pieczona karkówka - 1980 przepisów (strona:57/132)

Pieczeń do chleba 211

Dzisiaj mam propozycję na pieczeń do chleba, którą doprawiłam czosnkiem, cebulą i majerankiem. Jest to więc kolejna propozycja dla zwolenników czosnku. Pieczeń jest miękka, wilgotna i bardzo aromatyczna :) Składniki: 500 g mielonej karkówki 500 g mielonej łopatki 1/2 szklanki bułki tartej (125 ml) szklanka wody (250 ml) 1 duża cebula 8 ząbków czosnku 2 jajka 2 czubate łyżeczki majeranku(...)wymiarach: 6 cm x 10 cm x 23 cm. Do foremek wkładamy tyle mięsa, aby od góry zostało 1 cm wolnej przestrzeni. Foremek aluminiowych nie trzeba niczym smarować. Pieczeń nie przyklei się do nich. Tak przygotowaną pieczeń wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 60 minut. Ja piekłam w temperaturze 175 stopni, grzałka dolna + grzałka z termoobiegiem

Smak mojego domu
SMACZNE DANIA PRZYGOTOWANE Z MULTIGRILLEM KUVINGS 63

rózgi kuchennej. Dodać mąkę, sól, proszek do pieczenia i cukier. Wymieszać, aby składniki dobrze się połączyły i nie było grudek mąki.  Na multigrillu rozgrzać płytę takoyaki. Do każdego wgłębienia płyty wlewać przy pomocy łyżeczki małe porcje ciasta. Piec placuszki na rumiano z obu stron. Przed podaniem posypać je cukrem pudrem. Karkówka duszona z cebulą w sosie pomidorowym - składniki(...)łyżeczka czosnku granulowanego * 1/3 szklanki wody * olej do smażenia Wykonanie: Karkówkę delikatnie rozbić tłuczkiem, cebulę obrać, przekroić na pół, pokroić w cienkie piórka. Do miseczki wlać wodę, dodać ketchup, passatę pomidorową oraz wszystkie przyprawy, wymieszać. W multigrillu rozgrzać głęboką płytę, wylać odrobinę oleju. Plastry karkówki poukładać na płycie obok siebie, obsmażyć z obu stron. Na wierzch ułożyć plastry cebuli

Zrób to smacznie
Szaszłyki na grilla z karkówką i warzywami 94

Szaszłyki na bogato z 3 rodzajami mięsa i kolorowymi warzywami. Kiełbasa grillowa, boczek i karkówka w marynacie z musztardy i miodu. Mięso z karczku w słodko pikantnej marynacie, to najważniejszy element tych szaszłyków. Całość komponuje się wyśmienicie, pieczenie na grillu zapewnia aromat i niepowtarzalną chrupkość. Poza sezonem grillowym szaszłyki można najzwyczajniej upiec w piekarniku. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name(...)warzywami 5 od 2 osób Autor: Martyna Pietruszka Danie: Dania główne Trudność: Łatwe Porcje 20 sztuk Przygotowanie 30 min. Pieczenie 40 min. Kalorie 280 kcal Wyśmienite szaszłyki na grilla z kolorowymi warzywami, boczkiem, kiełbasą i mięsem z karkówki marynowanym w sosie miodowo musztardowym. Składniki: KARKÓWKA W MARYNACIE 300 g karkówki 3 łyżki musztardy miodowej 2 łyżki płynnego miodu 3 łyżki

ProstePesto.pl
Wołowina po cygańsku z piekarnika 49

Pieczony udziec wołowy wręcz rozpływa się w ustach i można dzielić go samym widelcem bez noża. Wołowina z piekarnika po cygańsku jest dość łatwym do przygotowania daniem na obiad. Pieczona wołowina będzie miękka, jeśli użyjemy niezbyt chudego kawałka mięsa i odpowiednio zamarynujemy. Do pieczenia, a raczej duszenia w piekarniku dobrze sprawdza się niezbyt chudy udziec wołowy, karkówka

Kuchcik gotuje
Karkówka po zbójnicku 54

czosnku – przeciśnięte przez praskę 1 płaska łyżeczka cukru pół łyżeczki soli szczypta pieprzu i ostrej papryki       *** Karkówkę kroimy w cienkie plastry – około 10 sztuk *** *** Mięso oprószamy z dwóch stron przyprawą do gyrosa *** *** Przyprawioną karkówkę obtaczamy w mące *** *** Plastry mięsa obsmażamy z dwóch stron na rozgrzanym oleju *** *** Podsmażone mięso układamy w naczyniu żaroodpornym *** *** Cebulę kroimy(...)Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 1,5 – 2 godzin , do miękkości mięsa *** *** Podczas pieczenia w naczyniu utworzy się pyszny gęsty sos (po wyjęciu z piekarnika potrawę przełożyłam do większego naczynia) *** *** Jednocześnie możemy upiec w piekarniku ziemniaczki i mieć pyszny obiad za jednym pieczeniem Przepis tutaj (KLIK) *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: POMYSŁY

