krzyczała,była ze mnie dumna.. cieszyła sie że juz od najmlodszych lat mam smykałke do gotowania. I miała poniekad racje:) nie jestem jakims mistrzem ale kocham gotowac piec rozpieszczac przy tym bliskich i swietnie mi to wychodzi:) Moja Ukochana Mamusia do dzis mowi ze podziwia wszystkie kobiety ktore maja wiecej niz jedno dziecko bo jej ledwo sie udalo utrzymac
bistro mamakażdego paska zawijamy "ślimaka", zbieramy razem jeden koniec i zlepiamy- lepiej wyrosną i syrop nie wycieknie. Tak powstałe zawijasy wkładamy do formy do babeczek, zebraną stroną do dołu i pieczemy 20-25 minut aż się ładnie zrumienią. Jemy jeszcze letnie, z dobrą gorzką herbatą. Róże w tym roku są niesamowite. Portlandzka właśnie zaczęła dziś kwitnąć. Co my zrobimy
les mirabellesumyć i pociąć wzdłuż na plasterki. Każdy kawałek ryby owinąć w plasterkach cukinii. Przygotowane kawałki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Całość delikatnie polać olejem lub oliwą z oliwek (1 łyżką). Piec bez przykrycia około 25-30 minut w 180ºC. Rady: - cukinii nie trzeba obierać ze skórki, - najlepiej, aby plasterki cukinii były jak najcieńsze - dzięki temu rybę bez problemu owiniecie, - jeżeli
Ugotowaćformy Ugotuj kaszę na mleku. Dodaj do niej pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Nagrzej piekarnik do 180°C. Posmaruj olejem foremki na muffinki. Przełóż do nich masę jaglano-serową. Piecz deser przez ok. 20-25 minut. Przed podaniem odwróć deser do góry nogami. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Przepis bierze udział w akcji: W Charlim i Fabryce Czekolady
Qlinarnie i Qlinarniedoprawiamy. Z grillowaną cukinię smarujemy serkiem, układamy kurczaka zawijamy i nadziewamy na wykałaczkę. Po 3 cukinie na wykałaczce. Szaszłyki układamy na blasze wyłożonej papierem pergaminowym i delikatnie skrapiamy oliwą. Pieczemy w 200 C przez 20 minut. Podajemy z jogurtem greckim, możemy go delikatnie osolić. Smacznego
Niezły Młynekskrapiamy sokiem z cytryny Odstawiamy na godzinę do lodówki . Po tym czasie filety smarujemy gęstym jogurtem naturalnym lub kwaśną śmietaną ( jak kto woli ) i posypujemy płatkami migdałowymi . Pieczemy w temp.200 stopni przez 25 minut . Podajemy z młodymi ziemniaczkami z masełkiem i koperkiem . SMACZNEGO
Bazylia kontra Rozmarynwanilinowego 1 puszka kajmaku (460g) Sernik kajmakowy – wykonanie: Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski, dokładnie wymieszać (można za pomocą łyżki). Przelać do okrągłej blaszki o średnicy 20cm. Piec w temperaturze 150ºC przez około 45 – 60 minut. Opcjonalnie można polać sernik lukrem (kilka łyżek cukru pudru wystarczy rozprowadzić w odrobinie wody i polać nim wierzch sernika). The post
Kulinarne Przebojemoich ulubionych. Musicie koniecznie wypróbować przepis Jak dla mnie rewelacja! Ja podałam kurczaka z kaszą bulgur, ale możecie podać go również z ziemniakami czy ryżem. Post Pieczone udka z kurczaka w sosie miodowo – musztardowym pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujerozpuściłam w wodzie Przygotowujemy 2 foremki o wymiarach 30 x 11 smarujemy tłuszczem i wysypujemy mąką. Chwilę ciasto wyrabiamy po odpoczynku i wykładamy do foremek. Pozostawiamy do wyrośnięcia. Pieczemy w temp. 230 *C przez 15 min. Dopiekamy 30 min. w temperaturze 210 *C. * Mąka sitkowa przygotowana przeze mnie z mąki żytniej typ 720 i żytniej razowej
Proste Potrawysposób jest bardzo soczysta, aromatyczna, z pyszną chrupiącą skórką. Jeśli zamarynujemy ją dzień wcześniej, to przygotowanie zajmie nam tylko 25 minut! Doskonałym dodatkiem będą tu jabłka pieczone z żurawiną . Składniki: 2 piersi kaczki (ze skórą) czosnek tymianek rozmaryn sól i pieprz Przygotowanie: Piersi umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem zrobić nacięcia na skórze, nie przecinając przy
Piąty grzech głównypiekarnika na 10 minut. Należy pilnować aby spód się nie podnosił, jeżeli tak się stanie wystarczy przekłuwać powstające bąble. Na podpieczony spód wylać budyń, poukładać jabłka i oprószyć cynamonem. Piec przez 25-30 minut w 170 stopniach. Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem
Piąty grzech głównykurczaka oregano 1/2 pomidorów z puszki Piersi marynujemy w przyprawach. W naczyniu żaroodpornym wykładamy pomidory z puszki, posypujemy solą i pieprzem. Na pomidorach układamy piersi i pieczemy w piekarniku 20 minut w temp. 180 st. SALSA 1/2 pomidorów z puszki 1 żółta papryka 1/2 czerwonej cebuli 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili sól, zioła prowansalskie 1 łyżka ketchupu
Mój Smak na Życieśrednim ogniu przez kilkanaście minut aż warzywo całkowicie się rozpadnie. Następnie gotowy farsz nakładamy na rozwałkowane ciasto. Pozostałe ciasto wałkujemy, kroimy nożem w paski i nakładamy na farsz. Tarte pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 25-27 minut. Podajemy z lodami. Uwaga! Do tarty świetnie nadają się również inne owoce sezonowe. Ponadto do tej tarty można
Mango Papajasię nie zagrzało, bo wówczas kruszonka straci chrupkość przygotowane kokilki lub jedno większe naczynie do zapiekania wypełnić truskawkami. Resztę powstałego soku rozlać do naczyniek, następnie równomiernie podzielić kruszonkę piec w piekarniku nagrzanym do 200`C 18-20 minut do zrumienienia kruszonki i do momentu jak owoce zaczną "bulgotać". Najsmaczniejsze są podane na goraco np. z gałką lodów
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!miksujemy tylko do połączenia się składników .Następnie stopniowo dodajemy suche składniki i miksujemy .Na koniec dodajemy powidła i miksujemy .Masę przekładamy do wysmarowanej masłem i oprószonej kakao foremki i pieczemy babkę w 180 stopniach przez około 50 minut .Po upieczeniu zostawiamy ciasto w foremce na 20 minut ,dopiero potem je wyjmujemy i dekorujemy polewą .Smacznego . Przepis z bloga ilovebake.pl
Ladylaura.