pieczona pierś - 1883 przepisów (strona:37/126)

Mięsny miszmasz 148

był bardzo prosty w przygotowaniu. Idealny dla osób dbających o linię. Tym, którzy nie muszą o nią dbać polecam jako dodatek pieczone ziemniaczki i dowolny sosik. Ja tym razem wybrałam wersje lżejszą :)  Składniki: -dwie drobiowe piersi -30 dag mielonej wołowiny -kilka suszonych pomidorów w oleju -dwa korniszony -mała cebula -dwa ząbki czosnku -łyżka sosu sojowego -pieprz, sól -brokuł

Kulinarne przemyslenia
Pomarańczowa pierś z kurczaka pod kruszonką. 235

dodajemy startą skórkę z połowy pomarańczy , drobno pokrojoną papryczkę chili , tarty parmezan. Całość solimy , pieprzymy , dodajemy oliwy i dokładnie mieszamy. Filety z piersi kurczaka wyciągamy z marynaty i układamy w naczyniu żaroodpornym. Mięso dokładnie pokrywamy " kruszonką ". Pieczemy w temperaturze 200stopni przez 20-25 minut. SMACZNEGO

Bazylia kontra Rozmaryn
Pierś kaczki duszona z jabłkami i żurawiną 115

Uwielbiam kaczkę z jabłkami. Idealnie soczyste mięso, które przesiąknęło delikatną słodyczą z owoców. Czasami jednak nie chcemy piec lub nie mamy całej kaczki. Na szczęście podobny efekt możemy osiągnąć używając tylko piersi, które udusimy w jabłkach z dodatkiem żurawiny. Jeszcze tylko nutka miodu i tymianku i mamy wyśmienity obiad, który ucieszy nawet wybredne podniebienia

Milion Smaków
Grillowana i soczysta pierś kurczaka z warzywami + przyprawy kuchni egipskiej 188

żaroodporne - folia aluminiowa - przyprawy: kurkuma , pietruszka, fenkuł, pieprz, mięta, sól jodowana, kolendra, trochę cukru brązowego. Rozgrzewamy piekarnik na 190stopniach z funkcją grilla. Pierś lekko rozbijamy, wrzucamy do naczynia żaroodpornego wyłożonego folia aluminiową wraz z warzywami, przyprawiamy. Pieczemy ok 25min, od czasu do czasu przekładając mięso

upichcona
Istenić - Slovenian Bubbles 118

ograniczonych ilościach. Wino bardzo wszechstronne – będzie pasowało do większości dań, dojrzałe i bardzo smaczne. Nam podano do niego, do wyboru: - grillowaną pierś z kaczki podaną na puree dyniowym z burakami karmelizowanymi w miodzie z tymiankiem - pieczonego sandacza podanego na musie z zielonego groszku z cieciorką i sosem ostrygowym Ja wybrałam kaczkę – wybór bardzo dobry, chociaż słyszałam głosy, że sandacz

królestwo garów
Kurczak po włosku z ziemniakami! 360

kurczaka nacieramy przyprawami utartymi w moździerzu, wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Musztardę, miód, oliwę z oliwek, ocet winny mieszamy zalewamy piersi z kurczaka. Posypujemy pokrojonymi w cieniutkie plasterki oliwkami. Całość wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy około 30 minut. Ziemniaczki gotujemy, okraszamy masłem, posypujemy świeżym tymiankiem! Podajemy z filetami po włosku! Smacznego!!! Zapraszam na Facebooka

SMYKWKUCHNI
KURCZAKOWE KĄSKI W KRAKERSACH 283

opakowanie Wykonanie: Pierś z kurczaka kroimy w małe paseczki lub kwadraciki wg uznania.Posypujemy przyprawą gyros. Składniki marynaty mieszamy, dodajemy przecisnięty czosnek. Wkładamy piersi z kurczaka na noc.Na drugi dzień wyjmujemy z marynaty, obtaczamy w pokruszonych krakersach. Pieczemy w piekarniku ok 1/2 godz

