pieczenie - 19054 przepisów (strona:175/1271)

Tort Ambasador 165

pszennej  płaska łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, dodać cukier i miksować do prawie zupełnego rozpuszczenia. Dodać żółtka - wymieszać, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, zmiksować. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto do formy. Piec w nagrzanym piekarniku 170 C przez ok 20-25 min. Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia. Krem

Apetyczna babeczka
Sernik warstwowy z czekoladą 125

kryształu 3/4 szk mąki pszennej 2-3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu kakao i całość lekko wymieszać. Wlać na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w tem 175C przez ok.40 minut.  Masa serowa: 1 kg sera

Apetyczna babeczka
Keks rodzynkowy 168

rodzynek namoczonych w soku pomarańczowym ciasto to jest wyjątkowo wilgotne i długo zachowuje świeżość. Pyszne bakalie www.skworcu.com.pl Składniki na jedną keksówkę: 230 g maki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 175 g cukru kryształu lub brązowego 1 jajko, roztrzepane 300 ml soku pomarańczowego 1 szk rodzynek sułtanek 1/4 szk rodzynek koryntek 2 łyżki mieszanki kandyzowanej, skórki cytrynowej 1/2 łyżeczki(...)miski suszone owoce, skórę cytrynową, cukier. Zalać sokiem pomarańczowym i odstawić na 8 godzin, a najlepiej na całą noc. Do namoczonych owoców dodać roztrzepane jajko, obie mąki, proszek do pieczenia i przyprawy. Starannie wyrobić. Nałożyć ciasto do przygotowanej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180C, i piec przez 1 godzinę. Po upieczeniu wyjąć

Apetyczna babeczka
Ciabatta 146

płaskie łyżeczki soli  łyżeczka cukru 15 dag jogurtu naturalnego  150 ml letniego mleka 150 ml letniej wody  75 ml oleju 2 jajka Wykonanie; Mąkę, proszek do pieczenia i suszone drożdże wsyp do miski i starannie wymieszaj. Dodaj sól, cukier, jogurt, mleko, wodę, olej, jajka. Ciasto wyrób. Możesz to zrobić mikserem 5 minut na najniższych obrotach(...)stolnicę posypaną mąką. Jeszcze raz dobrze zagnieć rękoma i podziel na trzy części. Każdą porcje rozwałkuj na ok. 1.5- 2 cm, uformuj owalne placki. Blachy wyłóż papierem do pieczenia, ułóż na nich placki, posmaruj z wierzchu stopionym masłem, posyp sezamem. Ponownie przykryj i odstaw w ciepłe miejsce, aż wyraźnie zwiększą objętość. Piecz 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200C

Apetyczna babeczka
Rolada z bitą śmietaną i galaretką 165

łyżek mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Jajka z cukrem ubić na parze, zestawić i dalej ubijać aż masa stanie się puszysta. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Wlać masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym do 200C piekarniku, przez ok 20 minut. Gorący biszkopt zsunąć i zwinąć w rulon

Apetyczna babeczka
Babka pomarańczowo orzechowa 286

tarce o drobnych oczkach, wycisnąć sok. Sok gotować na małym ogniu, aż wyparuje mniej niż połowa płynu. Orzechy drobno posiekać, herbatniki dokładnie rozgnieść wałkiem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Temperaturę w piekarniku ustawić na 175 C. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem i oprószyć drobną bułką tartą. 3. Żółtka oddzielić od białek. Ucierać z cukrem na gładką(...)koniec ubijania dodać resztę cukru. Wyłożyć na utartą masę i delikatnie wymieszać.  5. Utartą masę przełożyć do wysmarowanej formy, wygładzić. Formę z ciastem wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 60 minut.  6. Gotową babkę wyjąć z formy i pozostawić do wystudzenia. Marmoladę zagotować i mieszać na wolnym ogniu do czasu, aż nabierze konsystencji gęstego syropu. Ciasto polać gorącą

Apetyczna babeczka
Leon 166

szklanki cukru 3/4 szklanki mąki  łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, ubijać. Dodać żółtka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Gotowa masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Piec w tem. 160-170 C, ok. 35-40 minut. Placek miodowy: 30 dag mąki 15 dag margaryny

Apetyczna babeczka
Wiosenna tęcza 205

szklanki cukru 3/4 szklanki mąki  łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, ubijać. Dodać żółtka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Gotowa masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Piec w tem. 160-170 C, ok. 35-40 minut. Masa budyniowa: 1/2 litra mleka 2 budynie waniliowe

Apetyczna babeczka
Szybkie ciasto z truskawkami 270

jaja 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki  łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, ubijać. Dodać żółtka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Gotowa masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Piec w tem. 160-170 C, ok. 35-40 minut. Masa śmietankowa: 375 - 400 ml śmietany kremówki

