papryczka pomidory w puszce 1 cukinia 1 papryka czerwona sól biały pieprz 1,5 ząbka czosnku 1 cebulakoperek oliwa z oliwek Paprykę czerwoną obtoczoną w niewielkiej ilości oliwy z oliwek kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika na 20 minut na 220 stopni C. Makaron wrzucamy do wrzącej, lekko osolonej wody i gotujemy al. dente(...)niewielką ilością pokrojonej czerwonej papryczki .Chwilkę dusimy. W międzyczasie kroimy cebulę w kosteczkę. Cukinię i czosnek przekładamy na talerz. Na tej samej oliwie smażymy cebulę. Wyjmujemy paprykę z piekarnika (papryka powinna być chrupiąca) i zawijamy ją w folię aluminiową – folia sprawi, że po chwili łatwiej obierzemy paprykę ze skórki. Do cebuli na patelni dodajemy jeden posiekany ząbek
Brzuszki Łakomczuszkilubi soczystych skrzydełek pieczonych z warzywami? Przygotowując taki obiad w łatwy sposób można przemycić warzywa nawet dla tych, którzy ich nie lubią- szczególnie dla dzieci. 1 kg skrzydełek 2 marchewki 1 pietruszka 2 duże ziemniaki 1 czerwona papryka Zalewa: 1,5 szklanki wody 0,5 szklanki keczupu 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki pieprzu 0,5 łyżeczki(...)cząbru Skrzydełka dokładnie myjemy. Marchewkę, pietruszkę oraz ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę lub plastry ( w zależności od upodobania). Paprykę kroimy w kosteczkę. W dużym żaroodpornym naczyniu układamy skrzydełka oraz warzywa. Przygotowujemy zalewę- mieszamy wodę, keczup i przyprawy. Zalewamy mięso. Pieczemy pod przykryciem około 45-50 minut w 190*C. Około 10 minut przed końcem odkrywamy i przypiekamy wierzch
VioletoweKucharzeniesię domowy obiad, jednak nie miałam czasu bawić się w gulasz ani ciemny sos. Postawiłam na coś łatwego i nieskomplikowanego: pieczone warzywa i pikantną wieprzowinę. Składniki: 1 "kotlet" wieprzowy 1 woreczek kaszy gryczanej 1 cukinia 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki zielonej 4 szparagi ze słoika 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 pomidory suszone 6 małych pieczarek(...)duże marchewki 2 ziemniaki 2 łyżeczki kukurydzy 1/2 kawałka mozarelli mięso : sól, pieprz, curry, sos sojowy, oliwa warzywa : sól, pieprz, papryka ostra&słodka, zioła prowansalskie, bazylia, 1 i 1/2 łyżka oliwy Przygotowanie: Kaszę gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Nagrzewamy piekarnik do 200'C. Mięso kroimy w paski, marynujemy w pieprzu i soli, łyżeczce curry, łyżce sosu sojowego
Kitchens Alphabetteraz promocja ) MARYNATA: 2 ząbki czosnku 1,5 łyżeczki soli 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 2 łyżeczki miodu 2 płaskie łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżka octu winnego 1/3 szklanki oleju rzepakowego SOS: sos zlany z pieczenia 1 szklanka wody pieprz sos sojowy jasny 1 łyżka śmietany kremówki mąka do zagęszczenia ewentualnie sól WYKONANIE: Mięso opłukać, osuszyć, przekroić
Kuchenne zapiski Edytymiędzyczasie ugotować kaszę jęczmienną, dodać do mięsa. Kukurydzę oraz startą mozzarellę przełożyć do reszty, doprawić suszoną papryczką chili, solą oraz pieprzem i wymieszać. Paprykę przeciąć na pół, wydrążyć gniazda nasienne, przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i nafaszerować nadzieniem. Wstawić do nagrzanego na 200 stopni piekarnika i piec 15-20 minut. W razie potrzeby 5 minut przed końcem pieczenia
Kraina Miodem Płynącanastępnie podsmażone pieczarki. Kiełbasę pokroić w plasterki , pomidora w ćwiartki i ułożyć na zapiekance. Śmietanę wymieszać z pomidorami z puszki, doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką i wlać do zapiekanki równo wylewając na jej wierzch. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż sos zgęstnieje. zapiekanka makaronowa z pomidorami
