pieczona kaczka - 1171 przepisów (strona:54/79)

Pasztet z kaczki 121

wcześniej składniki- obrane mięso z kaczki, boczek, wątróbkę, podduszoną cebulę oraz bułkę mielimy. Wbijamy jajka, dodajemy przyprawy i miksujemy na gładką masę. Wyrobiony pasztet przekładamy do foremek. Piekarnika nagrzewamy do 190⁰C. Na najniższym poziomie piekarnika zostawiamy blaszkę z jego wyposażenia , wypełnioną wodą do połowy boków. Na ruszcie ustawiamy foremki z pasztetem i pieczemy 1 godzinę. W trakcie pieczenia

Kuchnia w czekoladzie
Bażant duszony w czerwonym winie 131

bulionu drobiowego (u mnie z kaczki), Bażanta oczyścić, pokroić na pół lub na 4 części (zależy od wielkości ptaka), oprószyć solą i trawą żubrową. W garnku z grubym dnem, na rozgrzanym tłuszczu, obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron. Zalać winem i bulionem. Dodać owoce jałowca, pieprz. Dusić do miękkości pod przykryciem. Podałam z pieczonym topinamburem.  zastawa

królestwo garów
Wytrawne 182

Przepis na kociołek Sałatka z pieca Boeuf Stroganow Sałatka z brokułem i fetą Francuska zupa cebulowa Schab gotowany soczysty Pasta z makreli wędzonej Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Ryba w sosie jogurtowym Krewetki po tajsku w mleczku Bruschetta caprese Rolada z indyka Lasagne bolognese Cannelloni Zupa bułgarska Sałatka z kurczakiem Pasztet domowy Pierś z kaczki Lasagne ze szpinakiem Pierś z gęsi

Biały fartuszek
Piersi kaczki z suszonymi owocami, jablkami i majerankiem 196

majerankiem 2 piersi kaczki 6 suszonych śliwek 4 suszone morele majeranek sól pół pomarańczy, bez skórki jabłko, obrane i pokrojone na ćwiartki Piekarnik nagrzewamy do 140 st.C. Piersi nacinamy z boku, nadziewamy śliwkami i morelami. Solimy i nacieramy majerankiem. Układamy w naczyniu do zapiekania skórą do góry. Obkładamy owocami. Przykrywamy i pieczemy ok. 90 minut. W połowie pieczenia polewamy wytworzonymi

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pasztet z kaczki ze śliwkami wędzonymi 127

bulionie, w którym gotowała się kaczka. Gdy namięknie odcisnąć. Wątróbkę podsmażyć na różowo w środku. Zemleć mięso razem z wątróbką, i odciśniętą bułką. Mięso mielimy trzykrotnie. Do masy mięsnej dodać tłuszcz, śliwki wraz ze śliwowicą i dokładnie wymieszać dodając do smaku sól, gałkę muszkatołową i imbir. Następnie dodać jajka, dokładnie wymieszać. Formy do pieczenia (keksówki) wyłożyć papierem do pieczenia

królestwo garów
Placuszki z ricottą i truskawkami 184

Placuszki z ricottą i truskawkami to moje popisowe danie na szybkie i smaczne śniadanie. Placuszki są puszyste i delikatne w smaku. Sprawdźcie przepis, zaskoczcie swoją drugą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Carpaccio z buraka z pestkami dyni styryjskiej 164

tarty dodatek do kaczki i pyz. Dziś będzie carpaccio, zapewne wielu z Was zna to danie, jednak ja postanowiłam je przygotować trochę inaczej. I tak to dodanie serka feta i dyni styryjskiej okazało się bardzo trafne ponieważ wyszło mega wykwintne danie. Dodam jeszcze, że buraczki do carpaccio można zarówno gotować jak i piec, jednak ja zdecydowanie polecam

Jadło i czytadło
Bułeczki z leśnymi jagodami i szwedzki stól 170

leśnej ekipy Bukosz, Bobek, Kaczka, Tomek, Szycha, Werka, Kamil, Andrzej, Borys, Julka i dopiszcie kogo jeszcze pominęłam... Bułeczki z leśnymi jagodami: - 1,2 kg mąki pszennej - 25 dag cukru - 1 i 1/2 szklanki mleka - 15 dag margaryny  Optima Omega 3 - 6 jaj - 10 dag świeżych drożdży - szczypta soli 1. Blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Margarynę roztapiamy i odstawiamy

