pieczenie - 19054 przepisów (strona:653/1271)

Migdałowa chałka luksusowa z nutką cytrusową 145

jednakowe wałeczki. Splatać je w warkocz. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce. Wierzch posmarować żółtkiem i posypać płatkami migdałowymi. Piec około 30-40minut w temp. 180st

Z miłości do słodkości
Drożdżowe rogaliki z truskawkami 415

każdym trójkącie układać po 3-4 truskawki. Zwijać do środka, tworząc rogale. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić do wyrośnięcia na około 30minut. Następnie posmarować mlekiem, piec około 30-35miniut w temp. 180st. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem lub posmarować lukrem

Z miłości do słodkości
Rogaliki półfrancuskie z jabłkami 430

minut na małym ogniu. Nakładać farsz na trójkąty ciasta. Zwijać do środka formując rogale. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać brązowym cukrem. Piec około 25-30 minut w temp. 190st. Pyszne drożdżowe wypieki znajdziecie również tutaj

Z miłości do słodkości
Domowa pizza z kiełbasą na cienkim spodzie 226

kulę, przykryć ściereczką i odstawić na godzinę, by podwoiło swoją objętość.  Następnie podzielić na pół i rozwałkować każdą część na kształt koła.  Ułożyć na dwóch blaszkach do pieczenia pizzy. Farsz: 100g kiełbasy krakowskiej (użyłam Nove z linii Natura),   2 pomidory,  2 czerwone cebule,  4 łyżki pesto z pomidorów,  2 łyżeczki przyprawy(...)pizzy do pizzy sycylijskiej (użyłam Kamis),  200g żółtego sera. Ciasto posmarować pomidorowym pesto, ułożyć plasterki kiełbasy, pomidorów oraz cebuli. Posypać przyprawą do pizzy oraz startym serem.  Piec około 20-25 minut w temp. 200st

Z miłości do słodkości
Fougasse mistrza Hamelmana 170

nacięcie, zaś po bokach po trzy nacięcia z każdej strony. Delikatnie rozciągną, by nacięcia się otworzyły (jak na zdjęciu).  Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczeniaPiec około 20minut w temp. 230st.  W akcji brały udział: Aciri Bajkorada Aga W sezonie  Amber Kuchennymidrzwiami.pl Ania Jswm AniaW Magnolia i rozmaryn Ankawell Życie od kuchni Alucha

Z miłości do słodkości
Etlie Pide - turecka pizza 232

pieprzem. Ciasto podzielić na trzy części, każdą część rozwałkować i uformować kształt łódki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Nałożyć farsz, posypać startym serem, ułożyć plastry pomidora. Piec około 25-30minut w temp. 200st. Przed podaniem oprószyć natką pietruszki lub szczypiorkiem.  Źródło: Przyślij Przepis

Z miłości do słodkości
Mazurek z wiśniami i masą kawową 289

jajko,  150g masła,  170g mąki pszennej,  80g mąki ziemniaczanej,  3 łyżki kakao,  50g cukru,  1/2 łyżeczki cynamonu. Mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, kakao i cynamon, wymieszać. Zrobić dołek, wbić jajko, dodać posiekane masło. Całość posiekać nożem(...)zagnieść gładkie kruche ciasto. Owinąć w folię spożywczą, włożyć na godzinę do lodówki.  Następnie ciastem wylepić dno i 1 cm boków formy o wym. 24x27cm. Nakłuć widelcem, piec około 35 minut temp. 160st. Ostudzić. Masa:  125 ml śmietanki 30%,  200 g białej czekolady,  30g masła,  łyżeczka kawy rozpuszczalnej,  1/2 łyżeczki kardamonu,  2 łyżki

Z miłości do słodkości
Rogaliki z nadzieniem serowym krok po kroku 130

nałożyć po łyżeczce nadzienia.  Zwinąć do środka tworząc rogaliki.  Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać cukrem oraz odrobiną cynamonu. Piec około 15-20 minut w temp.180st

Z miłości do słodkości
Bułeczki z jogurtem nadziane marmoladą 154

bułeczki połowa zniknęła w jakieś 15 minut;)) Na drugi dzień oczywiście musiałam znowu je upiec i to z podwójnej porcji! Chłopakom tak bardzo zasmakowały, że teraz muszę je piec na każdą wycieczkę:) Ja użyłam jogurtu truskawkowego i konfitury różanej, ale możecie dać dowolne smaki. Można również piec bułeczki bez nadzienie lub nadziewać je np. kremem czekoladowym. Składniki:  500g mąki(...)kawałek, lekko spłaszczać, nakładać po łyżeczce marmolady. Zlepiać tworząc małe kwadratowe bułeczki. Układać blisko siebie na natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blasze. Przykryć ściereczką i odstawić na godzinę.  Piec około 20-25 minut w temp. 200st. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Źródło: Arabeska waniliowa

Z miłości do słodkości
Rurki z kremem 403

Foremki na rurki natłuścić, następnie nawijać paski - zaczynając od węższej do szerszej części. Jedną stronę obtoczyć w cukrze. Odstawić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 15 minut w temp. 200st. Ostudzić i zdjąć z foremek. Krem:  250g masła,  2 budynie waniliowe (po 40g każdy), 1/2 l mleka,  szklanka cukru pudru,  laska wanilii

Z miłości do słodkości
BABKA MAJONEZOWA 2920

Przyznaje, ze bylo warto, bo po babce zostalo tylko wspomnienie i foremka do umycia. 4 jajka - bialka ubijamy osobno 1 szklanka cukru do szklanki wsypujemy 2 lyzeczki proszku do pieczenia 1 budyn smietankowy 0.5 szklanki maki pszennej 0.5 szklanki maki ziemniaczanej majonez 250 ml olejek smietankowy lub pomaranczowy ubijamy zoltka(...)cukrem, dodajemy osobno ubite bialka i caly czas miksujemy dodajac na przemian po lyzce majonezu i lyzce mieszanki suchych skladnikow az do wyczerpania na koncu dajemy pol olejku babke pieczemy okolo godz. w temp 170° Lukrujemy jak wystygnie. Smacznego

Przysmaki Karolki
Ciastka francuskie z orzechami 172

wykladamy na nie mase z orzechow i jablka i ciasno zwijamy w rolade. Tak zwiniete ciasto kroimy na plastry. Ukladamy je na blache wylozona papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez okolo 20 minut. Gotowe ciastka dekorujemy polewa czekoladowa. Smacznego

Przysmaki Karolki
Tarta cebulowa 183

francuskie ukladamy na bache do pieczenia. Na srodku kazdego kwadratu robimy naklucia widelcem pozostawiajac z kazdej strony okolo 2cm margines. Na srodek wykladamy przyprawiona cebule. Posypujemy tartym serem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200°C przez okolo 15 minut. Tarta bardzo dobrze smakuje z dodatkiem salaty z sosem vinegret. Smacznego

Przysmaki Karolki

Proponowane wyszukiwania