pieczen - 12156 przepisów (strona:441/811)

Roladki z indyka faszerowane paluszkami surimi 184

każdego sznycla po dwa paluszki surimi. Ciasno zawinąć. Ułożyć obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Wierzch wysmarować oliwą z przyprawą (polecam pędzelkiem). Do smaku i jako dekoracji użyłam oscypka. Piec przez około 20-25 minut w 200 stopniach

ClauditteMissCooking
Drobiowa wędlina 647

wstawić na kilka godzin do lodówki (aby mięso „przeszło” przyprawami). Piekarnik rozgrzać do 195°C . Piersi w folii przełożyć do naczynia żaroodpornego, wlać odrobinę wody (aby przykryła dno) i piec 35 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, a mięso pozostawić w środku. Trzymać tak długo, aż piekarnik ostygnie. Przygotowaną wędlinę kroić po ostudzeniu

Ugotować
Piersi z kaczki w pomarańczowym sosie 262

minut).   Kaczkę wyciągamy z piekarnika, dajemy jej chwilkę "odpocząć" Upieczone piersi kroimy w grube plastry (mięso powinno być różowawe, skórka chrupiąca - jeśli piersi były bardzo duże wydłużamy czas pieczenia). Polewamy sosem pomarańczowym i podajemy. Smacznego :)   źródło inspiracji

Moje Kuchenne Rewelacje
Pieczona owsianka z wiśniami 195

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Jak już wam wspominałam bardzo lubię pieczone owsianki, zresztą ostatnio tylko takie przygotowuję na śniadanie. Jedną z nich jest owsianka z dodatkiem wiśni i żurawiny. Jest bardzo smaczna i syta. Najlepiej smakuje z dodatkiem jogurtu np. greckiego. Polecam na śniadanko Ja podałam jeszcze gorącą owsiankę na marmurowej(...)desce, którą możecie kupić na stronie Podstawki.pl . Można na niej nie tylko kroić, ale także podawać przystawki lub ustawiać gorące naczynia. Polecam Post Pieczona owsianka z wiśniami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Kurczak pieczony 258

Pieczony kurczak to najlepsze danie o każdej porze i każdego dnia. Wystarczy dobra marynata, zioła, dodatki i może być pyszny obiad. A jaki to będzie smak zależy tylko od naszej wyobraźni. Ja do zwykłego kurczaka zagrodowego dobrałam czosnek, tymianek i cytrynę. Klasyka. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Dietetyczny indyk zapiekany z mozarellą - 306 kcal 265

szczypta soli 1 łyżeczka kurkumy łyżeczka oliwy z oliwek  można dodać dowolne zioła takie jak lubisz Co robić? 1. Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w przyprawach. 2. Nagrzać piec do 170C w opcji góra dół. 3. Ziemniaka obrać i pokroić w cienkie plastry. Paprykę pokroić w kostkę. 4. Do naczynia żaroodpornego wlać oliwę i ułożyć plastry ziemniaków, posolić, następnie(...)dodać kolejno mięso z indyka, paprykę, pomidorki i ser. 5. Piec pod przykryciem 20 - 30 minut. Czekam na Wasze wrażenia w komentarzach

Matka Żywicielka
Schab nadziewany polędwiczką 175

Blueberry Corner by "jagodzianka" Schab pieczony, nadziany polędwiczką pierwszy raz przygotowałam na komunię najstarszego syna. Od razu zrobił furorę. Składniki: ok. 1200 g schabu … Przeczytaj cały artykuł Post Schab nadziewany polędwiczką pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Policzki wołowe w winie 277

piekarnika na 3 i1/2 godziny. Po tym czasie sprawdzić czy mięso jest już gotowe - nakłuć wykałaczką, jeśli wejdzie z łatwością  to znaczy ,że mięso jest gotowe. Jeśli nie - piec kolejne 30 minut. Wyjąć z piekarnika, wyłowić z sosu kawałki pomarańczy i tymianek. Wyjąć delikatnie łyżką cedzakowa  na podgrzany półmisek policzki, marchew, cebulę,boczek i czosnek(...)Dodać pietruszkę i wymieszać. Można ponownie włożyć policzki wraz z warzywami do sosu i jeszcze chwilę podgrzewać. Podawać z zielonymi warzywami i np puree ze słodkich ziemniaków. Smacznego!Uwagi: piekłam policzki 4 godziny. Po 2 godzinach były jeszcze bardzo twarde, przestraszyłam się, że takie może zostaną. Na szczęście końcowy rezultat był wspaniały

Stare Gary
Dyniowy sernik i krótka przerwa 206

dyniowym puree, mlekiem, śmietaną, budyniem, cynamonem, ekstraktem i skórką pomarańczową. Na końcu po jednym wbijać jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu.Masę serową wyłożyć na upieczony spód.Piec w 175 st. C. przez 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 st. C. i piec przez 1,5-2,5 godziny.Wystudzić w uchylonym piekarniku.Czekoladę rozpuścić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Powrót do przeszłości, czyli sernik urodzinowy 166

dawno temu, a jeszcze nie napisałam o wszystkich urodzinowych ciastach.Pisałam za to, że mieliśmy cudownych gości. Postanowiłam, poza oczywiście tortem, przygotować coś jeszcze. Coś, co zaskoczy Duńczyków - sernik. Pieczony. Hmm...Najpierw pomyślałam o takim z rodzynkami, ale C. stwierdził, że może lepiej nie... I ciężko go za to winić - sernik z rodzynkami jest ryzykowny nawet na spotkaniu Polaków(...)kremówką i cukrem. Dodać skórkę i sok z cytryny, wymieszać. Po jednym wbijać jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu.Na spód wyłożyć maliny, na nich równomiernie rozprowadzić masę serową.Piec w 160 st. C. przez 40 minut.Ostudzić w piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach.Przed podaniem wstawić do lodówki na całą noc.Przed podaniem udekorować wierzch startą czekoladą.Smacznego!Jeszcze raptem jeden letni przepis

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Przedświąteczne zabieganie, brak czasu i mini serniczki 180

sernik. A raczej urocze mini serniczki, które kusiły mnie już od dawna.W zeszłym roku przygotowałam bajeczny sernik z żurawiną na zimno, w tym roku przyszła kolej na pieczony. W Cheesecakes baked and chilled The Australian women's weekly znalazłam pomysł idealny - połączenie świeżej żurawiny i białej czekolady to po prostu ideał. Słodko-kwaśne, delikatne, rozpływające się w ustach serniczki zrobią(...)cukier i skórkę pomarańczową krótko zmiksować. Dodać czekoladę, zmiksować tylko do połączenia składników.Masę serową wyłożyć na przygotowane wcześniej spody. Na wierzchu równomiernie rozsypać żurawinę, delikatnie wcisnąć w masę.Piec w 150 st. C. przez 30 minut.Ostudzić w zakmniętym piekarniku, następnie schłodzić przez noc w lodówce.Pozostałą czekoladę rozpuścić i przestudzić. Wyjąć serniki z foremek, polać czekoladą, odstawić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tęczowy chleb na starterze Tang Zhong 247

był naparowany. W tym czasie posmaruj ciasto odrobiną roztrzepanego jajka w celu poglazurowania. Kiedy piekarnik jest już rozgrzany, włóż chleb do środka i jednocześnie zmniejsz temperaturę na 190 °C, piecz w niej 20 minut (do czasu uzyskania przez skórkę pięknego brązowego koloru), przykryj chlebek folią aluminiową, aby skórka się zbytnio nie spiekła i zmniejsz temperaturę do 180 °C. Piecz jeszcze

Grahamka, weka i kajzerka
Chleb Kwiat - pszenny na starterze Tang Zhong 232

glazurą, gdyż pod wpływem temperatury glazura roztopi się i dokładnie pokryje powierzchnię chleba. Kiedy piekarnik jest już rozgrzany, włóż chleb do środka i jednocześnie zmniejsz temperaturę na 190 °C, piecz w niej 20 minut (do czasu uzyskania przez skórkę pięknego brązowego koloru), przykryj chlebek folią aluminiową, aby skórka się zbytnio nie spiekła i zmniejsz temperaturę do 180 °C. Piecz jeszcze

Grahamka, weka i kajzerka
Weekend u Mamy: Filet z indyka po francusku 283

Zdejmujemy z ognia, dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy.  4. Na talerzach układamy kolejno: makaron, pieczarki, świeżą pietruszkę, a na wierzch filet pokrojony w plastry. Polewamy tłuszczykiem powstałym podczas pieczenia i podajemy. Smacznego

My Culinary Art
60. Na straganie w dzień targowy: czyli przepyszny krem z buraków w towarzystwie truskawek! 242

tortem, lecz przepysznym kremem z buraków, który na pewno przypadnie Wam do gustu. Tak szczerze to nie znamy wielu osób, które nie preferują tego przepysznego, barwnego warzywka. Na przykład pieczone buraki! Kto ich nie ubóstwia? Nasza dzisiejsza propozycja na wiosenny obiad  to krem delikatny w smaku, ale i z wyczuwalną lekką ostrością, która idealnie przełamuje się ze słodkimi truskawkami(...)termoobieg). W tym czasie buraki obieramy, przekrajamy na ćwiartki, każdą ćwiartkę nakłuwamy widelcem. Ziemniaki dokładnie myjemy, osuszamy i również nakłuwamy powierzchnię w kilku miejscach. Warzywa owijamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku ok. 35 minut aż staną się dość miękkie. Po ok. 25 minutach obrane ząbki czosnku również zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika na 15 minut. Kolejno

Symfonia Smaków