lodówki na 2 godziny. Ciasto rozwałkować na 1/2 cm.grubość, wykrawać ciastka foremką.Jedne wycinać w całości , a w drugich zrobić witrażyk (okienko) jakąś mniejszą foremką.Ciastka pieczemy w 180 stopniach przez 10 minut. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej , smarować CIASTECZKA i skleić je razem.Posypać całość cukrem pudrem , ale nie musowo.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkinaszych doświadczeń. Delikatnie wyjmujemy na talerz. Pierwszy raz - zgodnie z oryginalnym przepisem piekarnik nagrzaliśmy do 205 stopni (zalecane 204 st., ale takiej opcji nasz piekarnik nie ma) i piekliśmy nasze foremki przez 15 minut. Okazało się, że jajka się zbytnio wypiekły. Tym razem temperaturę zmniejszyliśmy do 200 stopni, a czas skrócilismy do 13 minut. Mimo, że efekt był dobry
Kuchnia po mojemualbo blachę prostokątną smarujemy masłem. Na spód kładziemy ciasto, smarujemy je beszamelem i ciepłym farszem. Powtarzamy czynność do uzyskania kilku warstw. Następnie całość posypujemy startym parmezanem i świeżymi ziołami . Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez pół godziny. Smacznego! PS Jeśli Wam smakuje zapraszamy do polubienia nas na Facebooku https://www.facebook.com/pages/Bon-Ton-Italia/1606161612932078 – Bon Ton Italia Dziękujemy
Bon Ton Italiamogło zabraknąć ( klik ), a że ostatnio nie mogę żyć bez batatów i tahini, to.. no, to była tylko kwestia czasu :3 następna wersja? zdecydowanie kusi mnie ta pieczona
More food, love and dreamsswoich dzikich biegów bo nic od ściany nie odstaje i nic nie zwisa , czyli nie kusi i nie zachęca do psot. Do dekoracji poza bombkami użyłam jeszcze swoich wcześniej pieczonych i wycinanych PIERNIKÓW . Niestety, miałam je wieszać na choince ale starszy kot nagle okazał się fanem tego aromatycznego ciasta i pierniki zawisły piętro wyżej, bo dopiero na girlandzie na kominku
Karo in the KitchenWkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą dobę. Po tym czasie przekładamy schab do naczynia żaroodpornego i podlewamy wodą (ok. 5 mm) i polewamy roztopionym masłem. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 1 godz. 10 minut. Z pozostałej wody z tłuszczem możemy zrobić bardzo pyszny sos - przelewamy zawartość naczynia na patelnię, podgrzewając na małym
Moje-pitraszeniecienkie plastry, rozbijam. Dodaję Pieprz i Sól. Mięso Obtaczam w Mące. Mięso Smażę. Mięso Przekładam do Naczynia Żaroodpornego. Karkówkę przekładam Wiśniami. Mięso przekładam warstwowo. Mięso piekę ok 60 min w 180 stopniach, góra- dół. SMACZNEGO
Gotowanie Patkisuchych składników i miksujemy na gładką masę. Ciasto wlewamy do foremek mniej więcej do połowy, wkładamy po kostce czekolady i tak aby tylko przykryć czekoladę dodajemy resztę ciasta. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut. Smacznego
Moje-pitraszenienakładamy na jeden prostokąt farsz. Przykrywamy drugim prosotkątem. Wycinamy kształt choinki.** Następnie boki tniemy na paski i wywijamy (tak jak na zdjęciach). Nastawiamy piekarnik na 220 stopni i pieczemy około 15-18 minut (sugerujemy się informacjami na opakowaniu ciasta francuskiego). Wyciągamy kiedy się pięknie zezłoci. Podajemy na ciepło. Smacznego. *Choinka równie fantastycznie się sprawdzi jeśli weźmiemy dwa opakowania ciasta francuskiego
Kolizje Smakówzapiekania rozłożyć garść owoców, na nich ułożyć nogi kurczaka. Przykryć resztą owoców. Przykryć pokrywką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po 1/2 godziny wlać wodę, przykryć i piec kolejne 1/2 godziny. Mięso wyjąć i trzymać w cieple. Sos przetrzeć przez sito, zagęścić przez gotowanie. Podałam z puree z pietruszki. *u mnie kurczak kukurydziany zastawa
królestwo garówmisce i zarobić gładkie ciasto. Owinąć folią i umieścić w lodówce na 60 minut. Ciasto wyjąć, rozwałkować na ok 4 mm. Foremką wykrawać kształty i odciskać wzory. Piec 10 minut w 200*C. Smacznego
Chocolate Muffin Blogukładamy rybę którą przykrywamy warzywami i tak do wyczerpania składników. Rybę układamy tak aby na siebie nachodziła. Zalewamy winem lub bulionem i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180C . Pieczemy około 30 min. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.cynamonu Przygotowanie Zmiksować jajko z cukrem, dodać mleko i olej oraz dżem, zmiksować, następnie dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać mikserem. Przelać do keksówki wysmarowanej olejem i wysypanej mąką, piec 40-45 minut w 180 *C. Zdjęcie może i kiepskie, ale jedyne Gabowe
Kuchnia w szuwarachCałość miksujemy jeszcze chwileczkę, do całkowitego połączenia składników. Wyłączamy mikser i dodajemy 3/4 przygotowanych jabłek i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do przygotowanej formy, na wierzch wykładamy pozostałe jabłka. Pieczemy 35- 40 minut w 180*C, do momentu kiedy patyczek włożony w środek będzie suchy. Wyjmujemy i czekamy aż ostygnie. Możemy przed podaniem posypać pudrem z erytrytolu. * Jeżeli stosujecie biały
Moja Micha