Z Majeczką w kuchni
Piersi kurczaka zapiekane z bakłażanem, cukinią i pomidorami / Baked chicken with aubergine, courgette and tomatoes 319

wlej wino i gotuj aż jego połowa odparuje. Wmieszaj pomidory i przełóż całą zawartość patelni do naczynia żaroodpornego. Umieść na nich podsmażone piersi z kurczaka, skrop oliwą z oliwek i dodaj kilka gałązek tymianku i rozmarynu. Piecz przez 5-10 minut, lub aż kurczak przestanie być surowy w środku. Po wyjęciu kurczaka z piekarnika odstaw go na 5 minut

karmelowy
Kurczak z pieczarkami wg J. Oliwera 340

pokrojone w plastry Dodałam świeży tymianek, sól, pieprz i dokładnie przemieszałam Całość przełożyłam do naczynia żaroodpornego, wierzch obłożyłam pozostawionym pieczarkami przykryłam i piekłam przez 65 min. w temp. 220 stopni C. To danie można przygotować z piersi kurczaka :) Ja zrobiłam kurczaka dwukrotnie. Raz z ziemniakami i udkami, a drugi raz z całą piersią kurczaka (  podzieliłam na pół i pokroiłam

Proste Potrawy
Pilaw z kurczakiem i pestkami granatu 165

idealnym na przedświąteczne przyjęcia.  Dzisiejszy pilaw to proste w przygotowaniu danie z ryżu, do którego możecie wykorzystać resztki gotowanego lub pieczonego mięsa , które zostało Wam z innych obiadów. Ja dodałam do niego mięso z piersi i udek kurczaka, ale równie dobrze sprawdzi się tu wieprzowina czy indyk. Danie jest jednak tak smaczne, że również warto jest ugotować trochę

Chilli Czosnek i Oliwa
Krwiste ziemniaczki z nuggetsami 240

drugi dzień tylko przygotować nadzienie i wstawić przygotowane do zapieczenia. Tak samo można zrobić z piersią, którą spokojnie można włożyć do maślanki wieczorem a na drugi dzień smażyć lub piec w piekarniku. Całość podałam z młodą fasolką szparagową, smakuje wyśmienicie Post Krwiste ziemniaczki z nuggetsami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Pieczona kaczka z jabłkami 185

niej kaczkę grzbietem do dołu (piersią do góry). Garnek zamykamy i umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni. Kaczkę pieczemy w tej temperaturze przez czas wyliczony wg reguły, że na każde rozpoczęte 0,5 kg mięsa powinno przypadać 20 minut. Jeśli jednak piekarnik nie ma termoobiegu lub kaczka niekoniecznie była bardzo młoda, czas pieczenia może być dłuższy - dlatego warto(...)godziny otworzyć garnek, polać mięso sosem z pieczenia oraz sprawdzić jego rzeczywisty stan. W międzyczasie obieramy ziemniaki i podgotowujemy je przez 15 minut w dobrze osolonej wodzie, aby były częściowo miękkie. Podgotowane ziemniaki umieszczamy w brytfannie na 20 minut przed końcem pieczenia mięsa w taki sposób, aby były częściowo przykryte sosem z pieczenia. Kaczkę podajemy ciepłą razem z ziemniakami

Kulinarna Pokusa
Zapiekanka ziemniaczana à la kebab 263

Zapiekanka ziemniaczana à la kebab, to ciekawa forma połączenia ziemniaków i mięsa drobiowego. Aromat dania podczas pieczenia jest tak wyjątkowy, że po wstawieniu zapiekanki do piekarnika cała rodzina, w jakiś magiczny sposób - nagle znajdzie się w pobliżu kuchni :). Sprawdźcie sami :) Mięso z piersi z kurczaka zmielić w maszynce. Fix Knorr wymieszaj z 100 ml wody i dodaj do mięsa(...)lodówki i równomiernie rozłożyć na ziemniakach. Przykryć resztą ziemniaków. Polać śmietaną z dipem czosnkowym. Posypać tartym żółtym serem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C. Wstawić zapiekankę i piec pod przykryciem przez 45 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć przykrywkę, aby ser mógł się ładnie zapiec i zarumienić. Jeżeli z jakiegoś powodu nie lubicie kurczaka, możesz z powodzeniem

Świat Domowej Kuchni
Produkty Blue Dragon - testowanie 138

użyć go na dwa sposoby - pierwszy jako dodatek do pieczonych kiełbasek i drugi jako marynata.  W pierwszym przypadku, dał mi dosłownie "popalić" ;) Ochoczo i prędko, solidnie umoczoną w sosie kiełbaskę wsadziłam do buzi, a tam ogień :D Ostre i jednocześnie lekko słodkie - mama była zachwycona :) Później dorwałam pierś z kurczaka i postanowiłam ją zamarynować w ww. sosie(...)będzie gęsty (według naszych upodobań). Ja podałam kurczaka z ryżem, ale polecam również spróbować z pieczonymi ziemniakami bądź po prostu z chlebem (zdjęć niestety nie zdążyłam zrobić – jakoś dziwnie wszystko poznikało :P) Ostry sos tajskie zielone curry oczywiście zestawiłam z piersią z kurczaka i ryżem. Wybrałam ryż dziki a do sosu dodałam mieszankę warzyw na patelnię (chińska mieszanka) Składniki

Emcia Pichci
Pieczone nuggetsy 156

Nuggetsy z piersi kurczaka zrobiłam pierwszy raz, ale od razu bardzo nam zasmakowały. Są fajnym pomysłem na obiad, kolację, czy przekąskę, nawet taką imprezową, bo to małe kawałki, które łatwo wziąć i schrupać. Ponadto podoba mi się, że są pieczone w piekarniku, a nie smażone na głębokim tłuszczu, zawsze to trochę zdrowiej. Podałam je z sosem czosnkowym własnej roboty(...)masy włożyć pokrojone piersi z kurczaka, wymieszać, przykryć i odstawić na ok. godzinę do lodówki.   Płatki kukurydziane przesypać do grubego foliowego worka i rozdrobnić np. za pomocą wałka do ciasta lub tłuczka do mięsa. Mięso po leżakowaniu wyjąć z lodówki i każdy kawałek z osobna dokładnie obtoczyć w płatkach. Kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec

Simply Food
Kurczak w zielonym pesto 199

które przygotowałam wczoraj do mozzarelli z pomidorami . Doszłam do wniosku, że zielone pesto z bazylii będzie idealnie pasowało do pieczonego kurczaka i w ten sposób powstało bardzo proste, szybkie, pięknie pachnące i wyśmienicie smakujące danie. Polecam! Składniki: 2-3 piersi z kurczaka pokrojone w grubsze paski. Ja użyłam, mięsa z wyfiletowanych udek z kurczaka, jest ono bardziej soczyste. zielone

Codzienne Gotowanie
Kąski kurczaka w płatkach 97

Takie kąski często robię w towarzystwie TYCH ziemniaczków pieczonych. W zależności od zapotrzebowania piekę razem w jednej brytfannie lub na dwóch przy większej ilości :) Bardzo lubię tego typu dania - samo się robi :) ja tylko zrobię szybką sałatkę i czekam leżąc do góry brzuchem aż się upiecze :D Ale nie zawsze piekę jako obiad - czasem jako przekąskę z dipem czosnkowym(...)śmietanowym :) choć możliwości jest jeszcze wiele :) Składniki: 2,5 piersi z kurczaka mały jogurt naturalny 3 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki bazylii 1 łyżeczka pieprzu ziołowego płatki kukurydziane Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka kroimy na pół (z grubości) i na mniejsze kawałki, nie rozbijamy. Przekładamy do miski, wlewamy jogurt naturalny

Kolorowy Przepisownik
Tarta z kurczakiem, cukinią i czerwoną cebulą 147

lodówki, ale nie trzeba. Dno i boki formy do tarty, o średnicy ok. 24 cm wylepić równomiernie ciastem. Ciasto nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez ok. 12-15 minut, aż nabierze złocistego koloru. Zostawiamy do przestudzenia. FARSZ: 250 g piersi kurczaka (1 podwójna) 1 duża cukinia 1 mała czerwona cebula sól, pieprz, suszone pomidory z czosnkiem MASA JAJECZNA: 4 jajka(...)kurczaka, następnie posyp posiekaną czerwoną cebulę i ułóż cukinię zakładając jeden krążek na drugi. Całość zalej masą jajeczną z serem. Tartę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz przez kolejne 30 minut, aż farsz wyroście, a wierzch się zarumieni. 5 min. przed końcem pieczenia posyp tartę startym serem, najlepiej parmezanem. Po upieczeniu całość możesz posypać ziołami, np. natką

Calzonella.com

Proponowane wyszukiwania