pieczona pierś - 1883 przepisów (strona:39/126)

Kurczak pieczony na piwie z warzywami 185

Zapraszam na kurczaka pieczonego w całości. Nigdy nie przepadałem za tym sposobem jego przygotowania - tak przygotowany kurczak wydawał mi się suchy i nijaki. A jednak przygotowany godnie z tym przepisem jest bardzo smaczny i soczysty. Dla mnie rewelacja - zachęcam do spróbowania. Do przygotowania dania użyłem: całego kurczaka o wadze ok. 2 kg, 75 gram masła, 5 ząbków czosnku(...)całości, kawałki marchewek i kawałki cebul. Całość umieściłem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni z włączonym termoobiegiem. Piekłem przez 2 godziny. Po tym czasie zdjąłem z kurczaka z puszki z piwem, powycinałem przy użyciu nożyc elementy kulinarne, to jest piersi, nogi i skrzydełka i nałożyłem na talerze wraz z upieczonymi warzywami. Podałem ze szklanką ciemnego piwa

Wyprawy kulinarne
Kurczak idealnie upieczony. 140

upieczony?  To oznacza dopieczone mięso na udkach i soczystą pierś. Nie zawsze udawała mi się taka sztuka. Ponieważ nóżki i pierś kurczaka zbudowane są z innych włókien, i wymagają innych temperatur o idealnego upieczenia. Kurczaka początkowo piekę w 120 stopniach a następnie w 180. Aby skórka była ładnie zrumieniona pod koniec pieczenia smaruję ją mieszaniną miodu i oleju

Codziennik Kuchenny
Nowe zlecenie, tort bikini :) 164

jego trzeba upiec 2 razy .  5 jaj 5 łyzek mąki pszennej 5 łyżek cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia  Kolejność: biszkopt orzechowy-krem pomarańczowy-kokos-masa ananasowa-biszkopt-krem waniliowy  jak piersi użyłam galaretkę :)mój mąż mówi że wyszły jak implanty  Kolejna część Wykrawanie kształtów :) naszych kobiecych "atutów". Masa Marshmallows do dekoracji  To masa

Kuchcikowoasi...Kawałek mnie
Kurczak z marchewką. 125

mięs i odstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie rozkłócamy jajko i przygotowujemy panierkę z bułki tartej, czarnego sezamu i otrąb.  Pierś maczamy najpierw w jajku, a później w naszej mieszance i smażymy na głębokim tłuszczu, bądź pieczemy w piekarniku w 175°C przez 15 minut.  Marchewka do obiadu: 4 marchewki pół pęczka natki pietruszki 2 łyżki masła szczypta

MamaOskarka
Kaczka w miodzie , czerwonych porzeczkach z jabłkami 235

problem z kaczkami. Kiedyś kiedy piekłam całe nadziewane jabłkami smakowały mi bo tłuszcz się wytapiał , a kaczka była aromatyczna i wilgotna. Piersi z kaczki jakie teraz można kupić są jakieś inne. Nie znoszę mięsa pół krwistego , a jak pierś obsmażę i potem duszę to skóra robi się nie taka. Pewnie w końcu dojdę do czegoś metodą prób i błędów

Buniabaje w kuchni
Szaszłyki z kurczaka marynowanego w trawie cytrynowej 185

Mięso dodać do marynaty i wymieszać aby każdy kawałek był pokryty marynatą. Odstawić do lodówki na około 4 godziny. Każdy pasek piersi z kurczaka nadziewać na patyk do szaszłyka tworząc harmonijkę. Szaszłyki ułożyć na folii aluminiowej i piec około 25min w 180C (po 15min szaszłyki odwrócić na drugą stronę). Szaszłyki podałam z ryżem oraz sosem czosnkowym

Amatorka kuchenna
Kurczak a’ la z Mezlai 122

macie problem, co chcielibyście zjeść na obiad, a chcecie sobie coś odmienić, to jest to ciekawa opcja. Ja kurczaka podałam z pieczonymi ćwiartkami ziemniaków oraz z mizerią z ogórków. Polecam, bo przepis jest godny zainteresowania. Składniki: - duża pierś kurczaka, - szklanka rosołu, - duże opakowanie jogurtu naturalnego; - sól, czarny pieprz, kurkuma + (ewentualnie świeża mięta posiekana); - oliwa; - ząbek czosnku Wykonanie: Kurczaka umyć

dom-agi.pl
Łódeczki z mozzarellą 345

Skworcu Wykonanie ; Piersi umyć , przeciąć środek tworząc sakiewkę. Natrzeć solą ,pieprzem, czosnkiem i bazylią. Naczynie żaroodporne natrzeć oliwą z pomidorków. Ułożyć piersi tworząc łódeczkę , do środka włożyć pomidorki pokrojone w paseczki i mozzarellę. Polać oliwą z pomidorów. Piec w temp 190 st około 25/ 30 minut . Smaczneg

