Polędwica Wellington

Polędwica Wellington

Polędwica Wellington

Efektowne danie główne na specjalną okazję, czyli Beef Wellington jest to polędwica wołowa zapiekana w cieście francuskim. Dodatkowo między ciastem a mięsem znajduje się warstwa pasztetu z wątróbek drobiowych oraz duszonych na maśle borowików.Składniki:1/2 kg polędwicy wołowej1 płat gotowego ciasta francuskiego200 g borowików200 g pasztetu z wątróbek drobiowychgarść posiekanej natki pietruszki1 jajo1 cebula3 łyżki oleju2 łyżki masłasól, pieprzNa patelni rozgrzać olej i obsmażyć na nim polędwicę z każdej stron... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Autor

Wyzwania KuchenneWyzwania Kuchenne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, cebula, francuskie, pieczenie, pasztet, wątróbka drobiowa, zupa grzybowa, grzyby, duszone, ciasto francuskie, mięso, pasztet z wątróbki drobiowej, pietruszka, drobiowe, roladki, jajko, ciasto z masa, dania mięsne, ciasta z masa, mięsa pieczone, mięso duszone

Inne przepisy z wyzwania kuchenne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.