pieczenie - 19054 przepisów (strona:833/1271)

Ciasto czekoladowo-buraczane z owocami leśnymi 187

dziwną rzeczą w nim jest dodatek buraka, dzięki któremu ciasto jest wilgotne, delikatne i całkiem zdrowe. Wiem, że przy napadzie ochoty na ciasto mało kto będzie miał pod ręką pieczonego buraka, ale można go zastąpić np. ugotowaną szybko marchewką albo kawałkiem zmiksowanej dyni czy cukinii. Spróbujcie a nie pożałujecie. To ciasto jest wilgotne i puszyste jednocześnie, delikatne i tak pyszne

Smaczna Pyza
Sernik waniliowy z solonym karmelem 261

Serniki to mój konik, kocham je wszystkie te na zimno i te pieczone. Z różnymi dodatkami smakowymi i te tradycyjne, dlatego jak zobaczyłam ten z solonym karmelem nie mogłam się oprzeć i też go upiekłam. Jest obłędny, słodycz sera z solonym karmelem to poezja smaku. Znalazłam go u Renaty i mnie zauroczył. Upiekłam go pierwszy raz na święta i był

Moje Małe Czarowanie
MALINOWA PIANKA 149

Dziś święto wszystkich Tatusiów. Jak wiadomo mężczyźni lubią słodycze.Jako słodki podarunek przygotowałam więc malinowy torcik.Wszystkie ozdoby które użyłam do dekoracji znajdziecie w SŁODKI ŚWIAT . Ciasto

Z Majeczką w kuchni
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i szpinakiem. 175

umyty i osuszony szpinak. Układamy go na warstwie kurczaka. W kubeczku wymieszać śmietanę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem,jajkami, cząbrem, solą i pieprzem. Polać sosem zapiekankę . Posypać parmezanem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. zapiekanka makaronowa z kurczakiem i szpinakiem

O kuchni z uczuciem
TARTA Z KREMEM WANILIOWYM, CZEREŚNIAMI I GALARETKĄ 190

CIASTO : Wszystkie składniki ze sobą siekamy, a następnie zagniatamy gładkie ciasto i wkładamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie rozwałkowujemy i wylepiamy formę do tarty ( 26 cm ), pieczemy ok. 20 minut / 200 C. MASA: Żółtka ubijamy z cukrem , dodajemy ziarenka wanilii , skórkę cytrynową i mascarpone – mieszamy, wylewamy na wystudzony kruchy spód. CAŁOŚĆ: Na tarcie układamy wydrylowane czereśnie

Ostra na Słodko
Ciasteczka z kardamonem i cynamonem 179

formować z nich kulki układając na blaszce w niewielkich odstępach . Następnie odcisnąć na kulkach wzory ze stempelków do ciastek . ( stempelki dostępne w empiku  lub na stronie aledobre.pl ) Piec w temperaturze 200 stopni od 15 do 20 minut

Wypieki Uli
Sos chrzanowy do steków 192

chrzanowy jest doskonałym dodatkiem do steków, wieprzowiny i krewetek. Wyraźny smak chrzanu dobrze komponuje się z białym winem, piwem lub kawą. Składniki: 1 łyżka czosnku drobno posiekanego / grillowanego / pieczonego ½ szklanki kwaśnej śmietany 1 łyżka startego chrzanu 1 łyżeczka sosu Worcestershire szczypta pieprzu cayenne Przygotowanie: Czosnek i pozostałe składniki umieścić w blenderze. Mieszać ze średnią prędkością przez około 1 minutę

naRuszcie
Bataty faszerowane 359

mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Bataty dokładnie myjemy, wycieramy i przekrajamy wzdłuż na dwie części. Wkładamy do blaszki wyłożonej papierem, lekko solimy i pieczemy przez ok. 40 minut w 200°C. W tym czasie przygotowujemy farsz. Ser rozkruszamy. Dodajemy do niego drobno pokrojone pomidory suszone, porwaną na małe części szynkę parmeńską oraz posiekaną rukolę

Poezja smaku
Conchiglie rigate con la salsa 196

nawet na rynku, że to "te"pomidory! Składniki -conchiglie rigate  MALMA -marchewka -czerwona cebula -oliwa z oliwek -butelka przecieru pomidorowego -sól i pieprz ziołowy od  SKWORCU -szynka pieczona , u mnie regionalna -parmezan -bazylia listki Na gorącą oliwę wrzuć pokrojoną w piórka cebulę.   Zetrzyj marchewkę na dużych oczkach, dodaj do cebuli, smaż. Pokrój szynkę w paski, dodaj

Z Kuchni Do Kuchni
Mix warzyw na parze, z ziarnami, oscypkiem i pieczonym schabem. Zapiekanka. 173

zdrowy i wartościowy , gdyż warzywa gotujemy na parze. Ja swój mix warzyw kupiłam w Biedronce, ogromnie przypadła mi do gustu ta malutka marcheweczka! Składniki 2 opakowania mrożonych warzyw schab pieczony , krojony w plasterki lub paski parmezan oscypki bazylia listki Słoneczne Pola- mix prażonych ziaren od  Ziarenkowo oliwa z oliwek Uparuj mrożonki, odstaw.  Brytfannę wysmaruj oliwą lub masłem. Nałóż

Z Kuchni Do Kuchni
Kila pomysłów na... 142

placki, bo z tej kaszy jeszcze żadnych nie próbowałam, zdecydowanie za późno to zrobiłam, bo jak za kaszą samą nie szaleje, tak te placki były strzałem w dziesiątkę. Pieczone kotlety z czerwonej soczewicy z ziarnami, podane z sosem czosnkowym,kalafior Ostatnimi czasami szaleję za bezmięsnymi kotletami i kombinuję z nimi jak tylko się da.  Ciecierzyca z marchewką w sosie

More food, love and dreams
Wegańskie kruche babeczki z truskawkami 137

połowę (jedne poł włożyć do lodówki) , rozwałkować na grubość 3 mm, wkładać do nasmarowanych (roztopionym masłem kokosowym) foremek, przygniatając jedną w drugą, brzegi obciąć, a dna ponakłuwać widelcem. Piec w temp. 180 C około 15 minut. Po upieczeniu wyłożyć do góry dnem na kratkę, stuknąć kratką dla pewności że ciastka wyjdą. Ostudzić i nakładać krem i resztę bajerów. Krem: Truskawki

greenscarf
Musaka 218

uzyskania konsystencji przypominającej gęsty budyń. Gorący sos beszamelowy wylałem na wierzch przygotowanego dania i równomiernie rozprowadziłem go po warstwie bakłażanów. Całość umieściłem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni i piekłem przez 40 minut. Po tym czasie danie odstawiłem na 5 minut, a następnie pokroiłem w kwadratowe porcje, które nałożyłem na talerze

Wyprawy kulinarne
Tarta serowa z truskawkami 612

ciasto siekamy a następnie szybko zagniatamy i formujemy kulę. Ciasto wkładamy na 30 minut do zamrażalnika. Po tym czasie dno i boki formy do tarty wylepiamy ciastem. Ciasto pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180C. Studzimy. Masa serowa: Wszystkie składniki mieszamy łyżką. Jeżeli masa jest bardzo płynna można dodać 1 łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej w niewielkiej ilości gorącej wody

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
MUFFINKI Z PARÓWKAMI 218

lekko lejące. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni C. Przygotowujemy silikonowe foremki do muffinek, smarujemy tłuszczem po czym wlewamy przygotowane wcześniej ciasto a w jego środek wkładamy kawałek parówki. Pieczemy około 15minut i gotowe. Smacznego

Mentor Smaku