pieczarki Na pieczarki ser żółty Plastry szynki Ser żółty Kromki bułki Wierzch zalewamy jajkami ze śmietanką Posypujemy serem żółtym Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy około 45 minut z termoobiegiem. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliwidelcem. Na ciasto nakładamy masę. Na wierzch tarty dajemy marchewki (każdą przekrawamy na pół) i pomiędzy posypujemy resztą groszku. Tarte wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy 40 min. aż wierzch tarty się zetnie i ciasto się trochę przypiecze. Smacznego
Kuchenne Wariacjepołączenia składników. Używałam blendera z końcówka do ubijania piany. Ciasto będzie podobne do ciasta naleśnikowego tylko nieco rzadsze. Wlać masę na wiśnie. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 40 - 45 minut, aż ciasto urośnie i lekko się zezłoci. Przed wyjęciem sprawdzić przy pomocy wykałaczki czy ciasto jest upieczone - wykałaczka powinna wyjść z ciasta sucha. Schłodzić na kratce
Stare Garyplastry i podsmażyć na patelni grillowej (lub zwykłej). Formę do zapiekania delikatnie posmarować olejem. Na przemian zawijać warzywa w platry makaronu i bakłażana: Na koniec zalewamy wszystko beszamelem i pieczemy około 45 minut w temp. 180 C. Ps. najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego
greenscarfProdukty Potrzebne; cebula czerwona- 1Sztuka gruszka-1Sztuka sałata rucola- 2 garście ser kozi- 100Gramów Sposób przygotowania; Cebulę razem z gruszką wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni i pieczemy około 20 min. Po upieczeniu obieramy gruszkę i cebulę ... cebula ładnie nam się dzieli a gruszkę kroimy w ulubione kształty. Na talerzu układamy rukolę którą skrapiamy sokiem z limonki lub cytryny
pichcisztozwinąć roladki. Dwie [ rożne ] roladki ułożyć na dnie keksówki , a na to kolejne 3 roladki.Zostawić do wyrośnięcia na około 20-30 minut. Następnie posypać kruszonką.Piec około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni
Moje domowe kucharzeniemiski wsypać mąkę i wrzucić posiekane zimne masło. Rozetrzeć. Dodać cukier i migdały i rozcierać palcami aż uzyskamy sypkie duże grudki. Gotową kruszonkę wyłożyć na masę rabarbarowo- jabłkową. Piec ok 40 minut w 180 ºC, aż kruszonka się ze złoci, a rabarbar zacznie "kipieć" po bokach. Wyjąć z piekarnika i odstawić, by trochę przestygło. Podawać ciepłe z bitą śmietaną
DefinicjaSmakuJeśli otrzymany chutney jest zbyt słodki, dodać sok z cytryny lub ocet balsamiczny. 3. Z mięsa uformować 4 duże płaskie hamburgery. Moje były grubości około 1,5 cm. Piec w grillu elektrycznym przez 3 min lub na patelni po 3 minuty z każdej strony. ( Im grubszy hamburger, tym dłuższej obróbki termicznej będzie wymagał). 4. Bułeczkę do hamburgera
DefinicjaSmakuktóry fajnie wyostrzył smak. Jeśli sos jest bardzo gęsty można dodać 100 ml wody. 5. Gotowym sosem zalać kurczaki i cebulę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45-50 minut. 6. W tym czasie obrać i ugotować ziemniaki. Odcedzić. Do garnka wrzucić łyżkę masła oraz posiekany koperek. Przykryć pokrywką i wstrząsnąć kilka razy
DefinicjaSmakuPiekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około 0,5 cm i wyłożyć nim formę od tarty. Nakłuć ciasto widelcem i włożyć do piekarnika, piec ok 25-30 min. Wystydzić. 3. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Wmiksować do niej serek mascarpone. Dodać sok cytryny i cukier puder. 4. Krem równomiernie rozprowadzić na wystudzonym kruchym spodzie
DefinicjaSmakuKanapki wielu osobom kojarzą się z nudnym śniadaniem albo szybką, mało wyszukaną kolacją. Tym czasem kanapki dają niesmaowite pole do popisu. Można jeść je na zimno, grillować, czy piec. Ogromna ilość rodzajów pieczywa i niezliczona ilość dodatków sprawiają, że każdy może znaleźć wśród nich coś dla siebie. Do kanapek można włożyć praktycznie wszystko- mogą być słodkie i wytrwane. Wszystko zależy
DefinicjaSmakuoczkach serem, roztrzepanym jajkiem oraz przyprawami. 4. Wyjąć ciasto z zamrażarki rozwałkować na grubość około 0,5 cm i wyłożyć nim formę do tarty. Ponakłuwać ciasto widelcem i piec w temperaturze 180 stopni około 10 minut. 5. Podpieczony spód wyjąć z piekarnika. Wyłożyć kolejno: masę kurkową, pokrojony w plasterki kozi serek, masę śmietanową, plastry pomidora, orzeszki pinii. Można dodatkowo
DefinicjaSmakuSerniczki urosną, ale potem opadną tworząc na sroku lekki dołeczek, w którym później będzie można umieścić ulubione dodatki. Blachę z serniczkami włożyć do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piec 25 minut. W tym czasie w rondelku umieścić porzeczki z cukrem i podgrzewac do momentu, aż puszczą sok. Zdjąć z ognia lekko przestudzić i przetrzeć przez sito. Przelać z powrotem
DefinicjaSmakupieprzem. 4. Zapiekać 6-10 min w 200 stopniach. Najlepije smakują kiedy białko jest ścięte, a żółtko jeszcze płynne. Żeby uzyskać taki efekt trzeba wyczuć swój piekarnik, ja piekłam 8 min. 5. Pełnoziarnistą bułkę pokroić w cieniutkie plasterki, lekko podpiec i ułożyć na niej pomidory pokrojone w kostkę i posypać świeżą bazylią. Smacznego
DefinicjaSmakuDziś mam dla Was wspaniałą propozycję na lunch lub kolację. Pieczona figa nadziana ricottą, otoczona wianuszkiem z szynki dojrzewającej wygląda i smakuje genialnie. Mięciutki owoc, kremowy serek - całość po prostu rozpływa się w ustach. Koniecznie spróbujcie :) SKŁADNIKI ( 4 porcje) 4 świeże figi 4 platerki prosciutto 4 łyżki ricotty 4 gałązki tymianku 4 łyżeczki miodu świeżozmielony pieprz krem/ ocet balsamiczny SPOSÓB
DefinicjaSmaku