Przepis na : obiad
Udka w powidłach znane też jako udka po cygańsku to pyszna i niebanalna propozycja na obiad. Sos powidłowo-ketchupowy jest świetny. Ma idealną konsystencję, pięknie „błyszczy” na talerzu, ma świetny kolor i doskonały smak. Pomimo użycia pikantnego ketchupu daje się wyczuć lekko słodki posmak od powideł. Nie wiem czy to właściwe skojarzenie, ale ma w sobie coś z sosu BBQ, choć wiadomo, że to nie do końca ten smak. Takie udka kiedyś robiłam razem ze skórką. Teraz kupuję udka już bez skóry i kości... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...