pieczenie - 19054 przepisów (strona:819/1271)

Pieczone jabłka z kaszą i kremem czekoladowym 130

Pewnie pomyślicie, że zwariowałam robiąc taki deser. Ale ku memu zdziwieniu okazał się smaczny i taki nietypowy. W sumie ostatnio nietypowe zestawienia smakowe są w modzie, prawda ? Jabłka pieczone są zawsze smaczne więc dlaczego nie pokombinować i zrobić czegoś nowego ? Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Sałatka z kaczką i świeżym ananasem 150

Składniki: mięso z 1 piersi kaczki, pieczonej lub gotowanej 1/2 świeżego ananasa pół szklanki rodzynek słoik selera w słodkiej zalewie 150 g sera żółtego ok. 1,5 szklanki ugotowanego ryżu (użyłam arborio) 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu 1 łyżeczka łagodnej musztardy Z kaczki zdjąć skórę, pokroić w kostkę. Ananasa obrać, odciąć miękki miąższ i pokroić w kostkę. Selera

Czerwień i błękit
Ciasto bananowo – karmelowe Donny Hay 145

Dzisiaj mamy dla Was pyszne ciasto bananowe z książki Donny Hay „Szybko, Świeżo, Prosto„. To naprawdę bardzo prosty przepis, z którym poradzą sobie

Kuchenne Wariacje
Polędwiczki z suszonymi śliwkami i szynką parmeńską 248

dwie śliwki (w zależności od wielkości polędwicy) i szczelnie zawijamy. Roladki owijamy w plasterek szynki parmeńskiej i układamy na blaszce.  Polędwiczki z suszonymi śliwkami i szynką parmeńską Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez ok. 10-15 min. Im mniejsze roladki tym krócej. Można podawać z sosem z sera camembert lub solo na przekąskę. Polędwiczki z suszonymi

Pyza i Surówka
Włoski pieróg 188

serem, zwinąć na pół formując pieroga, radełkiem odciąć równo brzegi, docisnąć je widelcem, ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, w odpowiedniej od siebie odległości, odstawić na 20 minut aby podrosło, piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190*c, podawać gorące danie, można polać ketchupem. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Zapiekany łosoś z pesto z natki pietruszki i chipsami z topinamburu 106

posypujemy sezamem. Łososia zapiekamy przez 20 min w 200 st.  Topinambur obieramy i kroimy na plasterki, rozkładamy na blaszce wyłożonej pergaminem delikatnie pieprzymy i solimy i skrapiamy oliwą. Pieczemy w temp. 200 st przez ok 10 min. Łososia podajemy z pesto z natki pietruszki i chipsami z topinamburu

Łycha smaków
Tarta jaglano-owsiana z grzybami leśnymi i szpinakiem 69

wodę. Jeżeli zajdzie potrzeba można dodać więcej wody. Do wyrobionego ciasta do dajemy sezam, siemię lniane, cząber . Foremkę smarujemy olejem kokosowym i wylepiamy ciastem. Spód dziurawi my widelcem, następnie pieczemy w piekarniku przez ok. 25 min w 180 st. Na patelni podsmażamy pokrojona w kostkę cebulę, jak się zeszkli dodajemy grzyby (ja dała mrożone podgrzybki). Całość przyprawiamy pieprzem i solą

Łycha smaków
Gofry z mąki ryżowej i jaglanej 93

jaglanej  200 g mąki ryżowej 2 jajka 0,5 szklanki mleka 1,5 łyżeczki ksylitolu 1 banan Przygotowanie: Banana miksujemy, dodajemy resztę składników i miksujemy na gładką masę. Pieczemy w gofrownicy i podajemy z ulubionymi dodatkami

Łycha smaków
Gofry z mąki gryczanej i ryżowej 97

Potrzebne składniki:   200 g mąki gryczanej 100 g mąki ryżowej 2 jajka 1 mleczko kokosowe 1,5 łyżeczki ksylitolu Przygotowanie: Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Pieczemy w gofrownicy i podajemy z ulubionymi dodatkami

Łycha smaków
Gofry z mąki kukurydzianej i ryżowej 143

białą :) Potrzebne składniki:   200 g mąki kukurydzianej 100 g mąki ryżowej 2 jajka 1 mleczko kokosowe 1,5 łyżeczki ksylitolu Przygotowanie: Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Pieczemy w gofrownicy i podajemy z ulubionymi dodatkami

Łycha smaków
Kotlety z batatów i jarmużem 139

Pieczone bataty są bardzo dobre, słodkie, z wyglądu podobne do dyni. Pierwszy raz zapiekłam bataty i myślę, że powstanie jeszcze kilka przepisów z ich udziałem. Były tak dobre, że jednego zjadłam zaraz po upieczeniu :) Potrzebne składniki:   5 batatów garść jarmużu 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 2 szalotki 3 łyżki prażonego słonecznika 3 łyżki pasty tahini (przepis znajdziesz

Łycha smaków
Pasztet z batatów i z kaszy jaglanej 124

pokrojony w kosteczkę czosnek, orzechy włoskie (również pokrojone), koperek, natkę pietruszki. Całość mieszamy, dodajemy mąkę oraz jajka.  Przygotowany pasztet przekładamy do naczynia w którym będziemy go zapiekać.  Pieczemy w 200 st przez

Łycha smaków
Zapiekany łosoś z jarmużem 155

czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką zioła zamiast soli pieprz Przygotowanie: W foli układamy jarmuż, łosoś, pokrojoną w kostkę mozzarellą,  suszone pomidory,  pieprz, sól i zawijamy w folię. Pieczemy na grillu przez ok. 15- 20 min.     Przyprawy możemy możemy kupić w  OWOCOWY RAJ Przepis przygotowałam na konkurs organizowany przez Magdalenę, która prowadzi bloga  Foodmania

Łycha smaków
Bezglutenowa tarta z botwinką, kozim serem, jarmużem i szparagami 118

jajko i wyrabiamy ciasto stopniowo dolewając wodę. Jeżeli zajdzie potrzeba można dodać więcej wody.  Foremkę smarujemy olejem kokosowym i  wylepiamy ciastem. Spód dziurawi my  widelcem, następnie pieczemy w piekarniku przez ok. 25 min w 180 st. Szparagi gotujemy w osolonej wodzie ok. 5-6 min.  Na upieczony spód tarty wykładamy pokrojoną w cieką kosteczkę botwinkę, jarmuż

Łycha smaków
Pasztet z botwinki 132

sól, paprykę ostrą, olej ryżowy, mąkę,  prażony słonecznik, sezam, imbir, pieprz i sól i dokładnie mieszamy.  Przygotowany pasztet przekładamy do naczynia w którym będziemy go zapiekać.  Pieczemy w 200 st przez

Łycha smaków

Proponowane wyszukiwania