pieczen - 12156 przepisów (strona:439/811)

Babeczki sowy – muffiny sowy 255

blogi , natrafiłam na ten przepis u 6bittersweets i wiedziałam, że koniecznie muszę mieć takie babeczkowe sówki u siebie! ;-) Składniki Ciasto muffinkowe Mąka tortowa 300g Cukier 3/4 szklanki Proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki Sól szczypta Cappuccino 50g Cukier waniliowy 1 opakowanie Mleko 1 szklanka Jajko 1 jajko Masło pół kostki Polewa Czekolada […] The post Babeczki sowy – muffiny

Kulinarne Przeboje
Muffiny waniliowe z delicjami 274

nutą wanilii – pychota! Składniki Ciasto muffinkowe Masło 125g, miękkiego Cukier 3/4 szklanki Ekstrakt z wanilii 2 łyżeczki Jajko 2 jajka Mąka 1 i 1/2 szklanki Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Mleko 3/4 szklanki Delicje 20 delicji (ja użyłam z galaretką o smaku limonki) Do ozdoby Śmietana kremówka […] The post Muffiny waniliowe z delicjami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Oliwkowiec z czereśniami i delicjami 214

coś słodkiego i szybkiego – stworzyłam oliwkowca z wiśniami i delicjami ;-) oto efekt: Składniki Jajko 4 jajka Cukier 1 szklanka Mąka pszenna 2 szklanki Olej 1/2 szklanki Proszek do pieczenia 2 łyżeczki Cukier waniliowy 1 opakowanie Owoce ok. 1 kg owoców (najlepiej smakuje […] The post Oliwkowiec z czereśniami i delicjami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Muffinki (babeczki) z budyniem czekoladowym 444

Przepis na ok. 12-14 babeczek. Składniki Mąka tortowa 350g Cukier ok. 150g Proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki Cukier waniliowy 1 opakowanie Jajko 2 jajka Olej 100ml Mleko 600ml Budyń czekoladowy 1 opakowanie Cukier puder do posypania Wykonanie: 300ml mleka zagotować. Do 100ml mleka wsypać budyń oraz dodać 2 pełne łyżki cukru, dokładnie wymieszać. Gdy […] The post

Kulinarne Przeboje
Kruchy ananasowiec 327

Inspiracja: Kasia Moje Ciasto Składniki Składniki na spód: Margaryna Kasia do pieczenia 150g Mąka pszenna 150g Cukier pół szklanki Orzeszki ziemne pół szklanki posiekanych orzeszków ziemnych (niesolone) Jajko 1 jajko Na masę: Ananas z puszki 2 puszki Żelatyna 4 łyżki (40g) Jogurt ananasowy 500g Wykonanie: Wszystkie składniki na spód ciasta wymieszać za pomocą miksera. Tortownicę […] The post Kruchy

Kulinarne Przeboje
Karpatka czekoladowa z kremem waniliowym 307

Czekoladowa karpatka – równie pyszna jak tradycyjna! Składniki Składniki na ciasto Mąka tortowa 200g Woda 1 szklanka Masło pół kostki (125g) Jajko 5 średnich jajek Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Kakao 2 pełne łyżki Składniki na krem Mąka tortowa 4 łyżki z górką Mąka ziemniaczana 4 łyżki z górką Jajko 4 średnie jajka Mleko 750ml […] The post Karpatka

Kulinarne Przeboje
Cytrynowe muffiny wg Magdy Gessler 313

Przepis na te muffiny cytrynowe pochodzi z książki Magdy Gessler pt. „Kocham gotować”. Składniki Mąka pszenna tortowa 300g Cukier 3/4 szklanki Proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki Skórka cytryny 2 łyżki potartej skórki cytryny Cukier waniliowy 1 opakowanie Sól szczypta Kefir 200ml Jajko 2 jajka Masło pół kostki Wykonanie: Do miski wsypujemy mąkę, cukier, cukier waniliowy

Kulinarne Przeboje
Ciepłe lody waniliowe (lody muffinkowe) 238

których główną rolę odrywają muffiny ;-) Składniki Masło 125g miekkiego masła Cukier 3/4 szklanki Ekstrakt z wanilii 2 łyżeczki Jajko 2 jajka Mąka 1 i 1/2 szklanki Proszek do pieczenia 1 […] The post Ciepłe lody waniliowe (lody muffinkowe) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Szybki piernik z powidłami 7703

kakaowe ciasto z powidłami, lecz świetnie się sprawdzi jako alternatywa dla zabieganych i szukających szybkich rozwiązań na święta . Składniki Mąka 2 szklanki Soda oczyszczona 2 płaskie łyżeczki Proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka Kakao 2 czubate łyżeczki Przyprawa do piernika 1 łyżeczka Jajko 3 jajka Mleko […] The post Szybki piernik z powidłami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasteczka ‚jajka sadzone’ 187

maślane ciasteczka z rodzynkami , zaś za ‚białko jajka’ posłużył mi krem z serka i śmietany . Składniki Masło 100g Cukier 170g Jajko 1 jajko Rodzynki 200g Mąka 170g Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Sól Serek śmietankowy […] The post Ciasteczka ‚jajka sadzone’ appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Wielkanocna babka piaskowa 373

babka-grzyb’ , ale doprowadziliśmy ją do ‚poprawnego’ stanu ;) Składniki Masło 125g Cukier puder 125g Cukier waniliowy 1 opakowanie Jajko 3 jajka Mąka pszenna 150g Mąka ziemniaczana 100g Proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki Tłuszcz do wysmarowania formy Bułka tarta do wysmarowania formy Wykonanie: […] The post Wielkanocna babka piaskowa appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Murzynek z gruszkami 252

Ciasto kakaowe z gruszkami i posypką czekoladową. Blacha o średnicy 24cm. Składniki Mąka pszenna tortowa 300 gram Proszek do pieczenia 1 pełna łyżeczka Jajka 5 sztuk Woda 1/3 szklanki (90ml) Masło 100 gram 5 łyżek oleju Cukier 1,5 szklanki (około 250 gram) Cukier waniliowy 1 opakowanie Kakao 3 pełne łyżki Gruszka kilka, świeże lub z […] The post

Kulinarne Przeboje
Babeczki red velvet 240

szklanki Cukier 1,5 szklanki Jajka 2 sztuki, duże Olej słonecznikowy 1,5 szklanki Maślanka truskawkowa 1 szklanka Ekstrakt cytrynowy 1 łyżeczka Soda oczyszczona 1 łyżeczka Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Barwnik 1 łyżeczka, czerwony (Wilton) Kakao 1 płaska łyżeczka Krem […] The post Babeczki red velvet appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pierogi zapiekane ze szpinakiem i kurczakiem 300

kroimy na kwadraty czy kola (forma dowolna).  Nakładamy po łyżce farszu i sklejamy dokładnie  . Układamy ja na papierze do pieczenia i smarujemy rozmąconym jajkiem . Pieczemy 15- 20 minut (do uzyskania złotego koloru) w temperaturze 180' C . Smacznego

cookpl
Ptysie 385

słodkości. Gdy w jednym z odcinków tematem przewodnim były ptysie od razu postanowiliśmy upiec je następnego dnia. Składniki: Jedna szklanka wody (250 ml) 125 g masła lub margaryny do pieczenia 1 szklanka mąki pszennej 4 jajka 400 ml śmietany kremówki  Przygotowanie: W garnku gotujemy wodę z masłem lub margaryną. Gdy woda zagotuje się wsypujemy mąkę pszenną cały czas(...)jajkami na gładką masę i przekładamy do worka cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki. Na blaszkę wysmarowaną tłuszczem wyciskamy w dość dużych odstępach (ciasto mocno rośnie) koła z ciasta. Pieczemy w 180'C przez ok. 20 min. (zależy od rozmiaru ptysi). Nasze gotowe ptysie nadziewamy bitą śmietaną, a z wierzchu polewamy gorzką czekoladą. Smacznego

cookpl