Blog z Apetytem
Wyniki Konkursu z Folwark 142

Sposób przygotowania: Kotlety rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy. Układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy około pół godziny. W tym czasie pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w piórka. Podsmażamy je na patelni. Karkówkę wyciągamy, kładziemy na nią pieczarki i cebulę. Smarujemy sosem czosnkowym. Zapiekamy całość jeszcze około 10-15 minut. Kolejne 2 równorzędne miejsca(...)ziołowego z suszonymi pomidorami 1/2 szklanki wody Składniki suche: 1 i 1/3 szklanka mąki pełnoziarnistej 8 suszonych pomidorów 4 łyżki tartego sera 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia olej do smarowania Twarożek 1 kostka chudego twarogu 1/2 pęczka drobno posiekanej botwinki 4 łyżki sosu czosnkowego FOLWARK http://folwark.com.pl/produkty/sos-czosnkowy-m/ 2 łyżki siekanego koperku Potrzebne: maszynka do minipączków

Z Kuchni Do Kuchni
Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami 180

Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami to bardzo szybko, bardzo prosta i niezwykle smaczna przystawka. Danie to możemy przygotować zawsze kiedy odwiedzą nasz niespodziewanie znajomi. Przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Karkówka wieprzowa pieczona na cebuli 154

dnie blachy polanej olejem jeden plaster obok drugiego, posypujemy pieprzem. Obieramy pieczarki, kroimy w cienkie plasterki razem z ogonkami do miski. Na przygotowaną cebulę układamy dość ciasno plastry karkówki, na wierzch każdego plastra dajemy pieczarki delikatnie je dociskając. Blachę przykrywamy szczelnie folią aluminiową (nie ma znaczenia, którą stroną)podwijając ją pod brzegi blachy. Jeśli macie folię za małą do przykrycia(...)stronę uważając, żeby pieczarki nie spadły, przykrywamy z powrotem tą samą folią i pieczemy jeszcze 20 minut. Na koniec zdejmujemy folię, odwracamy mięso, pieczemy bez przykrycia 5 minut. Mięso powinno być delikatne i kruche. Smacznego :)) karkówka, wieprzowina, cebula, pieczarki

Bułka z Chlebem
Pieczona karkówka 173

minut ( ważne -po 15 minutach należy karkówkę przekręcić ) . Krok 6 . Po 30 minutach zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec ok 2 godzin. Ponieważ czas pieczenia zależy od grubości mięsa ,należy sprawdzać wykałaczką czy jest miękkie.  Bardzo ważne jest co kilka minut podlewać mięso wydzielanym sokiem . Jak mam zamiar wykorzystać część  pieczeni na obiad to pod koniec

Eli Gotowanie
„Blaszka smaków” czyli karkówka i warzywa z piekarnika 105

jeszcze lepiej zapewniam składniki na około 4 osoby: mięso: 4 grube plastry karkówki, nie rozklepane takie około 1 do 1,5 cm 4 plastry sera dowolnego gatunku ( lub kilka mniejszych, chodzi o taką ilość żeby pokryła cały kawałek karkówki) 2 cebule średniej wielkości czosnek granulowany do doprawienia karkówki (lubiana ilość) 4 łyżki majonezu 4 łyżeczki musztardy miodowej sól, pieprz(...)pół cebuli na kawałek mięsa), a następnie serem. Ser warto „złapać” wykałaczką żeby podczas pieczenia nie zjechał z mięsa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Warzywa obierz, pokrój w niezbyt grube plasterki. Ziemniaki wymieszaj z oliwą i ziołami prowansalskimi. Na tej samej blaszce do pieczenia na której spoczywa mięso, ułóż teraz warzywa, tworząc z nich coś w rodzaju przekładanego węża

Ogrodnik w podróży
Karkówka z żurawiną i morelami 47

Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie przepis. Wszystkie składniki wkładasz do woreczka i pieczesz a w tym czasie masz czas na przygotowanie surówek. Soczysta Karkówka z suszonymi owocami które sprawiają, że mięso jest słodkie i rozpływa się w ustach. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Przepis na domowy smalec z boczkiem i jabłkiem 278

smalec z boczkiem Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów, a jeżeli spodobał Ci się ten przepis będzie mi miło za polubienie strony. Karkówka duszona w sosie własnym Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i cebulą Pieczone ziemniaki z piekarnika Sałatka warstwowa gyros – Ksiega-smaku.pl Artykuł Przepis na domowy smalec z boczkiem i jabłkiem pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Przepis na domowy smalec z boczkiem i jabłkiem 122

smalec z boczkiem Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów, a jeżeli spodobał Ci się ten przepis będzie mi miło za polubienie strony. Karkówka duszona w sosie własnym Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i cebulą Pieczone ziemniaki z piekarnika Sałatka warstwowa gyros – Ksiega-smaku.pl Artykuł Przepis na domowy smalec z boczkiem i jabłkiem pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Karkówka pieczona w piwie i cebuli 162

Przygotowujemy marynatę: keczup i musztardę mieszamy z solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. Marynatą nacieramy karkówkę, odstawiamy na min. 1 godzinę.  3. Karkówkę mieszamy z cebulą i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy piwem, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,5 godziny. W tym czasie piwo powinno odparować a w naczyniu powinna zostać niewielka ilość sosu. Jeśli piwo za szybko

Szefowa kuchni
Karkówka w sosie cebulowo-paprykowym wg Aleex 142

smak po smażeniu mięsa i cebulki rozpuścił się. 6. Pokroić paprykę na paseczki. Powkładać je pomiędzy plastry obsmażonego mięsa. 7. Wodą z patelni zalać karkówkę z cebulką i papryką. Doprawić solą, pieprzem, czosnkiem, cebulką. 8. Piec w piekarniku w temp. 200 stopni C w opcji dół-góra przez 1 godzinę. 9. Wyjąć naczynie z piekarnika. Mięso wyłożyć na pokrywkę

W mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania