Kacze udka pieczone z ziemniakami, jabłkiem i majerankiem

Kacze udka pieczone z ziemniakami, jabłkiem i majerankiem

Kacze udka pieczone z ziemniakami, jabłkiem i majerankiem

Jeśli udka, to dlaczego nie kacze? Są soczyste i delikatne z chrupiącą skórką! Wymagają jednak trochę czasu w piekarniku, aby mięso rozpływało się w ustach, ale zdecydowanie warto poczekać ;) Kaczka najlepiej smakuje z jabłkiem, dlatego nie chciałam tego zmieniać - jest odpowiednio słodka. Z kolei czosnek podkreśla smak dodając ostrości, a majeranek łączy oba smaki nadając łagodności delikatnych ziół.  Udka pieczone w piekarniku z jabłkami i ziemniakami, są wspaniałe, zwłaszcza jeśli odpowiednio zadbamy o sk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.