Apetyczna babeczka
PIERSI Z KACZKI W SOSIE ŻURAWINOWO - WIŚNIOWYM 158

zrobić: Piersi z kaczki naciąć od strony skóry w kratkę do głębokości mięsa, natrzeć solą i pieprzem. Tak przygotowane położyć skórą do dołu na zimną patelnię i smażyć do momentu wytopienia się tłuszczu i ze złocenia skórki. Mięso odwrócić i smażyć jeszcze około 3 minuty. Usmażone piersi przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni(...)wydłużyć czas pieczenia o kolejne 4 minuty. Po upieczeniu piersi położyć na desce, żeby "odpoczęły". Do garnka wsypać umytą żurawinę i wiśnie, dodać miód i sok z cytryny. Całość dusić około 15 minut, od czasu do czasu mieszając i podlewając winem. Mięso pokroić na grube plastry i podawać ułożone na sosie. Ja swoją wersję podałam również z pieczonymi ziemniakami

Kuchnia w opałach
"Duck in black currant sauce with green pease puree" - Kaczka z sosem z czarnej porzeczki i puree z zielonego groszku 126

Przygotowanie: 1 . Pierś z kaczki należy oprószyć solą, pieprzem, dodać 3 łyżki sosu sojowego i 2 łyżki miodu, a następnie odstawić do lodówki na min.3h, najlepiej na całą noc. 2. Wyjąć z lodówki i podsmażyć z każdej strony po 2minuty. Piekarnik rozgrzać do 200stopniu z naczyniem żaroodpornym i następnie przełożyć mięso do piekarnika i piec przez 13 minut. 3. Porzeczkę

Coś z niczego
Kaczka z sosem z czarnej porzeczki i puree z zielonego groszku 193

Przygotowanie: 1 . Pierś z kaczki należy oprószyć solą, pieprzem, dodać 3 łyżki sosu sojowego i 2 łyżki miodu, a następnie odstawić do lodówki na min.3h, najlepiej na całą noc. 2. Wyjąć z lodówki i podsmażyć z każdej strony po 2minuty. Piekarnik rozgrzać do 200stopniu z naczyniem żaroodpornym i następnie przełożyć mięso do piekarnika i piec przez 13 minut. 3. Porzeczkę

Coś z niczego
Odświętna gęś 202

oliwy lub oleju Przygotowanie: Kaczkę doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, tymiankiem, rozmarynem, a także pokrojonymi ząbkami czosnku , które wciskamy w nacięcia w skórze. Gęś umieszczamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem lub oliwą. Dokładamy kilka kulek ziela angielskiego i liście laurowe i odkładamy na noc do lodówki. Gęś wyjmujemy z lodówki na ok. 30 min przed pieczeniem. Umieszczamy w piekarniku nagrzanym

Zakręcony Widelec
Czosnkowa marynata do karkówki 216

Sezon grillowy jest pomału się rozpoczyna. Najwyższa pora na parę przepisów na dania z grilla. Dziś będzie to czosnkowa marynata do karkówki. Nie bójcie się czosnku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Majerankowe Nogi Z Kaczki 130

Już któryś raz robię nogi z kaczki i poprzednie przepisy nie były jakieś wybitnie smaczne żeby się nimi tu dzielić z Wami, ale ten przepis zasługuje na to. Majeranek z kaczką komponuje się doskonale i nie żałujcie go obsypując nim nogi ! Składniki dla 2 osób: 2 ćwiartki/nogi z kaczki 2 łyżki masła lub oliwy z oliwek (może być smakowa(...)pieprz 1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni bez termoobiegu. 2. Nogi myjemy, osuszamy ręcznikiem i polewamy oliwą (jeśli używamy masła to tylko smarujemy nim naczynie w którym będą się piekły nogi) następnie nacieramy przeciśnięty przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i na samym końcu majerankiem. 3. Nogi kładziemy skórką do dołu, przykrywamy pokrywką lub szczelnie folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika

Gotowanie...to proste !
Najpopularniejsze przepisy w 2016 roku 203

szpinakiem i mozzarellą Pieczone piersi kurczaka nadziewane mozzarellą i bazylią Makaron z kurczakiem w sosie teriyaki Chrupiące frytki z cukinii z piekarnika Pyszna sałatka jajeczna Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Pikantna zupa tajska z makaronem Szybkie kakaowo-kawowe ciastko z mikrofalówki (bez jajek) Ciasto jogurtowe mojej mamy z owocami Miodowe udka z kaczki Skrzydełka w coca coli Przepyszne

karmelowy

Proponowane wyszukiwania