Sama słodycz i szczypta chili
DROBIOWY PASZTET PIECZONY 140

zazwyczaj na święta, jednak teraz do świąt zostało jeszcze trochę czasu a mnie naszła ochota na domowy pieczony pasztet, więc czemu nie ;) Do przygotowania pasztetu wykorzystałam przypraw i foremek aluminiowych z zestawu  "Domowy pasztet"   Tradismak . Składniki: * 1 kg piersi z kurczaka * 400 g wątroby drobiowej * 3 marchewki * 1 korzeń pietruszki * pół korzenia selera * połowa pora * kilka ziarenek(...)Dobry Smak Jager * 2 jajka * 1 czerstwa bułka * pół szklanki rosołu Wykonanie: Z piersi kurczaka, warzyw, ziela angielskiego i liścia laurowego ugotować rosół. Wątróbki drobiowe podgotować w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka z rosołu razem z wątróbką i warzywami przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Farsz wymieszać z żółtkami jaja, namoczoną w rosole bułką, połową szklanki rosołu, solą, pieprzem

Zrób to smacznie
Filet z indyka faszerowany mielonym mięsem z piersi kurczaka i pieczarkami 248

Bardzo lubię pieczone mięso drobiowe. Najczęściej jednak przygotowuję takie pokrojone na kawałki. Kaczkę czy kurczaka w całości dość rzadko i równie rzadko np faszerowaną pierś indyczą. Dzieje się tak nie dlatego, że owego mięsa nie lubię, ale wiąże się to z brakiem doświadczenia i wyczucia temperatury piekarnika, a co za tym idzie lekką obawą przed niedopieczeniem lub przesuszeniem mięsa(...)termometr z sondą firmy Westmark możecie zakupić w promocyjnej cenie w sklepie internetowym Tarka i Miarka (link do produktu TUTAJ – KLIK ). Istnieje niepisana zasada, że mięso powinno się piec przez około godzinę na każdy kilogram, jednak nie zawsze piekarnik nagrzewa się do pożądanej temperatury. Z tego też względu czasami może się zdarzyć, że ta sama potrawa raz smakuje wyśmienicie

Smaki Na Talerzu
Sezon szparagowy czyli zapiekane szparagi 165

Szparagowy sezon rozpoczęty, cieszmy się nim bo tak szybko odchodzi ;) Proponuję wam zapiekankę, choć bardziej jest to pieczony omlet, tak czy siak był pyszny! wędzony kurczak nadał całości genialny smak ;) Składniki (około 2 porcji): 2 jajka wędzona pierś kurczaka około 10 ugotowanych białych szparagów 4 plastry  sera żółtego 5% tłuszczu dostępnego w sklepie Centrum Sylwetki   sól, pieprz(...)przez około minutę do jajek wrzucamy kurczaka, szparagi i ser, przyprawiamy solą i pieprzem przekładamy powstałą masę do żaroodpornego naczynia wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 170 stopni i pieczemy przez około 30 minut jemy po lekkim przestudzeniu SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Soczyste i aromatyczne piersi z kurczaka 442

Soczyste i aromatyczne piersi z kurczaka w marynacie na bazie oleju kokosowego okazały się świetnym pomysłem na szybki, zdrowszy obiad. Przygotowanie nie przysparza żadnych problemów, a

Słodkie okruszki
Kurczak zagrodowy pieczony na płasko, z masłem czosnkowym i pomarańczami 208

skrócić czas pieczenia, a tym samym zachować soczyste mięso i wytworzyć na nim chrupiącą skórkę. Polega na wycięciu z mięsa całego kręgosłupa i spłaszczeniu kurczaka na poziomie mostka. W ten sposób można również kurczaka z powodzeniem na płasko zamarynować, a później upiec na grillu, usmażyć na patelni czy nawet ugotować na parze. Kładziemy sobie kurczaka na desce, piersiami do dołu(...)przerwać, oddzielamy dłonią skórkę od mięsa na piersiach. W powstałą kieszonkę wkładamy na płasko naszykowane wcześniej plastry pomarańczy i cebuli, solimy. Skórkę z wierzchu smarujemy masłem z dodatkami, solimy, pieprzymy. Pokrojone w segmenty pomarańcze i cebule rozkładamy wokół kurczaka, lekko smarujemy je masłem. Reszta masła przyda się na później. PIECZENIE Piekarnik rozgrzewamy do 210⁰C. Gdy już się zagrzeje

Karo in the Kitchen
Myślał indyk o niedzieli... 185

cały w niej się zanurzył (mi wyszło ok. 7l wody). Pozostawiłam przez 24h w chłodnym miejscu. Pieczenie Z racji swoich gabarytów indyk potrzebuje sporo czasu na pieczenie. Źródła podają iż na każdy 1kg mięsa (z nadzieniem) potrzeba 35- 40min. pieczenia. Ważne jest także dobre rozgrzanie piekarnika przed umieszczenie tam ptaszora. Rozpiętość czasowa jest różna, jedni piszą, że potrzeba(...)Przygotowanie nadzienia W dniu pieczenia przygotowałam nadzienie. Apropos, czytając te wszystkie blogi dowiedziałam się, że błędem jest nadziewanie dupki indyka. Nadzienie powinno umieszczać się w "kieszonce" pod skórą na piersiach. Z jednego prostego powodu- piersi upiekłyby nam się za wcześnie w porównaniu z resztą ciałka, np. udkami. Właśnie, aby zrównać ten czas, nadzienie upychamy w piersi, dzięki czemu nie będą

bastalena

Proponowane wyszukiwania