Apetyczna babeczka
Cantucci z wiśniami 143

wiśnie z mango 1. Jajka w całości zmiksuj z cukrem na puszystą masę, dodaj miękkie masło i zmiksuj na jednolitą masę. Do masy jajecznej przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj resztę składników i zagniataj ciasto. Pod sam koniec wyrabiania ciasta dołóż bakalie i zagniataj tak, aby je równomiernie rozłożyć. 2. Ręce oprósz obficie mąką i formuj cztery podłużne(...)wałki, o szerokości 3-4 cm i długie na całą foremkę. Wierzch można posmarować roztrzepanym jajkiem. Układaj na foremce wyłożonej papierem do pieczenia. 3. Piekarnik rozgrzać do 180 C i piec wałki Cantucci przez ok. 15-20 minut, po tym czasie wyjąć je z piekarnika i bardzo ostrym nożem pokroić wałeczki na cienie plastry. Pokrojone Cantucci ponownie wkładamy

Apetyczna babeczka
Ciasto z sezonowymi brzoskwiniami 146

szklanki mąki 1/2 szklanka oleju 3/4 szklanki cukru 2 jaja szklanka jogurtu naturalnego pół łyżeczki aromatu waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia, dostępny na stronie www.Skworcu.com.pl papier do pieczenia lub tłuszcz do posmarowania formy 1. Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem. Dodawać na zmianę olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz jogurt i esencje(...)skórki, pokroić w cienkie plastry, osączyć na durszlaku. 3. Ciasto wylać do przygotowanej foremki. Na wierzch ułożyć pokrojone brzoskwinie. 4. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, i piec 50 minut. Po upieczeniu obficie posypać cukrem pudrem

Apetyczna babeczka
Ucierane ze śliwkami, kruszonką i lukrem 200

cukru pudru 4 łyżeczki wrzątku 1. Margarynę roztapiamy i studzimy. Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i miksujemy do czasu uzyskania puszystej masy. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz roztopioną wystudzoną margarynę. Dokładnie miksujemy i przekładamy na przygotowaną formę wyłożoną papierem do pieczenia. 2. Śliwki umyć, osuszyć, wyciągnąć pestki, przekrawać na połówki i równo rozłożyć(...)ciasto. 3. Roztopić margarynę na kruszonkę, lekko przestudzić, dodać mąkę, cukier i wiórki kokosowe, wymieszać i powstałymi grudkami posypać śliwki. 4. Piekarnik rozgrzać do 180 C i piec ciasto przez ok. 50-60 minut. 5. Cukier puder przesiać do miski, dodać wrzątek, utrzeć łyżką i lekko płynnym lukrem polać wystudzone ciasto

Apetyczna babeczka
Szybkie ciasto ze śliwkami 4321

którzy nie lubią za długo przebywać w kuchni :). Było pieczone w prodiżu, ja niestety nie posiadam takiego sprzętu. Jest bajecznie proste do wykonania! Przepis podaje z pamięci:   4 jajka 4 szk mąki 2 szk cukru 3/4 kostki margaryny 3/4 szk mleka 1 i 1/2  łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 kg śliwek lub innych owoców sezonowych 1.Margaryn(...)roztapiamy i odstawiamy do wystudzenia. Całe jaja miksujemy z cukrem, potem kolejno dodajemy mąkę, mleko, wystudzoną margarynę, proszek do pieczenia. 2.Gotowe ciasto przelewamy do przygotowanej formy,  na wierzchu układamy połówki śliwek, można je posypać łyżką cukru. Czas pieczenia 50-60 minut w tem 180 stopni

Apetyczna babeczka
Muffiny z nutellą 401

łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody Składniki mokre: 2 jajka L 130 g jogurtu greckiego 1/2 szklanki oleju Nadzienie: 12 łyżeczek nutelli Przepis: Na papier do pieczenia nakładamy po jednej łyżeczce nutelli (w sumie 12) w równych odstępach, następnie wykładamy nutellę na papierze do zamrażalki na minimum 1 godzinę. Do miseczki przesiewamy przez sitko mąkę oraz kakao(...)Dodajemy proszek do pieczenia, sodę oraz cukier. Całość mieszamy. Do kolejnej miseczki wbijamy dwa jajka, dodajemy jogurt grecki oraz olej. Za pomocą trzepaczki łączymy wszystkie składniki. Następnie łączymy suche i mokre składniki i za pomocą szpatułki mieszamy do połączenia wszystkich składników. Ciasto powinno być gęste! Do formy nakładamy do jednej papilotki 1 łyżkę ciasta, wyciągniętą z zamrażalnika nutellę

Emcia Pichci
Najlepsze Ciasto Czekoladowo Pomarańczowe 298

wodnej i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy stopniowo olej. Ciągle ubijając dodajemy pomarańczowe puree i roztopioną czekoladę. Krótko ubijamy. Kolejno dodajemy kakao, mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy do połączenia się składników. Formę okrągłą o średnicy 20 cm (ewentualnie 23 cm) wykładamy papierem do pieczenia, samo dno a boki natłuszczamy masłem. Wylewamy ciasto i wkładamy(...)nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 50 minut, do tzw. suchego patyczka. Studzimy kilka minut w formie, następnie wyciągamy z formy i odwracamy do ‚góry nogami’ w celu lekkiego spłaszczenia zbyt wyrośniętej góry. Zostawiamy tak do całkowitego ostygnięcia, następnie z powrotem odwracamy. Ganche: 200 g ciemnej czekolady (min.50% kakao) 225 ml śmietany kremówki 48 % pomarańczowa skórka kandyzowana Śmietanę doprowadzamy

Made By Mom And Son

Proponowane wyszukiwania