pieczenia - 22046 przepisów (strona:715/1470)

Ciasto Orzechowe z Kremem Waniliowo Miodowym 182

dodajemy jajko, resztę mleka i rozpuszczone masło. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy pod przykryciem na około 60 minut, do podwojenia objętości. Formę okrągłą o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wilgotną łyżką nakładamy ciasto drożdżowe i odstawiamy do napuszenia na około(...)minut. Masło, miód i orzechy umieszczamy w garnku i doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy z ognia i polewamy wyrośnięte w formie ciasto. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy około 25 minut. Studzimy a następnie kroimy wzdłuż, uzyskując 2 blaty. Krem waniliowo-miodowy: 500 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego 3 łyżki miodu 100 g masła

Made By Mom And Son
Ciasto czekoladowe z mascarpone 346

wyłożonej papierem do pieczenia, nie musimy wyrównywać powierzchni. Przekładamy masę serową i wyrównujemy powierzchnię. Foremkę wstawiamy do nagrzanego do 160 stopni C piekarnika i pieczemy ok. 45-50 minut. Ciasto wyjmujemy i studzimy. Smarujemy czekoladą rozpuszczoną w mleku, dekorujemy ćwiartkami truskawek. Smacznego.     The post Ciasto czekoladowe z mascarpone appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tagin po Polsku... 160

przygotowane w tym naczyniu są bardzo soczyste, zatrzymany jest w nich cały aromat i właściwości.  Naczynie działa w ten sposób, że para która wytwarza się podczas pieczenia, nie ulatnia się, tylko w kominie który znajduje się w pokrywie zaczyna cyrkulować. Tagin jest prezentem mojego męża, który dostał ode mnie pod choinkę. Jest(...)naczynie wlewamy 2 łyżki oleju i 5 łyżek wody, następnie kładziemy cześć warzyw solimy i pieprzymy delikatnie, kładziemy plastry mięsa i tak układamy warstwami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 250 stopni 30-40 min. Sos który wydobył się z potrawy przelewam do rondelka, dodajemy chrzan i śmietanę. Gotowym sosem polewamy plastry mięsa i warzywa i gotowe. Smacznego

Zainspiruj się kuchnią
Najlepsze kruche ciasto z owocami 261

szybko ciasto. Formujemy wałek, zawijamy w folię i schładzamy w lodówce przez co najmniej 30 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Tortownicę lub blachę do tarty wykładamy papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto lekko rozwałkowujemy i dokładnie wylepiamy nim dno blaszki. Podpiekamy w piekarniku, przez około 15 minut aż będzie lekko złociste. Podpieczony spód posypujemy odrobiną bułki tartej. Na cieście(...)Pomaga również wcześniejsze podsmażenie używanych owoców. Owoce układamy na cieście i posypujemy cukrem.   Przygotowujemy kruszonkę łącząc dokładnie poszczególne jej składniki. Owoce posypujemy kruszonką i wkładamy ciasto do piekarnika. Pieczemy około 30 - 35 minut w temperaturze 180 stopni

Mania Gotowania
Muffiny czekoladowe 178

wypieków :) Od samego patrzenia człowiekowi cukier skacze :) *** Muffiny czekoladowe ***    150 g masła • 150 g czekolady (dowolnej, mlecznej, białej lub gorzkiej ) • 300 g mąki • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej • 2 łyżki kakao • 1 szklanka cukru • 1 łyżka cukru wanilinowego • 2 duże jajka • 170 ml mleka ( lub kubeczek jogurtu naturalnego ) 1.Mieszamy składniki w dwóch miseczkach(...)opadła na dno foremki gdyż się przypali a muffinka nie dopiecze lub II. roztapiamy czekolade w kompieli wodnej i dodajemy do masy ) 4. Przekładamy masę do foremek i pieczemy w rozgrzanym do 180 C piekarniku przez około 25 min ( jeśli wydaje się wam że muffiny są gotowe wcześniej zróbcie Test suchego patyczka

ciemna strona patelni
Muffiny cytynowe 160

porannej pracy i kubka zimnego mleka ... mniam :) ***Muffiny cytrynowe*** - 2 szkl. mąki pszennej - pół szklanki roztopionego  masła - pół szklanki cukru - 250g jogurtu naturalnego - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżeczki cukru waniliowego - sok z połówki cytryny - skórka otarta z połówki cytryny - szczypta soli - 2 duże jajka ( 3 mniejsze ) -cztery łyżki stołowe mleka 1. Rozdzielamy składniki na dwie miski(...)jogurt , mleko , sok z cytryny mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę . Dodajemy suche składniki i mieszamy aż wszystko się połączy ( nie wolno zbyt długo mieszać , gdyż ciasto będzie zbite ) 2. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni przez ok. 25 min :) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle

ciemna strona patelni
Czekoladowy sernik 219

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} 5 jajek ¾ szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat(...)białka z żółtkami. 2.Przesiewamy przez sitko wszystkie sypkie produkty do biszkoptu i stopniowo dodajemy do masy   delikatnie mieszając .  3. Ciasto wylewamy do dużej prostokątnej formy i pieczemy ok. 35  minut w temp. 180°C. Po przestudzeniu  ścinamy nożem wierzchnią warstwę (skórkę), aby uzyskać większą przyczepność masy serowej.   4. Schłodzoną śmietankę kremową ubijamy na sztywno

ciemna strona patelni
Ciasto z rabarbarem 218

Niezwykle dobre :)  *** Ciasto z rabarbarem *** 0,5 kostki masła  1 szklanka cukru  2 jajka 1 szklanka kwaśnej śmietany  2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyzeczka sody   szczypta soli  2 szklanki rabarbaru :)  1. Masło i cukier utrzeć z jajkami . 2. Dodać śmietane i dobrze wymieszać  3.Następnie dodać(...)mąkę , sodę , proszek i sól i dokładnie połączyć składniki . 4. Wysmarować tortownicę 21 cm masłem i nałożyć połowe ciasta . Ułożyć rabarbar i przykryć go pozostałą częścią ciasta  5. Piec w temp. 180 stopni przez

ciemna strona patelni
Truskawki z nutellą na francuskim cieście 265

Każdy z nich na środku posmarować nutellą i ułożyć na niej pokrojone w plastry truskawki.  Na blaszce rozłożyć papier do pieczenia a na nim ciasto francuskie. Piec w rozgrzanym piekarniku przez ok.10-12 minut

Pasja Smaku
Gofry z owocami 183

smakołyki z bitą śmietaną więc musiałam zrobić i gofry. Przepis na nie mam z bloga Moje Wypieki .  Składniki : * 2 szklanki mąki pszennej * 2 szklanki mleka * łyżeczka proszku do pieczenia * szczypta soli * łyżka cukru * 1/3 szklanki(...)oleju rzepakowego * 2 jajka * dodatkowo : bita śmietana i owoce  Przygotowanie : Ubić białka. Wszystkie pozostałe składniki zmiksować, lekko wymieszać z pianą z białek. Rozgrzać gofrownicę. Wylewać porcje ciasta i piec na złoty kolor, przestudzić.  Dowolnie udekorować bitą śmietaną, sosem owocowym lub czekoladą. Przy okazji chciałabym złożyć najlepsze życzenia dla naszej blogowej koleżanki Paulinki z okazji urodzin! Wszystkiego co tylko

Magiczne Życie Marty
Kruche tartelki z kremem waniliowym i brzoskwiniami 230

masłem i oprószonych mąką. Dno nakłuwamy widelcem, wykładamy po małym kawałku papieru do pieczenia i przysypujemy odrobiną kaszy lub fasoli, żeby ciasto nie podniosło się pod wpływem temperatury. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach, po czym zabieramy obciążenie i dopiekamy kolejne 15. Studzimy.       Mascarpone ubijamy na najwyższych obrotach z cukrem pudrem. Dodajemy ziarenka z jednej laski

sama złodycz
Crunchy z borówką amerykańską 242

naturalnego WYKONANIE W misce mieszamy płatki, morele i migdały z miodem i syropem klonowym. Powstałą masę rozkładamy na blasze na papierze do pieczenia tak by powstała cienka warstwa. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 30 minut. Na dno miski wlewamy jogurt, wrzucamy borówki i pokruszone crunchy. Pyszne i zdrowe. Smacznego

OstryKęs
Ciabatta z suszonymi pomidorami 197

uformować chlebek, ułożyć na blaszce pokrytej papierem do pieczenia i ponownie odstawić na 20 minut. W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Ciabattę posypać mąką i piec około 20-25 minut

wyzwania kuchenne
Tosty z kozim serem i tymiankiem 215

kromki, które rozłożyć na blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Na każdą nałożyć dosyć gruby plaster sera koziego, a na wierzch po 3 gałązki świeżego tymianku. Oprószyć pieprzem i piec na złoty kolor. Po wyjęciu tostów z piekarnika na każdy nałożyć po pół łyżeczki żurawiny lub dżemu z czerwonej borówki

wyzwania kuchenne
Mini tarty z ciasta francuskiego z cukinią 357

francuskiego 2 małe cukinie ser feta czerwone pesto świeży tymianek Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Ciasto francuskie podzielić na 12 prostokątów, ułożyć je na blaszce pokrytej papierem do pieczenia(...)każdym prostokącie zrobić nożem lekkie nacięcie wzdłuż każdego boku, uważając aby nie przeciąć ciasta na wylot. Powstanie coś w rodzaju ramki. Tak przygotowane ciasto ponakłuwać widelcem i piec około 12-15 minut, aż się zrumieni. W międzyczasie cukinię pokroić na plasterki i opiec na grillu z obu stron, a ser pokroić w kostkę. Następnie wyjąć tarty z piekarnika. Jeżeli środek

wyzwania kuchenne