Karkówka faszerowana suszonymi śliwkami
Karkówka faszerowana suszonymi śliwkami
Tak samo jak karkówkę można zrobić schab, jest równie dobry. Składniki: 2 kg karkówki 200 g suszonych śliwek kalifornijskich 3-4 łyżki octu balsamicznego 4 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego suszony rozmaryn 1/2 szklanki czerwonego wina (wytrawnego) sól pieprz Wykonanie: Marynowanie: Karkówkę nacieramy solą i pieprzem i skrapiamy octem balsamicznym. Oprószamy rozmarynem, dorzucamy liście laurowe i ziele angielskie. Tak przygotowaną karkówkę marynujemy 24 h. Na drugi dzień, wydrążamy w ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu IMPRESJA SMAKU
Autor
Izabela Furmańczyk
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
karkówka, śliwka, mięso, schab, dania mięsne, mięsa pieczone, schab ze śliwką, pieczona karkówka, karkówka pieczona, drugie danie
Inne przepisy z IMPRESJA SMAKU
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję