po tym czasie mieszamy składniki marynaty, gotową nacieramy udka, odkładamy  do lodówki na kolejne min dwie godz, co jakiś czas przewracamy i podlewamy marynatą.  Udka pieczemy pod przykryciem,  w 170 st ok 1,5 godz aż do miękkości mięsa. Co jakiś czas udka podlewamy świeżo wyciśniętym sokiem z pomarańczy.  Po tym czasie odkrywamy

Z Majeczką w kuchni
udka kurczaka pieczone w rękawie z majonezem, cebulą... 120

Piekarnik nagrzany na 220C, grzanie góra/dół, udka piec około 45 minut, następnie rękaw na środku rozciąć i na termoobiegu 160C piec z 15 minut, wywar można wykorzystać do sosu - bardzo smaczne, aromatyczne udka kurczaka pieczone w rękawie w majonezie są idealne do dań na ciepło i na zimno..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Obiad z kurczakiem i ziemniakami 43

obiad z ziemniaków i kurczaka? Jak przygotować udka na obiad? Wszyscy znamy pieczone udka, ale co poza pieczonym kurczakiem można z ćwiartek zrobić na obiad? Pieczone pałki z kurczaka z ziemniakami lub całe udka, jak kto lubi. Obiad z kurczakiem i ziemniakami to proste i szybkie danie jednogarnkowe. Co można zrobić z ziemniaków i kurczaka

Dieta moja pasja
Udka pieczone z mrożonymi warzywami 145

Składniki: 2 udka z kurczaka czubryca czerwona, płatki chili, suszony czosnek niedźwiedzi, ocet balsamiczny, maggi, musztarda 100 g mrożonych brokułów 100 g mrożonego groszku 200 g mrożonego kalafiora 1-2 cebule … Czytaj dalej Udka pieczone z mrożonymi warzywami

czarrna od kuchni
Udka pieczone z ziemniakami 176

czubryca czerwona pieprz ziołowy, ostra papryka maggi, ocet balsamiczny ok. 500 g ziemniaków sos: 2 łyżki musztardy 1 łyżka miodu 1 łyżka ostrego sosu chili … Czytaj dalej Udka pieczone z ziemniakami

czarrna od kuchni
Udka z kurczaka z cytryną i rozmarynem 100

hrupiące pieczone udka z kurczaka z cytryną i rozmarynem to smakowity pomysł na ekspresowy obiad. Delikatne mięso i chrupiąca skórka z ziołowo-cytrusowym aromatem to dowód na to, że drób nie musi być nudny. Udka z kurczaka polecam podać z pieczonymi ziemniakami, ryżem albo lekką sałatką z oliwą z oliwek. * SKŁADNIKI dla 4 osób 1 kg udek(...)ułóż je na udkach wraz z gałązkami rozmarynu. Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Udka z kurczaka piecz około 45-50 minut do złotobrązowego koloru, podlewając je od czasu do czasu wytopionym tłuszczem. Podawaj z ulubioną sałatką, ryżem lub pieczonymi ziemniakami

Food Square
Udka w sosie powidłowo-ketchupowym 52

smak. Takie udka kiedyś robiłam razem ze skórką. Teraz kupuję udka już bez skóry i kości i moim zdaniem wychodzą nawet lepiej. Tym razem podałam je razem z ryżem i buraczkami, jakie zostały mi od poprzedniego obiadu. Sos razem z ryżem świetnie się komponował. Z pewnością następnym razem zrobię w tym samym zestawieniu. około 500 g udek z kurczaka, górnej(...)smażymy, mieszając przez 1-2 minutki. Dodajemy powidła, ketchup, koncentrat, cukier oraz ocet winny. Gotujemy na niewielkim ogniu, aż do lekkiego odparowania (zgęstnienia sosu). Gorącym „sosem” zalewamy udka. Pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około godzinę (na ostatnie 10 minut można zdjąć pokrywkę i dopiekać bez przykrycia

Smaki Na Talerzu
Pieczone udka z sosem śliwkowo-cebulowym 118

powideł śliwkowych 1/2 dużej czerwonej cebuli 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżka oleju 2 łyżki octu ryżowego 2 szczypty soli Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, natrzeć udka. Piec w piekarniku w naczyniu żaroodpornym przez 90 minut w 200stu stopniach. Pierwsze 60 minut z pokrywka, następne 30 bez przykrycia.  Gdy udka się pieką przygotować sos. Cebule

Moja Galeria Smaku
UDKA JOGURTOWO-MUSZTARDOWE 120

Pieczone udka z kurczaka w marynacie z jogurtu greckiego z dodatkiem dwóch rodzajów musztard - francuskiej oraz delikatesowej. Udka wychodzą soczyste w środku i mają chrupiącą, złocistą skórkę. Dzięki marynacie z jogurtu greckiego mięso kruszeje i robi się delikatne. Natomiast musztarda nadaje dość intensywnego i oryginalnego smaku. Dobrze jest zamarynować udka dzień wcześniej, gdyż im dłużej leżą w marynacie(...)mięso jest bardziej delikatne i aromatyczne. Świetnie smakują z PIECZONYMI ZIEMNIACZKAMI Składniki: 8 udek z kurczaka 200 g jogurtu greckiego 4 łyżeczki musztardy francuskiej 3 łyżeczki musztardy delikatesowej sól, pieprz Wykonanie: Marynata: Jogurt grecki mieszamy z musztardą francuską oraz delikatesową. Dodajemy sól i pieprz. Całość mieszamy. Udka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i umieszczamy w misce. Następnie zalewamy przygotowaną marynatą jogurtową

Kuchnia MagdaLeny
Kurczak pieczony z warzywami – błyskawiczny przepis na obiad 154

podać kurczaka pieczonego z warzywami? Jest to danie, do którego nie trzeba podawać żadnych dodatków, gdyż zarówno mięso jak i ziemniaki, bataty i inne warzywa już się w nim zawierają. Jeśli jednak chcecie jeszcze więcej warzyw, można przygotować surówkę np. z kapusty pekińskiej.   Składniki na kurczaka pieczonego z warzywami (4-5 porcji): 1 kg udek, podudzi(...)solą i pieprzem. Całość wkładamy z powrotem do piekarnika i pieczemy jeszcze około 45 minut. Kurczak pieczony z warzywami – błyskawiczny przepis na obiad   Zobacz inne przepisy na pieczonego kurczaka: Pieczony kurczak w słodkim sosie z ananasem – pyszny obiad Kurczak w musztardzie pieczony na ziemniakach Udka pieczone w ketchupie i miodzie – prosty przepis

e-PrzepisyKulinarne
Udka kurczaka słodko - kwaśne 156

stopni C. Udka umyłem, osuszyłem a następnie ułożyłem na natłuszczonej blaszce. Przygotowałem sos : w miseczce wymieszałem imbir, paprykę, cebulę i sól czosnkową, dodałem ocet. Połową sosu posmarowałem udka. Piekłem ok. 15 minut.   Odwróciłem mięso, posmarowałem kurczaka z drugiej strony i zapiekałem kolejne 15 minut. Przygotowałem kolejny sos : wymieszałem ketchup z sosem sojowym, posiekanymi ananasami i cukrem. Polałem udka

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania