pieczona kaczka - 1171 przepisów (strona:47/79)

Chrupiąca pierś z kaczki- Jak przygotować pierś kaczki do smażenia 545

zacząć kroić na plastry. Nie owijam piersi w folię po wyjęciu z pieca bo nie chcę by skórka zaparzyła się, przez co straci nieco z chrupkości niestety. Pozostawiam ją do "odpoczęcia" nie przykrytą, ale to kwestia wyboru. Podałam z surówką z warzyw jakie stosuje się do kaczki po pekińsku, czyli z ogórka, papryki, czerwonej cebuli i szczypiorku i kilkoma niesłodzonymi

Sztuka gotowania w/g Samiry
PASZTET DROBIOWY, BEZGLUTENOWY, DIETETYCZNY- NAJLEPSZY 210

tworzymy swój własny, niepowtarzalny smak. Ja przygotowuję swoje pasztety na bazie mięs, które zostają z wcześniejszych obiadów, po prostu pakuję do pojemników czyste kawałki różnych mięs (z rosołu, z pieczeni, itp.), opisuję i mrożę. Gdy nachodzi mnie ochota (ostatnio dość często), wyjmuję paczki z zamrażarki, dokupuję wątróbkę, pieczarki i do dzieła. Czym więcej gatunków mięs, tym smaczniejszy pasztet. Można(...)wilgoci. Drugi był wprost genialny i to od samego początku. Wszystkie wersje są meeega pyszne i zdrowe. Piekłam w dwóch ciemnych keksówkach, o wym. 27x8cm (dno formy) Składniki: - ok.1250g różnych mięs (u mnie gotowane i smażone: cielęcina, perliczka, kurczak, gęś, kaczka, ostatnio też szynka wieprzowa) - 3-5 jajek (zwykle daję 5, ale ostatnio miałam tylko 3 i wystarczyły) - 250g pieczarek

Smaczne Zdrowe
Ziemniaczane kotlety z groszkiem, szpinakiem i mozzarellą 89

szpinakiem, podane z tzatziki lub z tuńczykiem i kukurydzą Praktycznie nie jem mięsa w tym miesiącu (pomijając jedną upieczoną kaczkę), nie jest to jakaś zaplanowana akcja, ale potrzeba organizmu. W przeciwieństwie do Emilki, która nadal najchętniej zajada klopsiki, kotleciki i pieczonego kurczaka. Co niestety kończy się często tym, że muszę gotować dwa obiady. Zamrażarka jest moim ulubionym sprzętem kuchennym

Cooking for Emily
PIERSI KACZKI W MALINACH 133

wyjmuję mięso. Jabłka myję kroję w plastry. Na dno keksówki lub naczynia żaroodpornego wykładam jabłka. Kładę piersi kaczki. Smaruję powidłami malinowymi. Wkładam do piekarnika na 70 min w 180 stopniach. Co jakiś czas polewam sosem który powstał podczas pieczenia. Podaję z pieczonymi ziemniakami czy kaszami

Gotowanie Patki
Farfalline ( pełne ziarno) z sosem i pieczoną piersią indyka 288

Można ułatwić sobie pracę i przygotować kilka porcji sosu i pieczeni -podzielić i zamrozić, a potem tylko dogotowywać makaron , a sos i mięso podgrzewać. Typowe

Buniabaje w kuchni
sernik z wiśniami + kilka słów o Toruniu :) 185

ulicy Szerokiej 9, Obiad i deser był GENIALNY! rozpływał się w ustach... Ja zamówiłam gęś pieczoną podawaną z flanem z kaszy pęczak i borowików, śliwkami confit, faszerowanym porem i sosem śliwkowym - niebo w gębie i na talerzu!  Mój Narzeczony zamówił kaczkę z sosem żurawinowo-jabłkowym, pierś z kaczki z ziemniakami au gratine, kapustą modrą i peklowanym jabłkiem. Wyglądało(...)sztywno. W drugiej misce zmieszać mikserem ser, mleko skondensowane, mąkę ziemniaczaną, miąższ z wanilii, sok z cytryny oraz ubite białka. Całość przełożyć do wysmarowanej i obsypanej bułką tartą i piec ok 30 minut. Po tym czasie wymieszać śmietanę z cukrem pudrem i wylać na wierzch sernika i piec jeszcze 15 minut. Schłodzić. Wiśnie zalać wodą, dodać cukier, gotować aż będą

