pieczona karkówka - 1980 przepisów (strona:63/132)

SAŁATKA ZE SZPINAKIEM, TRUSKAWKAMI I FETĄ 159

przy tym bardzo prosta w wykonaniu - jedynie 4 składniki i 10 minut pracy! Idealnie pasuje do dań z grilla, np. do karkówki lub piersi z kurczaka, a także do obiadu - u mnie idealnie sprawdziła się z pieczonym kurczakiem i pieczonymi ziemniaczkami 😋 Można podać ją również samą z grzankami. Dla mnie to sałatka uniwersalna. Mogłabym jeść ją non stop

Kuchnia MagdaLeny
ZEBERKA Z GRILLA 93

Krok 3. Zamarynowane żeberka pieczemy na grillu z każdej strony - smarujemy w trakcie pieczenia marynatą. Gotowe, zrumienione żeberka podajemy z pieczonymi ziemniakami, marynowanymi papryczkami i korniszonami. Całość dekorujemy natką pietruszki. Smacznego :)   Zobacz również przepis na karkówkę z grilla

Moja Książka Kucharska
Kanapkowa karkówka. 119

majeranek, lubczyk,sól, pieprz, paprykę rozcieramy w moździerzu, tak utarte przyprawy wymieszać z oliwą, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,  nakłuć karkówkę, natrzeć marynatą obłożyć cebulą zostawić, w lodówce przykrytą folią aluminiową na noc, mięso przed pieczeniem posmarować musztardą, włożyć do rękawa z marynatą, mięso wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 1 godz., następnie wyjmujemy

Kuchnia Beaty
Kotlety mielone "pogołąbkowe" 138

Wyszły bardzo pyszne i soczyste. Świetnie nadają się też do zamrożenia i w sytuacji kryzysowej ,zawijamy kotlety pojedynczo w folię aluminiową i pieczemy przez 30 min w temperaturze 200°C. Składniki 100 g ryżu 250 g mielonej karkówki 1/2 pęczka koperku cebula łyżka smalcu jajko sól ,pieprz bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie Ryż gotujemy al dente ,bez soli. Dodajemy

R'n'G Kitchen
Pieczeń koperkowa do chleba 106

położyć na chleb, a  macie świeży koperek,  mam dla Was pewną propozycję. Co powiecie na pieczeń  koperkową ? Aromatyczną, delikatną, ... pyszną. Niewiele zachodu, a w sklepie takiej nie kupicie.  Składniki: 300 g mielonej łopatki 300 g mielonej karkówki 80 ml bułki tartej 160 ml wody 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 3 czubate duże łyżki(...)majeranku 3/4 płaskiej łyżeczki pieprzu 1 płaska łyżeczka soli Wykonanie: Bułkę tartą zalewamy wodą i mieszamy. Cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki pieczeni umieszczamy w misce i całość dokładnie wyrabiamy. Mięso wkładamy do foremki tak, aby co najmniej 1 cm od góry był wolny.  Do wykonania pieczeni zazwyczaj używam

Smak mojego domu
Bigos z białej kapusty 70

czerwonej papryki 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego sól, pieprz Przygotowanie:   Karkówkę zamarynowałem kilka godzin. Upiekłem z brytfance pod przykryciem ok. półtora godziny w temperaturze 180 stopni C, Pod koniec pieczenia zdjąłem pokrywę. Kapustę umyłem, usunąłem uszkodzone liście z wierzchu, poszatkowałem dość grubo. Poszatkowaną kapustę umyłem i przecedziłem przez duże sito(...)Smażyłem do czasu, aż cebula ładnie się zeszkliła. Przygotowałem garnek na kapustę. Wlałem trochę wody na dno (ok.2 szklanki) wrzuciłem do niego kapustę, dodałem zawartość patelni odsączając tłuszcz. Upieczoną karkówkę pokroiłem na kawałki, a kiełbasę w plasterki. Również dodałem do kapusty. Zagotowałem. Dodałem do kapusty koncentrat pomidorowy, pokrojone namoczone wcześniej prawdziwki ( wraz z wodą z moczenia ), sól, pieprz, ziele, listki

R'n'G Kitchen
Karkówka w marynacie musztardowo-miodowej 128

niezbyt gęstej pasty). Obsmażone plastry karkówki oprószamy delikatnie z obu stron świeżo mielonym pieprzem i solą. Mięso wkładać do brytfanki lub żaroodpornego naczynia, każdy plaster posmarować z obu stron marynatą i ułożyć na nim po łyżce zeszklonej cebuli. Tak przyprawione mięso przykryć i odstawić na co najmniej 2 godziny, aby mięso przeszło marynatą. Piec pod przykryciem w nagrzanym(...)minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni C i jeszcze 25 minut. Jakieś 7 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę i pozwolić by mięso się zarumieniło. Po upieczeniu przykryć i odczekać z 5 minut, aby mięso odpoczęło (doszło). Zobacz również: Karkówka z pieczarkami i cebulką Karkówka w sosie  słodko-kwaśnym Karkówka w ketchupie

Kuchcik gotuje
Karkówka pieczona z czosnkiem i majerankiem 321

Mięsa piekę nie tylko na Święta. Wolimy do kanapek takie przygotowane w domu niż kupne wędliny, w których nie wiadomo co jest. Karkówka jest wdzięcznym materiałem do takich rzeczy bo można ją przyprawić na różne sposoby i po upieczeniu zawsze będzie pyszna. Schłodzoną kroję w cienkie plasterki i serwuję do pieczywa i sałatek a grubsze kawałki można podgrzać i podać(...)jako mięso na obiad. Ja wolę doprawić mięso sama, ale nadają się do tego także gotowe zestawy przypraw - bardzo dobry jest karczek na ostro pieczony w mieszance grillowej . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Pieczone skrzydełka w pysznym sosie - smażone na oleju rzepakowym 175

Dawno nie jadłam tak pysznych skrzydełek...w sumie to bardziej smakował mi sos w którym skrzydełka się piekły.. Sos ten podpatrzyłam gdzieś w necie , ale nie pamiętam gdzie..pamiętam tylko, że to była karkówka ..a ja zrobiłam skrzydełka..a w sumie to i tak sos przerobiłam po swojemu zmieniając i dodając kilka składników...no i ilość wedle gustu...szczerze(...)skrzydełka, a na nie wymieszane pieczarki z cebulą i marchewką. Wszystkie składniki zalewy przełożyć do garnka i zagotować.  Gorącą zalewę wylać do naczynia ze skrzydełkami do zapiekania, przykryć. Piec aż skrzydełka będą miękkie

Moje domowe kucharzenie
Karkówka w słodkim sosie 183

piekarniku dwie godziny. W przepisie podaję by w pierwszy dzień marynować mięso, a dopiero w drugi piec, ale można też zrobić wszystko w ciągu jednego dnia. Czyli - 3 h wcześniej zamarynować mięso, a potem przygotować resztę. Smacznego ! Dajcie znać jak wyszła Wasza karkówka, a może znacie lepszy przepis na to mięso ? Napiszcie w komentarzach

Justa próbuje gotować
Sos serowy z mięsem mielonym i test patelni tytanowej WOLL 56

pysznych mięsnych potraw i zapiekanek wymaga wcześniejszego podsmażenia mięsa na patelni, a  dopiero później pieczenia. Dzięki odpinanej rączce i funkcji click-by-click staje się to o wiele łatwiejsze - no i mamy mniej do zmywania :) )  Wypróbowałam tę funkcję do przygotowania mojej karkówki po myśliwsku , którą obsmażyłam, a następnie tylko zalałam i wstawiłam do piekarnika. W taki sam sposób

Lekcje w kuchni
Karkówka w sosie piwno-cytrusowym 13

Karkówka to ostatnio nasze ulubione mięso, które dość często gości obiadową porą. Lubię takie obiady, gdy nie trzeba stać nad patelnią i smażyć każdy plaster osobno. Tym bardziej, że pracuję również popołudniami, a wtedy moi pacjenci nie muszą czuć zapachów mojego obiadu. Nienawidzę, gdy włosy pachną jedzeniem, a dzieje się tak zawsze podczas smażenia. Szybki sos, trochę warzyw i można(...)cebulę pomiędzy plastry karkówki, resztę włożyć do naczynia obok mięsa. – Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w plasterki i dodać do cebuli. – Wymieszać wszystkie mokre składniki sosu, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i resztę przypraw. – Polać sosem karkówkę ułożoną plaster przy plastrze. Widelcem rozchylić plastry mięsa, tak aby sos wszedł pomiędzy każdy plaster. – Piec przez 2 godziny

To co kocham
Karkówka pieczona z pieczarkami w majonezie i ketchupie 111

Szukacie pomysłu na pyszny obiad który przygotuje cię w kilka minut , więc to właśnie jest danie dla was. Pyszna karkówka z pieczarkami zapieczona w sosie z majonezu z ketchupem. Przygotowanie to maksymalnie 10 minut plus pieczenie. Polecam

Swojskie jedzonko
Karkówka w sosie piwno-cytrusowym 102

cebuli. – Wymieszać wszystkie mokre składniki sosu, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i resztę przypraw. – Polać sosem karkówkę ułożoną plaster przy plastrze. Widelcem rozchylić plastry mięsa, tak aby sos wszedł pomiędzy każdy plaster. – Piec przez 2 godziny w zamkniętym naczyniu, w temp. 220 st.C lub w slowcookerze przez 6 godzin

To co kocham
„Bizony” nadziewane kotlety z karkówki 374

„Bizony” nadziewane kotlety z karkówki Bizony – skąd ta nazwa , otóż moje dziecię, jak zobaczyło ich wielkość krzyknęło : ” jakie bizony !”, zapewne, miał

Ogrodnik w podróży
4 pomysły na wegańskiego grilla 93

ubijania, ale tak żeby się nie rozpadły. Do naczynia włóż grzyby i wlej 2 łyżki oleju, dodaj opakowanie przyprawy do karkówki oraz sól oraz pieprz do smaku i wymieszaj.  Następnego dnia ułóż boczniaki na grilla i piecz z obydwu  stron do pożądanego zarumienienia. Szaszłyki warzywne Składniki: ulubione warzywa - u mnie bakłażan, cukinia, pieczarki, papryka, pomidorki koktajlowe(...)łyżeczka suszonego czosnku Przygotowanie: Dzień przed grillem pokrój warzywa na małe kawałki i zamarynuj w odrobinie oleju z przyprawami. Zrób szaszłyki i piecz na grillu z obydwu  stron do pożądanego zarumienienia. Ziemniaki pieczone  Składniki: ziemniaki  folia aluminiowa Przygotowanie: Każdego ziemniaka dokładnie owiń folią aluminiową i umieść między węglem/brykietem.  Piecz

wegujemy