pieczenie - 19054 przepisów (strona:832/1271)

Schab z nieTYPOWĄ salsą i clafoutis z fetą 213

Choć Clafoutis to tradycyjny podawany na ciepło, oprószony cukrem pudrem francuski deser, pochodzący z regionu Limousin we Francji   od XIX wieku pieczony z wiśniami( w tej wersji również gorąco polecam, jest to bowiem niezwykle proste i szybki danie) w wersji na słono jest jednak równie pyszny! Składniki: na 4 porcje 4 plastry schabu bez kości

Luźna Kuchnia
Tarta cebulowa 173

cebulę. Oprószyć ją solą i pieprzem. Naczynie do zapiekania posmarować masłem i rozłożyć ciasto, a następnie wyłożyć zeszkloną cebulę. Posypać startym serem. Tartę ozdobić paskami ciasta. Ciasto posypać tymiankiem. Piec w 200 stopniach C około 15 min. Podawać gorące

O kuchni z uczuciem
Łosoś pod kołderką ze szpinaku 271

smarujemy lekko spód naczynia żaroodpornego masłem, a następnie układamy tam łososia, polewamy lekko oliwą i dobrze skrapiamy sokiem z cytryny. Naczynie z łososiem przykrywamy wiekiem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy go przez 20-25 minut. A teraz czas na szpinak! W mojej zamrażarce był rozdrobniony szpinak, ale możemy dać świeże liście lub mrożone.  Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojoną

Kuchnia moimi oczami
Francuskie miseczki z papryką i kapustą kiszoną 187

kwadraty o boku 10cm. Kawałkami ciasta wykładam wgłębienia na blaszce na muffinki. Następnie wgłębienia wypełniam przygotowanym farszem. 3. Blaszkę wkładam do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i piekę około 20 minut

Tradycyjna kuchnia Kasi
Zapiekane naleśniki na Tłusty Wtorek 190

masę.  Rodzynki dobrze odcisnąć, połowę dodać do nadzienia, wymieszać. Naleśniki smarować nadzieniem, zwijać w ruloniki, układać ciasno w naczyniu do zapiekania. Wierzch posypać pozostałymi rodzynkami, polać całość sosem. Piec w 200 st. C. przez 20 minut, aż wierzch się przyrumieni. Podawać gorące. Smacznego! Koniecznie zajrzyjcie do dziewczyn - ja już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć, co przygotowały

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Brokuł Zapiekany pod Parmezanem 264

wierzch starłam ser i posypałam po wierzchu. Na samym końcu poukładałam kawałeczki masła, żeby ser nam się ładnie i równo rozpuścił. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekłam ok 5 minut.Można zjeść brokuła jako starter, ale świetnie pasuje jako dodatek do ryby, czy drobiu. Smakowało bardzo :) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Baked sweet potatoes with Greek sauce 215

garlic 1 small chili sea salt, freshly ground pepper chives (for decoration) Greek sauce: 200 g natural yoghurt 100 g feta cheese 1 clove of garlic small piece of chili juice of half a lime 1 teaspoon dried thyme salt and pepper METHOD: Baked sweet potatoes: 1. Peel the sweet potatoes, wash them thoroughly and cut lengthwise into

W kuchni Katie
Mięciutkie bułeczki lekkie jak chmurka (lekko słodkie) 280

objętość. Po tym czasie uformować bułeczki i pozostawić do ponownego wyrośnięcia na ok. 30-40 min. Bułeczki posmarować roztrzepanym jajkiem z łyżką mleka i posypać np. sezamem lub makiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 C przez 10-11 min. lub do ładnego zrumienienia;-) Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Pierś z kurczaka w sosie pomarańczowym 332

pomarańczę się rozpadną, jeśli nie chcecie by plątały się po talerzu, zamiast kroić pomarańcze, możecie wycisnąć z nich sok. Gotowym sosem zalewamy kurczaka. Wierzch posypujemy tymiankiem.  Przykrywamy i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Jako dodatek do obiadu proponuję ryż. ;) Życzę smacznego! :)   Rozliczenie: kurczak- 11zł pomarańcze- 2zł ser- 7zł przyprawy- 1zł musztarda i miód- 1zł ryż ( 2 torebki

Czerwona Porzeczka
Babeczki bukiet róż 180

domową masę cukrową +barwniki spożywcze (opcjonalnie) Babeczki przygotowujemy według przepisu. Możemy do nich według uznania dodać ulubione składniki: czekoladę, orzechy, bakalie czy draże. Cza,s kiedy babeczki są w piecu, możemy wykorzystać na zrobienie kremu. Krem maślany najlepiej nadaje się do przyczepiania ozdób z masy cukrowej, bo po pewnym czasie zasycha, dzięki czemu nie pobrudzą go barwniki z ozdób

Ciastkozercy
Zapiekane jajka w szynce parmeńskiej! 201

jajka ekologiczne - 2 duże plastry szynki parmeńskiej - łyżeczka masła  - sól morska Naczynia do zapiekania wysmaruj masłem, wyłóż szynką wbij jajka i zapiekaj przez 15 minut w gorącym piecu! Smacznego

SMYKWKUCHNI
Bataty pieczone z boczkiem (650 kcal) 197

Przygotowanie Bataty obieramy i kroimy w sporą kostkę, boczek również. Składniki wkładamy do naczynia żaroodpornego, skrapiamy oliwą, posypujemy przyprawami. Mieszamy, aby przyprawy się równomiernie rozprowadziły i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok 40 min w temp

e-PrzepisyKulinarne
Walentynki i męskie gotowanie. Kurczak na modłę azjatycką 287

niezobowiązującym byzkankiem? No nie da się! Społeczeństwo wciśnie cię natychmiast w ramy wrednego mizogina lub starej feministki, którzy nie cieszą się światem i uczuciem, a otaczającą rzeczywistość traktują jak piekło najgorsze. Teoretycznie jednoosobowych gospodarstw domowych jest coraz więcej. Praktycznie wystarczy pojechać do rodziny, niby pogodzonej z losem, a usłyszymy nieśmiertelne pytanie: „Masz kogoś?”. Podejrzewam, że odpowiedź: „Tak, mam. Całkiem niezłą

ladykitchen
Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką 602

ściśle zwinąć w roladkę. Roladkę pokroić na plastry o szerokości ok 1,5-2 cm. Ślimaczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 15-20 minut aż ślimaczki się ładnie przyrumienią

Monia miesza i gotuje
Ptysie francuskie z pastą rybną 177

zielone) 5 pomidorków koktajlowych (do przyozdobienia ) przyprawy pieprz kolorowy, bazylia " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Ciasto francuskie rozwijamy i wykrawamy kółka ringiem kulinarnym, bądź szklanką jeśli nie mamy. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 220 stopniach do zarumienienia. Makrelę oddzielamy od ości. Pestki prażymy na patelni. Pomidory i oliwki kroimy w mniejsze cząstki. Pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki. Makrelę, suszone pomidory

CoolinarniePL