Trufelkowo
Kaczka z pigwą 152

mniejszą porcję pigwy. Chutney jest już gotowy. Kaczkę wyjmij na minimum godzinę przed smażeniem z lodówki. Nakrój skórkę ostrym nożem tworząc kratkę, wtedy posól i popieprz mięso. Zrób to minimum 30 minut przed smażeniem. Dynię obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w mniejsze kawałki. Ułóż dynię na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstaw(...)piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st C i piecz przez 20 minut lub do czasu aż dynia zmięknie (uważaj jednak aby nie przypalić dyni). Po wyjęciu z piekarnika zblenduj dynię na jednolite puree, a następnie dopraw puree dodają nieco soli i pieprzu. Na zimnej patelni bez dodatku tłuszczu połóż kaczkę skórą do dołu. Smaż na średnim ogniu przez

nietylkopasta.pl
Kaczka w ziołach i grzybowo - śmietanowym sosie.. 132

każdej strony ok 4,5.. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec w 170 st C ok 30 min. Ziemniaki ugotować z ząbkiem czosnku, szczyptą kminku. Odcedzić i potłuc z masłem i mlekiem. Wmieszać koperek. Pieczarki obrać pokroić w ćwiartki i podsmażyć na patelni z tłuszczem spod kaczki. Wlać śmietanę, kilka łyżek wody z gotujących się ziemniaków. Trzymać jeszcze kilka

Gaździnka warzy
PIERŚ Z KACZKI SOUS VIDE PODWĘDZANA SOSNĄ Z LEŚNĄ ŻURAWINĄ, PIKLOWANYMI PĘDAMI ŚWIERKU, DYNIĄ PIŻMOWĄ I SOSEM DEMI-GLACE 187

pełni inspirowane jest naturą. Słodkie mięso z kaczki idealnie pasuje do kwaśnych, dzikich owoców jak leśna żurawina. Zapach sosny przenosi nas prosto do lasu. Do ideału brakuje tylko jednego, sosu. Dlatego uzupełnieniem będzie bardzo gęsty, intensywny sos demi-glace, który przenosi to danie na zupełnie inny wymiar smaku. Składniki Kaczka piersi z kaczki 2 szt. sól w płatkach  czarny(...)wykonania Kaczka Umyte i wysuszone piersi z kaczki doprawiamy solą i pieprzem od strony mięsa. Wkładamy gałązkę rozmarynu i pakujemy próżniowo. Gotujemy metodą sous-vide w temperaturze 62 ºC przez 2 godziny. Po tym czasie wyciągamy kaczkę z woreczka i osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacinamy skórę w kratę bardzo ostrym nożem. Dodajemy na rozgrzaną patelnię od strony skóry kaczkę i smażymy

chefintheforest
Pasztet z marchewki i soczewicy 245

Tym razem przygotujemy pasztet z marchewki i soczewicy z dodatkiem kaszy jaglanej i ciecierzycy. To danie nie tylko dla wegetarian. Jestem przekonany, że zasmakuje także wszystkim

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dania obiadowe - mięso 199

Pieczeń z sosem żurawinowym       Sznycel z pieczarkami w sosie śmietanowym     Bitki z karkówki z esencją Knorr     Sznycel z fileta z piersi indyka     Kaczka z piekarnika po poznańsku

Passions hobbies life
Łosoś w słodkiej marynacie 157

Łosoś to ryba posiadająca wiele zdrowotnych właściwości. Zawiera w sobie przede wszystkim spore ilości kwasów tłuszczowych omega-3. Specjaliści radzą aby jeść ryby conajmniej 2-3

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kaczka po tajsku 311

międzyczasie rozgrzewamy piekarnik z blaszką w środku do 180 stopni. Kaczkę smażymy (nie ruszamy jej, nie podnosimy, nie przekładamy) przez ok 12-15 minut, aż jej skóra zrobi się złoto-brązowa. Wtedy przekładamy ją na rozgrzaną blachę (skórą do dołu), na wierzchu układamy odciete wczesniej kawałki skóry i pieczemy przez 15 minut. Na patelnię z wytopionym tłuszczem wrzucamy czosnek, imbir

Zawsze głodna!

Proponowane wyszukiwania