O kuchni z uczuciemblenderem lub rozgniatamy butelką płatki kukurydziane w umieszczone woreczku (kilka garści). Mieszamy okruchy z przyprawą, dodajemy garść siemienia lnianego i łyżeczkę ostrej suszonej papryki. Obtaczamy mięso w panierce i układamy na blasze z folią/papierem do pieczenia. Mięso trafia do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza na ok. 10 minut (ostatnie kilka minut z termoobiegiem dla ładniejszego, złotego koloru). Podajemy
Right Behind The Kitchenpiersi z kurczaka 2 całe jajka klasy M 4 plasterki ulubionej wędliny (u mnie schab) 4 plasterki żółtego sera duża szczypta słodkiej czerwonej papryki sól i pieprz do smaku bułka tarta olej do smażenia papier do pieczenia lub naczynie żaroodporne * dobrze dobrany rodzaj sera i wędliny gwarantuje dobry smak roladki; ser i wędlina powinny być wyczuwalne Przygotowanie: Piersi z kurczaka
Słodkie okruszkirównież polewać nią świeże pieczywo. Składniki: 3 główki czosnku szklanka oliwy z oliwek Po pół łyżeczki: soli tymianku bazylii oregano rozmarynu estragonu papryki chili kolorowych ziarenek pieprzu liście laurowe Czosnek obrałam z łupin. Zalałam oliwą. Piekłam czosnek w oliwie na bardzo małym ogniu przez około 20 minut. Można go również upiec w folii w piekarniku. Zioła wymieszałam w miseczce. Zalałam
potrawyregionalnecukinii. Brokuły. Ostatnia warstwa to ponownie plasterki ziemniaków. W miseczce rozmieszałam śmietanę i starty ser mozzarellę z dodatkiem łyżeczki czerwonej słodkiej papryki. Polałam sosem ziemniaki. Wstawiłam zapiekankę do piekarnika na około 30 minut i piekłam w temperaturze 200 stopni. Smacznego
potrawyregionalnepomidorach Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Penne z grillowanymi warzywami Spaghetti w pomidorach z pieczonym kurczakiem i bobem Spaghetti w pomidorach z czosnkiem i natką Spaghetti z kurczakiem, szpinakiem i serem gorgonzola Spaghetti ze szpinakiem i grana padano Spaghetti
Moja smaczna kuchniasurimi) - 1/2 papryki czerwonej - oregano - majonez - keczup Przygotowanie: Ciasto francuskie kroimy w kwadraty. Na każdy kwadrat kładziemy odrobinę majonezu, połówkę paluszka krabowego, plasterek papryki oraz szczyptę oregano. Wierzch skrapiamy kroplą keczupu i całość zawijamy w ruloniki. Pieczemy je w 180 C przez około 50 minut
Zainspirowana w kuchnirukolą i włoskimi orzechami Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pieczarkowa z kuskusem Pieczarkowa z makaronem i majerankiem Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierożki z ciasta
Moja smaczna kuchniaolejem blaszce i ręką uformować spód pizzy. Wierzch ciasta posmarować przecierem pomidorowym, i kolejno układać warstwy: kiełbasa z cebulą, pieczarki, pokrojona w kostkę papryka, pokrojone w plastry pomidory (ja parzę i ściągam skórkę), starty ser żółty. Piec w 220stopniach ok.15-25min. Pizzę poznać jest gotowa, gdy spód jest lekko zarumieniony. Smacznego
W kuchni u MonikiGotujemy do miękkości. Po wystudzeniu z kurczaka usuwamy kości i całość mięsa oraz warzywa mielimy w maszynce. Doprawiamy do smaku ponownie solą, pieprzem, papryką i gałką. Wszystko razem dokładnie mieszamy i umieszczamy w aluminiowych foremkach do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 190 o C w kąpieli wodnej ( foremki umieszczamy na blaszce/formie z wodą i tak pieczemy. Pasztet nie będzie
Smaki Ewy