pieczenie - 19054 przepisów (strona:822/1271)

Pstrąg po meksykańsku 167

dokładnie oczyszczamy i układamy na blaszce. W miseczce mieszamy wszystkie składniki na marynatę. Smarujemy pstrąga i odstawiamy do lodówki na jakąś godzinę. Po tym czasie przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200*C przez 30 minut. Warzywa podsmażamy na patelni do miękkości. Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Łączymy z czerwoną fasolą. Wszystko układamy na talerzu. Możemy

VioletoweKucharzenie
Kurczak w kremowym sosie marchewkowo-pieczarkowym 290

średnich oczkach. Pieczarki kroimy w kostkę i siekamy w rozdrabniaczu. Marchew mieszamy z pieczarkami. Wodę, śmietanę oraz wszystkie przyprawy dokładnie łączymy ze sobą. Dokładamy warzywa i zalewamy filet. Pieczemy pod przykryciem przez 60 minut w 200*C. Pod koniec możemy zdjąć folię i zapiec  aby ładnie wierzch się zarumienił

VioletoweKucharzenie
Kurczak z warzywami w zupie cebulowej i borowikowej 437

patelni. W naczyniu żaroodpornym układamy 1 porcję warzyw, obsmażone filety z kurczaka i przykrywamy resztą warzyw. Zupy mieszamy z 50 ml śmietany i 200 ml wody.  Zalewamy kurczaka. Pieczemy pod przykryciem około 35-40 minut

VioletoweKucharzenie
Zielona pizza 199

pizzę. Siekamy surowego brokuła na małe kawałeczki i również układamy na pizzy. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do pizzy. Ścieramy ser na tarce i posypujemy po wierzchu. Krok 3 Piec około pół godziny w 180*C.   function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp

CoolinarniePL
Wielkanocne rolady drobiowe z chrzanem i żurawiną 224

boki złożyć do środka (zapobiegnie to wyciekaniu farszu) i zrolować. Obwiązać nitką lub sznurkiem. Schować do lodówki. Mocno schłodzone mięso włożyć do nagrzanego piekarnika  (180-200 stopni) i piec ( w naczyniu żaroodpornym, pod przykryciem) przez  ok 45-60 minut. Podawać gorące. Roladki świetnie smakują też na zimno - można je wykorzystać na różnorakie przyjęcia

Szybko Tanio Smacznie
TARTA Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM I KAPARAMI 166

się nie przejmować jak się porwie na kawałki, można posklejać i wyłożyć powierzchnię kawałkami. Panowie, jak z plasteliny :-)  Piekarnik nagrzać do 180 stopni, naszą tartę przykryć pergaminem i piec ok. 15 min. Następnie wyciągnąć, na całość rozłożyć pokrojonego w duże kawałki łososia i posypać kaparami. Polać sosem holenderskim i ponownie zapiec ok. 10 min. Koniec!!! I co, takie trudne

pieprzny smaczek
Polędwica wieprzowa z ziemniakami i purée brokułowym z tajina 250

brokułowego. Solimy Na ziemniaki układamy po 3-4 plastry polędwicy Na mięso posypujemy zioła i przykrywamy kominami Wkładamy tajiny do zimnego piekarnika, ustawiamy temperaturę na 160 stopni C i pieczemy ok. 1,5 h Teraz robimy purée brokułowe: ubitego ziemniaka z koperkiem mieszamy z różyczkami brokuła i wszystko razem blendujemy dodając ok. 2 łyżek wywaru brokułowego Nakładamy na talerz najpierw

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
DROŻDŻOWE MUFFINY Z ŻURAWINĄ 204

takie powinno być.  Papilotki napełniamy do połowy wysokości ciastem. Odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 50 minut. Po tym czasie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st i pieczemy ok 15 minut. Po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem

Walijskie Pichcenie
Ryż z łososiem i zielonymi warzywami 234

szybki lunch do pracy. Idealny do zjedzenia na ciepło jak i na zimno. Składniki na 2 porcje: 2 woreczki ryżu parboiled Puszka łososia w wodzie w kawałkach lub kawałek pieczonego z obiadu Pół brokuła Szklanka mrożonego zielonego groszku 1/2 małej cukinii 1/3 natki pietruszki Sok z cytryny Sól Przygotowanie: Ryż ugotować w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Brokuła, groszek

Fabryka pomysłów
Zawijane ciasto francuskie z warzywami. 193

blachę i zawijamy w wieniec. My ciasto smarujemy oliwą z oliwek, ale możecie posmarować roztrzepanym białkiem. Posypujemy czarnuszką i pestkami dyni. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C i pieczemy ok. 25 min. Gotowe. My podaliśmy to danie z surówką i z salsą. Możecie oczywiście wymyślić dodatki według Waszego gustu, albo podać jako samodzielne danie. Pozdrawiamy

vegetanie
Clafoutis z burakami i karmelizowaną marchewką 178

łyżeczek cukru - tymianek suszony - 2 jajka - 3 żółtka -  250 ml kremówki - sól - pieprz - 5-6 łyżek mąki pszennej Przygotowanie:  Buraki owinąć w folię aluminiową (oddzielnie) i piec przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Marchewki obrać, pokroić w mniejsze kawałki i przełożyć do rondelka. Wlać tyle wody, żeby marchewka była zanurzona, wsypać cukier, łyżeczkę tymianku, dodać

W poszukiwaniu inspiracji
Pancakes w dwóch wersjach :) 297

oddziel od  żółtka . Białko delikatnie ubij. Resztę składników zmiksować z żółtkiem na gładką masę. Dodać ubite białko i zamieszać delikatnie z powstałą masą. Następnie na patelni formować placuszki, piec z dwóch stron na rozgrzanej olejem patelni. Można podać z ulubionym składnikiem. Ja w jednej wersji polałam sosem czekoladowym , w drugiej karmelem. Obie były smaczne.  Smacznego

Chocolate Stop Tempting
Drożdżowe rogaliki 173

więcej w zależności od wielkości ciasta) lub 1, 2 kostki czekolady. Zwinąć do środka koła. Gotowe rogaliki ułożyć na papierze lub folii na blasze. Nagrzać piekarnik do 160 stopni. Piec ok. 40 min. Ostygnięte polać lukrem, polewą lub posypać cukrem pudrem. Smacznego

W kuchni bez szafek
Drożdżówki Babci 211

żeby nie ubrudzić ciasta z boków nadzieniem bo nie będzie się chciało skleić.     Odstawić do wyrośnięcia.    Bułki posmarować białkiem i posypać kruszonką.     Piec w 180 stopniach pół godziny.    Próbowałam zrobić 2 rodzaje bułek: z jabłkami i budyniem. Budyń przy sklejeniu cienkiego ciasta potrafił się wylać.  Przy jabłkach nawet jak pękła

W kuchni bez szafek
Cebularze 215

Kolejne wejście i "Wypiekanie na śniadanie" [ klik ] Tym razem gospodarzem był Paweł i Madzia. Stworzyli dla nas przepis na pyszne i aromatyczne cebularze. Ja cebularze piekę według innego przepisu [ klik ] ale te są naprawdę pyszne, puszyste i aromatyczne a długo duszona cebula rozpływa się w ustach. Zapraszam na Cebularze . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie