pieczona kaczka - 1171 przepisów (strona:48/79)

Filet z kaczki na racuszkach z jabłkami w sosie śliwkowym 127

stołowe miodu, 1 łyżka stołowa masła, 10 g cukru, 100 ml bulionu. Przygotowanie fileta z kaczki z sosem śliwkowym: Filety z kaczki ze skórą nacinamy, nacieramy solą i pieprzem. Obsmażamy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 C i pieczemy przez 10 min. W międzyczasie przygotowujemy sos śliwkowy, karmelizujemy cukier z masłem, dodajemy miód oraz

KUCHNIA POLSKA
Paszteciki w cieście kruchym drożdżowym 173

dowolnego kształtu paszteciki i napełniać ulubionym farszem. Smarować rozbełtanym jajkiem. Wstawiać do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 15 – 20 minut, aż się zrumienią. Ja upiekłam paszteciki z nadzieniem z płucek cielęcych . Paszteciki można również nadzieniem ze szpinakiem , z kaczką , z mięsa ze szpinakiem ...  zastawa

królestwo garów
Pieczona pierś z gęsi 99

akcję zachęcającą do jedzenia polskiego drobiu – kaczek i gęsi . Specjalnie po te mięsne rarytasy udaliśmy się w sobotę rano do sklepu i pewnie gdyby nie tak wczesna pora to nie włożylibyśmy do koszyka ostatniej paczki piersi z gęsi . Do jej przygotowania posłużyliśmy się poradą dotyczącą namaczania mięsa w solance, długo ją piekliśmy zachowując odpowiednie temperatury i czas, więc efekt

niecodziennikpary
Pieczony , butelkowy kurczak po pekińsku 99

Pieczony, butelkowy kurczak po pekińsku Pieczony kurczak – to hasło u nas w domu , zawsze cieszy się uznaniem . Kurczak butelkowy po pekińsku , to taka wariacja kuchenna , moja osobista Zaczerpnęłam z przepisu na kaczkę po pekińsku , sposób przygotowania skóry i kilka przypraw . Resztę dodałam od siebie , efekt ? Wspaniała chrupiąca skórka , bez cienia tłuszczu , jak u kaczki po pekińsku . Aromatyczne(...)dwie . Po tym czasie wyjmujemy . Powtórnie nabijamy na butelkę z wodą , ustawiamy na blaszce wypełnionej wodą i wstawiamy do wcześniej nagrzanego piekarnika do temperatury 180 C z termoobiegiem . Pieczemy około 1,5 – 2 godzin w zależności od wielkości tuszki ( im większy , tym dłużej ) . W trakcie pieczenia , można delikatnie osłaniać folią aluminiową , te partie kurczaka , które zbyt szybko się przypiekają

Ogrodnik w podróży
Łosoś teriyaki z fasolką 180

Łosoś teriyaki z fasolką to propozycja dla osób, które lubią połączenie azjatyckich smaków ze zdrowymi produktami. Niewątpliwie łosoś uchodzi za niezwykle zdrową rybę. Wbrew pozorom jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kuchnia polska z Lidlem i Karolem Okrasą 193

pięknie zastawionym stole. Robiliśmy między innymi tatara ze śledzia na grzankach, proziaki, bardzo aromatyczną zupę grzybową z pieczonym dorszem, tatara z jelenia, tatara z sandacza , tatara wołowego w omlecie, tatara z łososia, carpaccio z podwędzanej polędwicy wołowej czy opalaną pierś z kaczki. Ja z moją najlepszą drużyną stworzyłyśmy pyszne placuszki z gotowanych ziemniaków z suszonymi pomidorami. Pycha! Na koniec

karmelowy
Szybkie kanapki z pasztetem 136

utrzymania zdrowej skóry oraz zabezpieczenia przed infekcjami. Pasztety drobiowe mogą być przyrządzone z mięsa kurczaka, gęsi, kaczki lub wątróbki z kurcząt. Ich delikatna kremowa konsystencja oraz delikatny smak doskonale współgrają z szeregiem dodatków. Łączenie smaków Najczęściej w sklepach spotykamy pasztety pieczone, sporządzone z mięsa drobiowego z dodatkiem przypraw, ewentualnie niewielką ilością warzyw. Dostępny jest także pasztet francuski, który wyróżnia

