pieczenia - 22046 przepisów (strona:723/1470)

Pikantne roladki z ciasta francuskiego 27203

Następnie kroimy ciasto w krążki co ok. 1.5 cm. Krążki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temp. 200 stopni z termoobiegiem, pieczemy ok. 15-20 minut w zależności od rodzaju piekarnika. Krążki wykładamy na talerz, są pyszne w smaku. The post Pikantne roladki z ciasta francuskiego appeared first on Damsko-męskie spojrzenie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Smakowita pajda – rustykalne bagietki 168

bagietki. Z podanych składników formujemy 4 bagietki o długości blaszki i szerokości około 5 cm. Z każdej części ciasta formujemy wałek, zwijamy go spiralnie. Bagietki układamy na papierze do pieczenia obsypanym mąką, lekko obsypujemy bagietki mąką i odstawiamy ponownie do wyrośnięcia na około 15 minut, w tym czasie nagrzewamy piekarnik(...)stopni C. Aby bagietki były chrupiące, na dno piekarnika wstawiamy żaroodporne naczynie z 250 ml wody, albo spryskujemy wodą powierzchnię bagietek. Wstawiamy blachę z wyrośniętymi bagietkami i pieczemy około 20-25 minut. Bagietki studzimy na kratce. Kroimy w kromki i smarujemy smalczykiem, obkładamy wędliną. Smacznego! Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!”, którego sponsorem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mini pizza z łososiem, szpinakiem i serem 186

wędzonego łososia, garść świeżego szpinaku, kawałek sera pleśniowego. Mąkę zagniatamy z drożdżami, oliwą, ciepłą wodą, solą na elastyczne ciasto. Dzielimy ciasto na 2 części, układamy ciasto na papierze do pieczenia formując dwa okrągłe placki. Zostawiamy(...)minut do podrośnięcia. Placki obkładamy listkami szpinaku, plasterkami wędzonego łososia, posypujemy rozkruszonym serem pleśniowym. Mini pizze z łososiem wstawiamy do nagrzanego piekarnika o temp. 180 stopni i pieczemy 20 minut. Polecam! The post Mini pizza z łososiem, szpinakiem i serem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasteczkowy mix 147

robimy kulki, które potem wyciskamy tłuczkiem do mięsa, z trzeciej części formujemy kulki, naciskamy widelcem, na powierzchni kładziemy słupki migdałów. Układamy ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ciasteczka w temperaturze 180 C około 15 minut. Ciasteczkowy mix możemy podawać do kawy lub herbaty. The post Ciasteczkowy mix appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Łaciata tarta z malinami 133

zamrażarki. Następnie wykładamy ciastem spód formy na tartę (o wymiarach 12 x 35 cm). Rozkładamy na nim kawałek papieru do pieczenia i obciążamy ceramicznymi kuleczkami lub suchą fasolą. Pieczemy około 15-20 minut w 180 stopniach. Upieczony spód odstawiamy do ostudzenia. Budyń przygotowujemy na mleku zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawiamy do przestudzenia. Kaszę mannę powoli wsypujemy do gotującego

Mienta blog
BUŁKI ORKISZOWO-ŻYTNIE Z ZIARNAMI 205

Układać bułki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie każdą naciąć dwa razy i odstawić na kilka minut (10-15). Wstawiamy do nagrzanego do 220*C piekarnika i pieczemy 20 minut na programie góra-dół. Następnie przełączamy piekarnik na termoobieg i dopiekamy jeszcze 5 minut w tej samej temperaturze. Tak by lekko się przyrumieniły. Po wyjęciu z piekarnika przekładamy

Smaczne Zdrowe
Szarlotka 177

bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Szarlotka :) Oto prosty przepis na przepyszną szarlotkę Składniki: 3szkl mąki 1 kostka masła 6 jaj 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1kg jabłek 1 cukier waniliowy 1szkl cukru Jasny suchy kisiel Wykonanie: Mąkę, masło, 6 żółtek i 2 łyżeczki proszku zagnieść w kulkę i podzielić na 60% i 40%, gdzie(...)cukru i suchy kisiel oraz znów wymieszać. Jabłka wyłożyć na ciasto, a na jabłka ubite białko. Zmrożone 40% ciasta wyjąć i zetrzeć na tarce oraz dokładnie posypać nim białka. Piec 40min w 180 stopniach Bon appetit ! <3 Wpis zawiera lokowanie produktu

Bonapetit2xM
Jabłka nadziewane kruszonką 197

theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Jabłka z ciastem i cynamonem :) Coś prostego i szybkiego dla fanów jabłek :D Składniki: 1 ½ szkl mąki 1łyżeczka proszku do pieczenia 3zółtka jaj ½ kostki masła 10 jabłek Cynamon mielony Cukier Wykonanie: Mąkę, żółtka, proszek, masło i 2 łyżki cukru wymieszać Uformować ciasto w kulkę i włożyć na 1godz do zamrażalki(...)zetrzeć na tarce Blaszę wysmarować masłem Wysypać ciasto i podpiec w 180 stopniach przez 15min Do środka jabłek włożyć ciasto Cynamon wymieszać z 2łyżkami cukru i posypać tym jabłka Piec w 180 stopniach przez 20 min Bon apetit ! <3 Wpis zawiera lokowanie produktu

Bonapetit2xM
Ciasto ze śliwkami 244

fareast-language:EN-US;} Ciasto ze śliwkami Proste, szybkie, smaczne. W sam raz na wakacyjne spotkanie z przyjaciółmi ! :) Składniki: ½ kostki masła 1/2 szkl kwaśnej śmietany 2łyżeczki proszku do pieczenia Bułka tarta ½ szkl cukru Trochę śliwek 2 jaja 2szkl mąki Wykonanie: Jajka utrzeć z masłem i cukrem Potem dodać mąkę(...)proszek i śmietanę Blaszę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą Na blaszę wylać ciasto Śliwki przekroić na pół wyjąć pestkę i pokroić na mniejsze kawałki Śliwki poutykać w ciasto Piec w 180 stopniach przez 35min Bon appetit ! <3 Wpis zawiera lokowanie produktu

Bonapetit2xM
Klopsiki z piekarnika 255

następnie każdy klopsik owijamy plastrem boczku wędzonego. W razie potrzeby spinamy wykałaczką. Klopsiki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180C i pieczemy 25-30 minut

Przysmaki Karolki
Biszkopt genueński 334

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Biszkopt genueński to biszkopt pieczony z dodatkiem masła. Po upieczeniu trzeba go rzucić w formie na podłogę, dzięki temu biszkopt nie opadnie i będzie płaski. W swoim składzie nie zawiera proszku do pieczenia, rośnie dzięki ubitym jajkom, które wcześniej muszą być ogrzane w ciepłej wodzie. Jest

Marta Gotuje
Ciasto cappuccino z bananem 313

Kawy pić nie lubię, jednak ciasta z kawą owszem:)) Pokusiłam się ostatnio na ciasto prawie bez pieczenia, na herbatnikowym spodzie z masą kawowo-kukurydzianą. Całość pokrywa lekka bezowa chmurka, delikatnie tylko przypieczona, w środku zaś czeka nas bananowa niespodzianka;) Ciasto bardzo smaczne, tylko jakoś nie chciało współpracować z moim aparatem:))) Spód: 200g herbatników maślanych,  łyżka cappuccino(...)ciasteczkowym spodzie.  Na wierzchu wylać masę kukurydzianą. Beza: 2 białka,  50g cukru.  Białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Rozsmarować na wierzchu ciasta, łyżką tworząc "języczki". Piec około 10 minut w temp. 190st. Ostudzić. Inspiracja:  Pin-up cake

Z miłości do słodkości
Pasztet z cukinii 293

stopniowo dodajemy do masy, lekko ją rozluźniając. Poszerzoną keksówkę lub inną formę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy masę i wyrównujemy. Na wierzchu możemy ułożyć kilka liści laurowych. Pieczemy ok. 50-60 minut w 180°C z termoobiegiem lub 190°C bez tej funkcji. Przed wyjęciem z formy całkowicie studzimy. * Do pasztetu najlepiej użyć cukinii młodych i nie wyrośniętych

Poezja smaku
American Chocolate Chip Cookies 174

lepimy kulki o średnicy 3-4 cm. Następnie układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Pamietajmy jednak by zachować kilkucentymetrowe odstępy miedzy kulkami. Pod wpływem ciepła "rozpłaszczą się". Pieczemy około 15 minut. Ciasteczka mają lekko się zbrązowić. Przechowujemy w blaszanej puszce. Smacznego!!! Źródło: Nigella Lawson "Kuchnia, przepisy z serca domu

W mojej holenderskiej kuchni
Łosoś w cieście francuskim z czerwonym pesto 197

filety z łososia (po około 150 g) - słoiczek czerwonego pesto (około 80 g) * ewentualnie jajko do posmaraowania ciasta Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni.  Układamy ciasto na papierze do pieczenia. Wzdłuż jego krótszej częsci (mniej wiecej po środku) układamy warstwę czerwonego pesto, starając się by była podobnej szerokości co nasz filet z łososia.  Na pesto kładziemy łososia(...)ciasto było z każdej strony dobrze zamknięte). Smarujemy wierzch ciasta rozkłóconym jajkiem i wstawiamy do piekarnika na około 30 minut. Po upieczeniu kroimy na 5-6 kawałków. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego!!! Inspiracja: Kwestia Smaku

W mojej holenderskiej kuchni