pieczenia - 22046 przepisów (strona:726/1470)

Buraczane carpaccio 108

pieprzem. Do połowy dressingu wrzucamy plasterki buraków i na godzinę wstawiamy do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni, a buraki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i pieczemy przez 40 minut (uważając, żeby się nie przypaliły). Po upieczeniu buraki studzimy, wrzucamy na chwilę do reszty zalewy i wyjmujemy odsączając z nadmiaru dressingu. Na półmisek wykładamy rukolę

Kulinarny Pamiętnik
Chlebek z żurawiną 155

lnianą ściereczką na 20 minut. Po tym czasie znowu dokładnie wymieszałam i odstawiłam na kolejne 20 minut. Przełożyłam do formy wyłożonej papierem do pieczenia obsypanym ziarnami słonecznika i piekłam godzinę w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni. Po upieczeniu chleb wystudziłam na kratce

Kulinarny Pamiętnik
Ciasto miodowe 519

puder, miód oraz mleko i zagniotłam szybko na gładką masę. Ciasto podzieliłam na trzy równe części, każdą z nich rozłożyłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdy blat piekłam 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. * krem: Mleko zagotowałam z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka dodałam kaszę manną i gotowałam na wolnym ogniu

Kulinarny Pamiętnik
Kruche pierożki ze szpinakiem 179

składałam w trójkąty, brzegi zlepiając dokładnie widelcem (można też formować a' la rogaliki, aby farsz był widoczny - jak na zdjęciu). Pierożki posmarowałam białkiem i piekłam 25 minut na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni

Kulinarny Pamiętnik
Błyskawiczne kruche ciasteczka 395

łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Wszystkie składniki wrzuciłam do misy robota i dokładnie wyrobiłam. Ciasto rozwałkowałam na grubość ok. 0,5 cm i wycięłam ciasteczka, używając serduszkowej foremki. Piekłam ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni

Kulinarny Pamiętnik
Cynamonowy chlebek do odrywania 325

części. Powstałe "kanapki" ułożyłam pionowo w keksówce (nie muszą być ułożone idealnie:) wyłożonej papierem do pieczenia. Całość przykryłam ściereczką i odstawiłam na kolejne pół godziny w ciepłe miejsce. Piekłam ok. 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (na wszelki wypadek można sprawdzić patyczkiem do szaszłyków, czy ciasto nie jest surowe

Kulinarny Pamiętnik
Drożdżówki z jabłkami 265

środku ułożyć po łyżce nadzienia. Palcami zwilżonymi olejem zlepić brzegi. Ułożyć  łączeniem na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić do wyrośnięcia na ok. 20 minut. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 o C. Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie  Świat Smaku . Komentarze oraz lajki mile widziane :) Zapraszam także

Świat Smaku
Udka kurczaka w sosie majonezowo - ketchupowym 191

Proste w wykonaniu danie, idealne na codzienny obiad. Dzięki długiemu marynowaniu mięso zyskuje podczas pieczenia niezwykły aromat, kruchość i soczystość. Składniki - 1 kg udek z kurczaka - ½ szklanki majonezu - ½ szklanki ketchupu - przyprawa do kurczaka - sól, pieprz Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe  i chciałbyś aby ten blog rozwijał się nadal to proszę abyś przed(...)wody i wymieszać. Udka przełożyć do sosu, wymieszać aby dokładnie pokrył mięso i odstawić do lodówki na minimum 4 godziny. Udka wraz z sosem przelać do naczynia żaroodpornego i piec pod przykryciem ok. 80 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 o C . Uwaga – sprawdzona rada 1)        kto nie przepada za gotowymi mieszankami, przyprawę

Świat Smaku
Ciasto Orzechowe z Kremem Waniliowo Miodowym 150

dodajemy jajko, resztę mleka i rozpuszczone masło. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy pod przykryciem na około 60 minut, do podwojenia objętości. Formę okrągłą o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wilgotną łyżką nakładamy ciasto drożdżowe i odstawiamy do napuszenia na około(...)minut. Masło, miód i orzechy umieszczamy w garnku i doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy z ognia i polewamy wyrośnięte w formie ciasto. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy około 25 minut. Studzimy a następnie kroimy wzdłuż, uzyskując 2 blaty. Krem waniliowo-miodowy: 500 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego 3 łyżki miodu 100 g masła

Made By Mom And Son
Ciasto czekoladowe z mascarpone 309

wyłożonej papierem do pieczenia, nie musimy wyrównywać powierzchni. Przekładamy masę serową i wyrównujemy powierzchnię. Foremkę wstawiamy do nagrzanego do 160 stopni C piekarnika i pieczemy ok. 45-50 minut. Ciasto wyjmujemy i studzimy. Smarujemy czekoladą rozpuszczoną w mleku, dekorujemy ćwiartkami truskawek. Smacznego.     The post Ciasto czekoladowe z mascarpone appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tagin po Polsku... 134

przygotowane w tym naczyniu są bardzo soczyste, zatrzymany jest w nich cały aromat i właściwości.  Naczynie działa w ten sposób, że para która wytwarza się podczas pieczenia, nie ulatnia się, tylko w kominie który znajduje się w pokrywie zaczyna cyrkulować. Tagin jest prezentem mojego męża, który dostał ode mnie pod choinkę. Jest(...)naczynie wlewamy 2 łyżki oleju i 5 łyżek wody, następnie kładziemy cześć warzyw solimy i pieprzymy delikatnie, kładziemy plastry mięsa i tak układamy warstwami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 250 stopni 30-40 min. Sos który wydobył się z potrawy przelewam do rondelka, dodajemy chrzan i śmietanę. Gotowym sosem polewamy plastry mięsa i warzywa i gotowe. Smacznego

Zainspiruj się kuchnią
Najlepsze kruche ciasto z owocami 241

szybko ciasto. Formujemy wałek, zawijamy w folię i schładzamy w lodówce przez co najmniej 30 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Tortownicę lub blachę do tarty wykładamy papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto lekko rozwałkowujemy i dokładnie wylepiamy nim dno blaszki. Podpiekamy w piekarniku, przez około 15 minut aż będzie lekko złociste. Podpieczony spód posypujemy odrobiną bułki tartej. Na cieście(...)Pomaga również wcześniejsze podsmażenie używanych owoców. Owoce układamy na cieście i posypujemy cukrem.   Przygotowujemy kruszonkę łącząc dokładnie poszczególne jej składniki. Owoce posypujemy kruszonką i wkładamy ciasto do piekarnika. Pieczemy około 30 - 35 minut w temperaturze 180 stopni

Mania Gotowania
Muffiny czekoladowe 144

wypieków :) Od samego patrzenia człowiekowi cukier skacze :) *** Muffiny czekoladowe ***    150 g masła • 150 g czekolady (dowolnej, mlecznej, białej lub gorzkiej ) • 300 g mąki • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej • 2 łyżki kakao • 1 szklanka cukru • 1 łyżka cukru wanilinowego • 2 duże jajka • 170 ml mleka ( lub kubeczek jogurtu naturalnego ) 1.Mieszamy składniki w dwóch miseczkach(...)opadła na dno foremki gdyż się przypali a muffinka nie dopiecze lub II. roztapiamy czekolade w kompieli wodnej i dodajemy do masy ) 4. Przekładamy masę do foremek i pieczemy w rozgrzanym do 180 C piekarniku przez około 25 min ( jeśli wydaje się wam że muffiny są gotowe wcześniej zróbcie Test suchego patyczka

ciemna strona patelni
Muffiny cytynowe 135

porannej pracy i kubka zimnego mleka ... mniam :) ***Muffiny cytrynowe*** - 2 szkl. mąki pszennej - pół szklanki roztopionego  masła - pół szklanki cukru - 250g jogurtu naturalnego - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżeczki cukru waniliowego - sok z połówki cytryny - skórka otarta z połówki cytryny - szczypta soli - 2 duże jajka ( 3 mniejsze ) -cztery łyżki stołowe mleka 1. Rozdzielamy składniki na dwie miski(...)jogurt , mleko , sok z cytryny mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę . Dodajemy suche składniki i mieszamy aż wszystko się połączy ( nie wolno zbyt długo mieszać , gdyż ciasto będzie zbite ) 2. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni przez ok. 25 min :) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle

ciemna strona patelni
Czekoladowy sernik 187

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} 5 jajek ¾ szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat(...)białka z żółtkami. 2.Przesiewamy przez sitko wszystkie sypkie produkty do biszkoptu i stopniowo dodajemy do masy   delikatnie mieszając .  3. Ciasto wylewamy do dużej prostokątnej formy i pieczemy ok. 35  minut w temp. 180°C. Po przestudzeniu  ścinamy nożem wierzchnią warstwę (skórkę), aby uzyskać większą przyczepność masy serowej.   4. Schłodzoną śmietankę kremową ubijamy na sztywno

ciemna strona patelni