Moja smaczna kuchnia
Kaczka faszerowana z czekoladą 101

nitką zasznurować wokół wykałaczek. Jeżeli luzowaliśmy kaczkę, można lekko obwiązać ją sznurkiem, aby nadać jej kształt. Ułożyć kaczkę na blasze, posmarować tłuszczem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 90 stopni na 3 godziny. Następnie zwiększyć temperaturę piekarnika do 180 stopni i piec 20 minut.    zastawa

królestwo garów
Zaskakujace polaczenia smakowe z Czekolada w roli glownej 167

cytrynowa smietana (kosztowaliśmy dwóch wersji, do każdej użyto innej procentowo czekolady 70 i 90%, różnica była znaczna!!!) Kaczka sztuk raz   piersi kacze oczyszczone, skórka ponacinany i się smażą skórka do spodu, na rumiano Skórką do góry czekają by włożyć je do pieca na 9 minut w 190 st.C czujne oko dogląda sosu... sos... już wymieszany z czekoladą Sponsorzy się

Dzieje kuchennej Wiewióry
WARSZTATY Z LIDLEM I KAROLEM OKRASĄ „KUCHNIA POLSKA” 122

tego spotkania. Zobaczycie tutaj naszego tatara ze śledzia na grzankach, placki, bardzo aromatyczną zupę grzybową z pieczonym dorszem, tatara z jelenia, tatara z sandacza (podwędzanego), tatara wołowego w omlecie, tatara z łososia, carpaccio z podwędzanej polędwicy wołowej i opalaną pierś z kaczki. No i na koniec zostawiłam wisienkę na torcie czyli moje pamiątkowe zdjęcie z Karolem Okrasą:) Dziękuję Lidl

Pieguskowa Kuchnia
PIERŚ Z KACZKI w sosie pomarańczowo-śliwkowym 149

pozostałościa tłuszczu dodajemy śliwki i sok pomarańczowy ciagle mieszając zmniejszamy ogień i  kładziemy naszą kaczkę dusząc ją około 20 minut pod przykryciem przewracając od czasu do czasu. WYKŁADAJAC NA TALERZ DAJCIE PONIEŚĆ SIE FANTAZJI Dodatkiem do tego dania były pieczone ziemniaki ,karmelizowana kukurydza,i roladki z fasolki szparagowej z boczkiem

Viola cooks with passion
Uda z indyka "na dziko". 156

zagotowujemy, wyłączamy grzanie, studzimy. Letnią marynatą zalewamy mięso i odstawiamy na co najmniej 12 godzin (kaczkę marynujemy 2 dni) w zimne miejsce. DODATKOWO: sól 60 g masła 1 łyżeczka cukru 1 płaska łyżka mąki 125 ml rosołu      Na godzinę przed pieczeniem wyjmujemy mięso z marynaty i je solimy. Po godzinie rozgrzewamy piekarnik do 170 stopni C oraz

Rozpustne gotowanie
Kaczka po mazursku 210

nacieramy nią kaczkę. Tak przygotowane mięso odstawiamy do lodówki na całą noc lub nawet dłużej. Po tym czasie mięso układamy na blasze lub w kamionkowym naczyniu i pieczemy w 180 stopniach przez około godzinę, do uzyskania rumianej skórki. W czasie pieczenia, mięso należy polewać sosem powstałym z wytopionego tłuszczyku. Podajemy z ulubioną surówką i pieczonymi ziemniakami lub żurawiną

Kuchenna Kontrrewolucya
Pierś z kaczki szpikowana wędzoną słoniną z puree ziemniaczanym i smażonym koperkiem 193

temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 5-7 minut. Z pomarańczy wycinamy segmenty bez błon. Na głęboki olej wrzucamy same szczyty koperku i smażymy przez chwilkę. Koperek wychodzi nam chrupiący. W międzyczasie gotujemy ziemniaki, odcedzamy i blendujemy je z dodatkiem, soli, śmietanki, chrzanu oraz obranymi ząbkami czosnku które smażyły się wcześniej wraz z kaczką. Wydrylowane i obrane ze skóry mirabelki

Kuchenne Wariacje
CONFIT Z KACZKI 168

Confit z kaczki to tradycyjna potrawa francuska, a zarazem najprostszy i najlepszy sposób na przyrządzanie kaczych udek. Mięso nacieramy solą i przyprawami, odstawiamy do zamarynowania, a następnie długo pieczemy w niskiej temperaturze lub gotujemy w kaczym tłuszczu.  Na koniec można ustawić funkcję grill lub temperaturę 220 stopni C i w kilka minut zrumieniać skórkę. Za każdym razem otrzymujemy miękkie

cool and minty

Proponowane wyszukiwania