Paluchy żytnio - owsiane z pestkami dyni na maślance.
Paluchy żytnio - owsiane z pestkami dyni na maślance.
Tak na koniec tego kulinarnego, szalonego dnia zrobiłem jeszcze świeże pieczywo. Tym razem paluchy żytnie z mąką owsianą i pestkami dyni. Czego użyłem? -kubek mąki żytniej -dwa kubki mąki owsianej -kubek maślanki -50 gram drożdży -łyżeczka soli -pestki z dyni Mąki łączymy z solą mieszając wszystko widelcem. Maślankę podgrzewamy do temperatury 39 stopni. Drożdże rozkruszamy zasypujemy je cukrem i łączymy z maślanką. Odstawiamy na 10 minut. Zaczyn łączymy z mąką i wyrabiamy zbite ciasto, oklepujemy je oliwą i prz... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu BaRepas
Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Autor
baRepas
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
dynia, bułki, pieczywo, owsiane, pieczenie, dynia pieczona, ciasto
Inne przepisy z BaRepas
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję